HABERLER>POLİTİKA
28 Mart 2024 Perşembe - 10:23

CHP Bornova adayı Eşki: Mutlu insanların kenti olacak!

CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, Bornova’nın uzun yıllardır kronikleşmiş altyapı, bakım ve onarım ihtiyaçlarının çok ötesinde, büyük değişimin eşiğinde olduğunu söyledi. Eşki, "Yepyeni meydanları, anıtları, Türkiye’nin her köşesinden insanların ilgisini çekecek tematik parkları, müzeleri ve festivalleriyle Bornova, herkesin yaşamak istediği,  mutlu insanların kenti olacak" dedi.

CHP Bornova adayı Eşki: Mutlu insanların kenti olacak!

Değişimin partisinin de ana sloganı olduğunu hatırlatan Eşki, “Önümüzdeki 5 yıl Bornova’da insanları mutlu edecek, estetik duygularına hitap eden, kenti bir yıldız gibi öne çıkartacak çok sayıda önemli projenin ve çalışma yapılacak. Yepyeni meydanları, anıtları, Türkiye’nin her köşesinden insanların ilgisini çekecek tematik parkları, müzeleri ve festivalleriyle Bornova, herkesin yaşamak istediği,  mutlu insanların kenti olacak” diye konuştu.

Bornova’nın kentsel tasarım ve gelişmesi için büyük çaba harcayacaklarını ifade eden Eşki, “Başta belediye hizmet alanları olmak üzere kent dokusuyla uyumlu estetik binalar, sokaklar ve parklar ve meydanlar oluşturacağız. Kentin tarihi ve geleceği arasında bağ kurmak için çalışmalar yapacağız. Örneğin 100. Yıl Cumhuriyet Anıtı ve Korona Salgını Anıtı yapılacak. Bornova tarihinde çok önemli yer tutan Levanten Müzesi ile İzmir’in işgali ve Kurtuluş Müzesi kurulacak. Tarihi Büyükçarşı yenilenecek, Küçükpark’da geniş çaplı bir düzenleme yapılacak. Tarih parkı, İtfaiyeciler Parkı ve Filozoflar Meydanı gibi tematik alanlar planladık” dedi.

Turizme yatırım yapılacak
Bornova’nın çok güçlü turizm imkanına sahip olduğunu öne süren CHP’li Aday Ömer Eşki yapacağı çalışmaları şöyle aktardı:

“Öncelikle Kültür Envanteri hazırlanarak Turizm Master Planı oluşacak. Bornova’nın köklü bir geçmişi ve tarihi dokusu var. Bu alanda çalışmalar yapılacak ama turizme daha geniş perspektiften bakıyoruz. Örneğin İzmir’in ve Türkiye’nin her yerinden insanları çekecek İz’minia adında bir hazırlığımız var. Türkiye’nin her köşesindeki görkemli yapıların minyatürünün olduğu, insanların aileleriyle gezerek hem keyifli vakit geçireceği hem de Türkiye’yi daha yakından tanıyacağı bir park olacak.

Pınarbaşı’nda çocukların at binmeyi öğrenecekleri, ailelerin de piknik yapacağı Hara Bornova adında bir mesire alanı yapacağız. Bir de yine yoğun ilgi çekeceğine inandığımız Matematik ve İllüzyon müzesi kuracağız.

Sanatın gücüne inanıyoruz
Sanatın dönüştürücü ve iyileştirici yönüne inanıyoruz. Güçlü Bornova’da Festivalleri, müzeleri ve konserleriyle toplumun her kesiminin kendini ifade edip eğlenebileceği çalışmalar olacak. Bornova’yı kültür ve sanatın sadece tüketicisi değil, üreticisi de olacağı kent haline dönüşeceğiz.

Etnik müzik festivali, ülke çapında tiyatro topluluklarını konuk edeceğimiz Şehir Tiyatroları Festivali, Roman Dans Okulları, Homeros Edebiyat Festivali, Gastronomi Festivali şu an planlanmış durumda. Yapacağımız envanter çalışmalarında bu festivallerin sayısı artabilir.

Prestij Sahne
Önemli bir eksiğimiz var, Bornova’da özellikle büyük prodüksiyonları sahneleyebileceğimiz, koltuk sayısı yüksek bir salon maalesef yok. Prestij Sahne projemizle bu ihtiyaç giderilecek. Bornova’nın merkezinde yapacağımız bu dev tesis içinde büyük bir sahne ve salonun yanı sıra daha küçük salonlar, amatör ve profesyonel herkesin kullanabileceği prova odaları ve stüdyoları, resim ve heykel sergi salonları olacak.” 

 
CHP adayı Tugay: Eşit ve adil hizmet sözü veriyorum
 
İzmir’in silüetini değiştirecek plan!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP adayı Tugay: Eşit ve adil hizmet sözü veriyorum
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Tepecik bölgesinde ...
Özel’den ‘stat’ çıkışı: Kaf-Kaf’a haksızlık edildi!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Karşıyaka Stadı’nın yapılması için çağrıda ...
CHP Çiğli adayı Yıldız 26 mahallede yürüdü: Herkesi ayrımsız kucaklayacağım!
CHP Çiğli Belediye Başkanı adayı Onur Emrah Yıldız; ziyaretlerini sürdürürken; ...
 
CHP Adayı Işık'tan şeffaflık sözü: Mal varlığını meydanlara astı!
CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Ünal Işık şeffaf belediyecilik anlayışı ...
CHP İl Başkanına ait olduğu ortaya çıkmıştı… Milyonluk ceza kesildi!
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun Narlıdere Sahilevleri’nde mühürlenen ...
Cumhur İttifakı Bayraklı adayı Kırkpınar: Fiyatları düşüreceğiz!
Cumhur İttifakı Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar, belediyeye ...
 
'Sandıklarımıza sahip çıkacağız'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Her bir seçmenimizin tercihine ...
Mehmet KARABEL yazdı... Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Mehmet KARABEL yazdı... Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Yeniden Refah, istifa iddialarını yalanladı
Yeniden Refah Partisi (YRP) tarafından yapılan açıklamada, Ankara il yönetiminden ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva