HABERLER>POLİTİKA
23 Aralık 2018 Pazar - 10:42

CHP Büyükşehir aday adayı Yüksel: Gelişmenin odağında kültür ve sanat olacak

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan A. Adayı Alaattin Yüksel, kültür adalarından tema parka, Türkiye'nin en büyük kütüphanesinden film platosu ve sanat çarşısına kadar kültür sanat alanında birçok projenin ortak akıl ile geliştirileceğini açıkladı. Yüksel, “Bu çalışmaların tamamını kentimizdeki sanat kurumlarının yanı sıra ilgili sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinden oluşacak bir “Sanat Kurulu” ile birlikte geliştirip hayata geçireceğiz” dedi. 

CHP Büyükşehir aday adayı Yüksel: Gelişmenin odağında kültür ve sanat olacak

Bir toplumun kültür ve sanata bakışı, o toplumun geleceğe bakışıdır. Kentin tarihine, kültürüne, doğasına saygı duyan, dokusunu koruyan, ayrım gözetmeksizin herkesi ortak paydada buluşturan bir toplum ve bellek yaratmak için değerlerimize sahip çıkmamız gerektiğine inanıyoruz” şeklinde açıklamada bulunan Alaattin Yüksel; “İzmir, 8500 yıllık tarihi ile herkese ilham veren bir kent olarak sanat ve sanatçının yanında olmayı sürdürülebilir gelişmesinin odağına koyacaktır” dedi.

“İzmir dendiğinde; mimari özellikleri ile bu kentin kültürünü yansıtan yapılar, meydanlarında 8500 yıllık tarihini ziyaretçilerine sunan yontular, dünyanın her yerinden yüzbinlerce insanı çeken müzeler,  eğlence ve dinlenme alanları, sanat galerileri, gösteri, tiyatro ve konser salonlarının zenginliği akla gelmelidir” diyen Alaattin Yüksel, “Biz bu güzel manzaranın içini dolduracak kentliler ve sahnelerinde yer alacak, görsellikler üretecek sanatçıların yaşadığı bir kent hayal ediyoruz” dedi.

KÜLTÜR SANAT İÇERİKLİ KENTSEL DÖNÜŞÜM
Günümüz dünyasında kentlerin geleceğinin yaratılmasında kültür ve sanat politikalarının büyük önem kazandığı ve yeni dönemde İzmir’de kültür sanat içerikli bir kentsel dönüşümü gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade eden Yüksel; “İzmir tarihten gelen çok kültürlü yapısı ile her zaman sanata ve sanatçıya sahip çıkmıştır. Son yıllarda İzmir Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere ilçe belediyelerimizin yatırımları ve sürdürdükleri etkinlikler ile kentimizde sanat tüketicilerinin sayısında önemli bir artış gözlenmektedir. Bunun diğer nedenleri arasında Kentin sanat eğitimi veren kurumlarının başarısı ile birlikte kültür sanat festivalleri ve etkinliklerinde artış, kente nitelikli insan göçündeki artışın etken olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

TURİZM VE KÜLTÜR SANAT
Kültür yatırımlarının toplumu geliştirmeyi ve kentleri canlandırmayı amaçladığını, müzelere, tiyatrolara ve yaratıcı endüstrilere yapılan yatırımların, kentsel yenileme gibi hedefler ile birlikte düşünülmesi gerektiğini de hatırlatan Alaattin Yüksel; “İzmir irili ufaklı sanayi tesislerinin kent dışına taşınması sürecini yaşamaya devam ediyor. Cumhuriyet’in ilk dönemlerinde yapılan sanayi tesislerinin bulunduğu alanların bazıları kültürel alanlar olarak düzenlenirken, daha çok konut alanı olarak değerlendirildiğini görüyoruz. Oysaki bu kentin çok önemsediği bir turizm hedefi var. Turizm hedefinin yükselmesi ile birlikte; kent merkezinin sanayi üretim tesislerinden arındırılması, kültürel alanlara yatırımların belirgin biçimde çoğalması, yeşil alanlar ve doğa parklarında artış, tarihi yapıların korunma bilinci ve yenileme çalışmalarının çoğalması kentin gündeminde ana maddeler olmaya devam etmelidir” dedi.

 
Karabağlar’da kadınlar kansere karşı bilinçleniyor
 
Küstah sözlere Türkiye'den çok sert cevap!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Şengül'den Kocaoğlu'na yanıt: Ne yaptın, barajın altına mı baktın?
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz ...
MHP Lideri Bahçeli: Ya beka, ya bela!
MHP Genel Başkanı Bahçeli, "İster Fırat'ın doğusu, ister bir başka yer ...
CHP Bayraklı aday adayı Erel: Bana karşı ciddi bir teveccüh var
Bayraklı ilçesinden Belediye Başkan aday adayı olan CHP'li Barış Erel, ...
 
Erdoğan'dan gençlere önemli tavsiyeler!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜGVA Genel Kurulu'nda gençlerle buluştu. ...
Bakan Kurum'dan imar barışı açıklaması
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum 9 milyon 210 bin kişinin imar barışına ...
CHP'li Sertel'den Diyanet Uzmanı'na sert tepki!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Diyanet ...
 
Ülkesine dönen Suriyeli sayısını açıklandı
İçişleri Bakanı Soylu, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı sonrası 291 ...
CHP'li Beko: Kubilay unutturulmaya çalışılıyor!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, 8. ve 11. sınıf ‘T.C. İnkılap Tarihi ...
Körfez Projesi iptaline AK Partili Kaya'dan sert çıkış: Tarih sizi affetmeyecek!
AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, TBMM Başkanı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva