HABERLER>POLİTİKA
11 Ağustos 2017 Cuma - 14:37

CHP Buca’da kongre heyecanı: Kaya ile tamam mı, devam mı?

Partide olağan kurultay takvimi işlerken İzmir’de gözler metropolün en büyük ilçelerinden Buca’ya çevrildi. Mahalle delege seçimlerinin hareketli geçmesi beklenen ilçede kongre için nasıl yapıların oluşacağı merak konusu oldu.

CHP Buca’da kongre heyecanı: Kaya ile tamam mı, devam mı?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) kongre takvimi işlemeye devam ediyor. İlçelerde delege heyecanı şimdiden başladı.

Üye listelerine gelen itirazların karara bağlanmasının ardından mahalle delege seçimlerinin Genel Merkez'den gelen erteleme kararıyla 5 Eylül’den itibaren başlayacağı kesinlik kazandı.

İzmir’de kıran kırana geçmesi beklenen yarış için gözler ilçe örgütlerine çevrildi. Mahalle delege seçimlerinde en çok hareketin beklendiği ilçelerin başında Buca geliyor.

Metropolün mahalle sayısı ve nüfus bakımından en büyük ilçeleri arasında olan Buca’da gözler İlçe Başkanı Çağdaş Kaya’nın alacağı tavra çevrildi. Henüz resmi bir açıklama yapmayan genç Başkan Kaya’nın, Belediye Başkanı Levent Piriştina ile olan uyumu ve örgütteki kucaklayıcı tavrının sonucu olarak yeni dönemde de adaylığını ilan ettiği ve seçime girdiği taktirde koltukta oturacağı öne sürüldü.

EN GÜÇLÜ İSİM KAYA!
İlçedeki çoğu mahallede tek liste olarak gösterilmesi beklenen Kaya’nın kongredeki en güçlü aday olduğu ifade edildi.  Kaya-Piriştina ittifakının karşısında irili ufaklı muhalif yapı ya da yapıların olması beklenirken ilçe genelinde gücü elinde tutan ekibin ise mevcut kadronun olduğu belirtildi.  Az sayıda mahallede çift liste çıkabileceği fakat bu yapının Kaya-Piriştina birleşiminin karşısında seçim alma şansının az olduğu öğrenildi.

GÜL ADAYLIK İÇİN NABIZ YOKLUYOR
Geçmiş dönemde ilçe başkanlığı görevini yürüten merhum Bektaş Gül’ün kardeşi Yaşar Gül’ün ise adaylık için nabız yokladığı öğrenildi. Fakat Gül’ün henüz kesin kararını vermediği vurgulandı. Öte yandan örgütte her ne kadar delegasyon yapısını kaybettiği öne sürülse Gül ekibinin muhalif bir oluşumla her zaman sahneye çıkabileceği düşüncesi hakim. Diğer taraftan ise Gül’ün somut adaylık adımı atmasının mümkün olmayacağı öne sürüldü.

MEVCUT YAPI KONSENSÜS İÇİNDE!
Önceki kongreyi çok sayıda muhalif cepheyle mücadele ederek çok zor kazanan Kaya ve Piriştina ittifakının bu kez çok rahat bir sınav vereceği belirtiliyor. İlçenin etkili isimlerinden Lokman Fazla, Gazi Çırak, Ekrem Aydın, Necati İmam’ın mevcut yapıya destek verdiği öğrenildi. 2014 yerel seçimlerinde Buca'da Belediye Başkan aday adayı olan, ilçedeki aktif siyasetçiler arasında yer alan Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Oktay Gökdemir'in, Belediye Başkan Yardımcısı ve meclis üyesi Murat Işık'la beraber fotoğraf vermesi dikkat çekti. 

KILIÇ NE YAPACAK?
Özellikle Yıldız Mahallesi gibi önemli bölgelerde tek liste üzerinde uzlaşı sağlanacağı belirtilirken, Buca’da siyaset yapan ve uzun yıllar Alaattin Yüksel’e yakınlığıyla bilinen PM Üyesi Sevda Erdan Kılıç’ın nasıl bir tavır alacağı merak ediliyor. Önceki kongrede Kaya- Piriştina ittifakının karşısında yer alan Kılıç'ın parti üst organındaki görevinden dolayı bu kez tarafsız kalacağı öne sürüldü.

‘PİRİŞTİNA İSTEDİĞİNİ ALIR’
Levent Piriştina’nın bu kongre sürecinde ipi sıkı tutacağı ve sonuna kadar Kaya’ya destek içinde olacağı vurgulandı. Geçmiş kongredeki gibi sıkıntılı bir yarışın beklenmediği belirtilirken, ‘Piriştina Buca’da istediğini alacak gibi görünüyor’ yorumlarının örgütte artık iyice dillendirilmeye başlandığı belirtildi. PM eski Mehmet Süne’nin bir oluşum içine girmemesi halinde ise Kaya-Piriştina ittifakının tek adaylı olarak seçime girme ve kazanma ihtimalinden bile bahsediliyor. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’ya yakınlığıyla bilinen Hasam Sağlam’ın da ‘Adalet Yürüyüşü’nde kendisine destek olmasından dolayı Başkan Piriştina’nın yer aldığı yapıya destek vermesine kesin gözüyle bakılıyor.  

KALMAZ-AKDAĞ İTTİFAKI OLABİLİR
Öte yandan belediye meclis üyeleri Kasım Akdağ, Serkan Kalmaz’ın muhalif bir cephe oluşturma gayreti içinde oldukları belirtildi. Bir önceki kongrede Çağdaş Kaya’nın rakibi olan Güngör Kaya’nın bu ittifaka destek verebileceği öğrenildi. Fakat Güngör Kaya’nın sürece dahil olmak istemediğini de yakın çevresine söylediği öne sürüldü.

Konak Belediyesi Meclisi’nde Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a muhalif olan, zaman zaman da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile karşı karşıya gelen, kamuoyunda ‘Yalı Grubu’ olarak nitelendirilen meclis üyelerinin siyasi liderliğini yapan İşadamı Mustafa Kocaoğlu’nun damadı Serkan Kalmaz’ın Piriştina-Kaya karşısındaki muhalefetin başını çektiği söyleniyor. Fakat Akdağ-Kalmaz’ın maksimum ulaşabileceği delege sayısının şimdilik 50 olacağı vurgulandı. Kalmaz-Akdağ birlikteliğine Buca Belediyesi eski Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın ve ekibinin destek verebileceği vurgulandı.

 
Cumhurbaşkanı'ndan 10 günlük tatil sinyali!
 
ABD, Kore'yi tehdit etti: Savaş seçeneği hazır
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
poşulu 16 Ağustos 2017 Çarşamba 19:15

kalmaz, akdağ, tatı bir araya geliyorsa, sonuç şimdiden belli.kalmaz çocukluk arkadaşı kayaya muhalif olması,zamanında aile büyüğü hocası bektaş gülü bile yok sayıp güngöre destek vermesi siyasi hırslarını ortaya çıkardı.akdağ süne ile temas kursada sünenin mevcut yapıyla içli dışlı olması nedenyle bu ikiliye sıcak bakmaz.çağdaşın karşısına kalmaz çıkarsa siyasi hayatına hezimetle ile başlar,isterse yanına tatıları, akdağları,güngör kayaları,oktay hocaları,eski meclis üyelerini alsın,hezimet kaçınılmaz olacaktır.çağdaş kaya bucayı seçime taşıyacak tek ve alternatifsiz isimdir.

Yorumu oyla      14      7  
Örgüt 13 Ağustos 2017 Pazar 01:17

Çağdaş Bucaya Kaya gibi Başkan ..!

Yorumu oyla      13      8  
Barış mahallesi 13 Ağustos 2017 Pazar 00:12

Sayın serkan kalmaz eğer böyle bir şeye ittifak oluyosa bucadaki chp teşkilatının kötü gidişine dur demek için böyle birşeye aday oluyodur. İlçe başkanı olupta belediyeden maaş almak için değil.

Yorumu oyla      14      6  
Bucalılar 12 Ağustos 2017 Cumartesi 15:37

Piriştina serkanla anlaşır aralarında gizli bağlar var çağdaş felan hikaye serkan kalmaz ın gölgesi yeter ona piriştina-kalmaz birlikteliği bucaya güç verir

Yorumu oyla      14      7  
Realist 12 Ağustos 2017 Cumartesi 13:23

Bucaya Hayırlısı olsun.Belediye başkanları seçimlere karışmasın.Delegelerin bazıları belediyede çalışıyor.İşten atılma korkusu yaşıyorlar.Belediye başkanı ilçenin sorunları ile uğraşsın.

Yorumu oyla      14      5  
Bucalı 12 Ağustos 2017 Cumartesi 11:12

Biz kukla ilçe başkanı istemiyoruz. Biz Buca''da chplileri kucaklayan bir aday istiyoruz siz biz ayrımı yapmayan adil olan bir ilçe başkanı istiyoruz. Belediye ile partiyi aynı kefeye koymayacak partiyi yerelde ve genelde uçuracak bir yapı istiyoruz.

Yorumu oyla      15      7  
12 Ağustos 2017 Cumartesi 10:16

bencede suhat baskan

Yorumu oyla      11      8  
bucalı 12 Ağustos 2017 Cumartesi 09:00

suhat nezır yakısır bucaya

Yorumu oyla      11      8  
Kuruçeşmeli 12 Ağustos 2017 Cumartesi 08:47

Adayımız Kasım Akdağ.Herzaman doğruların yanında Serkan Kalmazla birlikte Bucayı uçururlar.Piriştinanın seçimleri müdahil olması çok etik değil.Gitsin kendi işini yapsın.

Yorumu oyla      16      6  
kuruçeşmeli delegeler 12 Ağustos 2017 Cumartesi 02:36

Topluma dokunan belediyeyle uyum icinde olabilecek yeri geldiginde msaya yumrugunu vurabilecek bir aday lazim yani he r ilceye bir serkan kalmaz lazim

Yorumu oyla      15      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı'ndan 10 günlük tatil sinyali!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Şu anda tabii Hükümet bu 10 günü programına ...
Başbakan: Kılıçdaroğlu'nun aklı başına gelmiş
Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 'Sen ben kavgasını ...
Urla'da müftü nikahı tepkisi
CHP Urla Kadın Kolları tarafından Urla Cumhuriyet Meydanı’nda Müftülere ...
 
CHP'li Sertel'den Bucaspor Futbol Akademisi'ne ziyaret
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Bucaspor ...
CHP İzmir'in vekillerinden Selçuk çıkarması: Şirince yıkımına tepki!
CHP İzmir milletvekilleri meclisin tatile girmesini fırsat bilerek Selçuk ...
CHP Kemalpaşa’da 'eş' hassasiyeti: Başkan olursa aday olmam
CHP’de kongre süreci devam ederken İzmir’in Kemalpaşa İlçesi’nden ilginç ...
 
Başkan Karataş'tan İzmir takımlarına destek açıklaması
MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, bugün başlayacak olan 2017-2018 İlhan ...
Baydemir: Kılıçdaroğlu tutuklanırsa şaşırmayın
HDP’nin tutuklu milletvekilleri için başlattığı eylem Van’da devam ediyor. ...
Saadet Partisi'nden 'çatı aday' önerisi!
Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyesi Avukat Bülent Kaya 2019'daki Cumhurbaşkanlığı ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva