HABERLER>POLİTİKA
17 Şubat 2019 Pazar - 09:54

CHP adayı Soyer projelerini anlatacağı tarihi açıkladı

CHP İzmir Büyükşehir Adayı Tunç Soyer, İzmir projelerini 26 Şubat’ta açıklayacağını söyleyerek, projeleri hazırlarken iki önemli aks belirlediklerini belirtti.

CHP adayı Soyer projelerini anlatacağı tarihi açıkladı

CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, seçim çalışmalarına Çamdibi’nde sürdürdü. Soyer, Bornova Adayı Mustafa İduğ’un seçim bürosu açılışına katıldı. Açılışta CHP İzmir milletvekilleri Kamil Okyay Sındır, Kani Beko, Attila Sertel, Mahir Polat, Özcan Purçu, Bornova İlçe Başkanı Asım Güven ve çok sayıda partili de yer aldı.

‘Tunç Başkan, İzmir seninle gurur duyuyor’ sloganları ile karşılanan  Soyer, “İzmir, gerçekten binlerce yıl boyunca medeniyetlere ev sahipliği yapmış dünyanın en güzel şehirlerinden biri. Bize bu coğrafyanın bahşettiği bereketli topraklara, kadim kültüre ve daha nicelerine sahibiz. Bu zenginliklerden yola çıkarak İzmir’i dünyanın en gözde kentlerinden biri haline getireceğiz” dedi.

İKİ ÖNEMLİ AKS BELİRLEDİK
Yola çıkarken iki önemli aks belirlediklerini söyleyen Soyer; “Birincisi dedik ki; bu kent Akdeniz çanağının öncü kenti olabilir. Sadece Akdeniz çanağının değil dünyanın öncü kentlerinde biri haline gelebilir. Önce Akdeniz’in öncü kenti olacağız, Akdeniz Kentler Birliği kurup ortaklık kurup pastayı büyüteceğiz” diye konuştu.

ARKA SIRADAKİLER İÇİN HİKAYE DEĞİŞECEK
İkinci aksın çok mühim olduğunu söyleyen Soyer;  “Bu kent bir anfi tiyatroya benziyor. Sahnesi körfez olan bir anfi tiyatro. Çok uzun yıllardır o anfi tiyatro ön sıradakilere hizmet etti. Biz persfektifi değiştireceğiz. Bu kentte bir de arka sıradakiler var. Denizi, sahneyi görmeyenler. İzmir’in pastasını arka sıradakiler ile beraber paylaşacağız” dedi.



PROJELERDEN ÖRNEKLER VERDİ
İzmir’e ilişkin projelerini 26 Şubat’ta açıklayacaklarını dile getiren Tunç Soyer, projelerinden birkaç örnek vererek şunları söyledi:

“Bugünlerde projeler havalarda uçuşuyor. İktidara gelemeyeceğini bilenler çılgın projeler açıklıyor. Biz ne yapıyoruz? Çılgın değil, akıllı projeler üretiyoruz. Mesela sabah saat 6.00 ile 7.15 arası 19.00- 20.00 arası toplu taşıma yüzde 50 indirimli olsa nasıl olur? Başarılı çocuklarımız toplu taşıma araçlarına ücretsiz binse iyi olur mu? Olacak. Mesela şimdi Tanzim Satış’ı buldular. TANSAŞ’ı yeniden keşfediyorlar. TANSAŞ’ı Gültepe’nin efsane başkanı Aydın Ertem kurdu. Neden? Vatandaşa ucuz et, sebze, meyve, kömür alabilsin diye. Aziz Kocaoğlu başkanımız kırsaldan başlayarak süt aldı, ucuz süt ulaştırmaya başladı. Süt kuzusu projesiyle 134 bin çocuğa süt dağıttı.  Bunu 250 bin çocuğa çıkartsak iyi olmaz mı? Mesela, aileler var, eşi hasta, boşanmış veya vefat etmiş, küçük çocuğu var çalışacak ama çocuğunu bırakacak yeri yok. Her mahallede kreşlerimiz olsa bu çocuklara oralarda baksak, anneye de arkada çamaşırhane kursak. Otellerle, restoranlarla anlaşsak, onların çamaşırlarını yıkasa. Hem aile ekonomisine katkı sağlasa hem de çocuğu bakılsa. Bunların hepsi olacak.

BAŞARI HİKAYESİNİ HEP BİRLİKTE YAZACAĞIZ
İzmir’de bir başarı hikayesi yazacaklarına işaret eden Soyer; “179 kilometre hafif Raylı sistemi 466 kilometreye uzatacağız. İlk adımlarından biri Bornova, Halkapınar ve Buca olacak. 1 Nisan’dan itibaren yapacağımız işlerden biri de bu olacak. Kişi başına düşen 16,6 metrekare yeşil alan var bunu 30 metrekareye çıkartacağız. Satışa çıkarılan elektrik fabrikasını büyükşehir belediyesi alacak ve Tarihi Havagazı Fabrikası’yla entegre olacak şekilde film platosuna dönüşecek ve Türkiye’nin yeni sinema endüstrisi İzmir’e gelecek. Yine, teknoloji vadisi, İYTEV’in olduğu yerde bir ileri teknoloji serbest bölgesi ve bir yüksek teknoloji vadisi yapacağız, Amerika’daki silikon vadisi gibi! İzmir’den her sene 80-90 bin göçen beynimizi burada tutacağız. Ve dünyanın en büyük teknoloji üreten şirketlerini buraya davet edeceğiz” İfadelerini kullandı.

ÇİÇEKLER AÇALIM HEP BERABER
Bornova Belediye Başkan adayı Mustafa İduğ, “Biz Bornova’da doğan, büyüyen bu sokaklarda misket oynayan, iş fırsatları yakalayarak çalışma hayatını sürdürdüğüm Bornova’da belediye başkan adayı olmaya talibim. Sizlerin destekleriyle bunun inşallah başaracağız. Etkin, verimli, birleştirici, iletişimi ne yüksek olan belediyecilik anlayışını Bornova’ya, İzmir’e getirmek için geliyoruz. Büyükşehir Adayımız Sayın Tunç Soyer’le birlikte çok uyumlu bir çalışmayla büyük projeler gerçekleştireceğiz. Sizlerin coşkusu, heyecanı bizleri çok daha büyütecek inşallah. Haydi gelin 1 Nisan’da İzmir’de çiçekler açalım hep beraber” dedi.

 
Sır ölüm: 10. kattan düşen mimar hayatını kaybetti
 
Didim'de tarihi eser operasyonu
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Soyar 17 Şubat 2019 Pazar 19:30

En büyük proje sensin. Ötesine gerek yok. Hdppk nın kriterlerine uyan başkan adayı olarak İzmirlilere dayatılıyorsun. Bu sefer İzmir CHP''de ki değişimi sağlayacaktır. Başta Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere pek çok yolcu var. Seçimlerden sonra chp yeniden doğacak.

Yorumu oyla      12      11  
Merkez 17 Şubat 2019 Pazar 19:10

Seferihisarlı rumuzlu yorumcu arkadaşım bunlar da biliyor soyerin ne olduğunu öyle olmasaydı Kocaoğlu tekrar aday olurmuydu ama ne yapsınlar Kılıçdaroğlu istedi daha doğrusu üst akıl chp+ip+hdp Atatürk ün kemiklerini sızlatıyorlar ama İzmir''li yemiyor artık.

Yorumu oyla      11      9  
Seferihisarlı 17 Şubat 2019 Pazar 17:04

Sevgili efsane rumuzlu arkadasım söylediklerim maleaef yalan degil Sayın Tunc Soyer’in 2014 secim vaatlerini okursanız ki okumussunuzdur mutlaka bunları görürsünüz.Ben asla tarıma destek vermedi demedim yaptıgı hersey yanlıştı demedim ben bir Seferihisarlı olarak belediyenin asli işlerinin yapılmadığını söyledim.Kaldıki söylediklerim yalan mı gercek mi anlamak icin Turabiye Colakibrahim Ürkmez Doganbey dolasmanız yeterli ...Yurtdışı turlarına gelince 1-2-5-10 anlarım 178 anlayamıyorum kaldıki belediye meclis üyelerinin tamamının turlarını anlayamıyorum üzgünüm?????? Mesela genclik kolları baskanının spotcudan belediyeye kestigi parke taş kırtasiye faturalarını anlayamıyorum bu arafa bunu ben söylemiyorum belediyenin denetim raporı söylüyor...

Yorumu oyla      12      10  
Cumhuriyetçi 17 Şubat 2019 Pazar 15:26

O makama yakışmadığın gibi bu işi beceremeyeceksin Soyer. Kazanacaksın ama sen değil her zaman olduğu gibi CHP. Ve 5 yıl sonra paşa paşa gideceksin. İzmir’in en kötü belediye başkanı olarak tarihine gömüleceksin...

Yorumu oyla      15      12  
Gürkan 17 Şubat 2019 Pazar 14:33

Yazık yahu ! Bozuk plak gibi HDP, babası savcıydı deyip duruyorlar. Üstelik bunu diyenlerin dün FETÖ'ya her istediklerini verenlerin olması da ayrı bir komedi.

Yorumu oyla      15      12  
muhalif 17 Şubat 2019 Pazar 14:25

sn.Soyer Seferihisar deneyimi olmasına rağmen belediyeciliği bilmiyor, elektrik fabrikasını belediye olarak satın alınması güzelde, burayı filmcilere plato yapması belediyeciliğe girmez.. belediye o kadar parayı "filmciler" için mi harcayacak? belediye anca kamu yatırımı yapar.

Yorumu oyla      12      11  
kadir 17 Şubat 2019 Pazar 13:20

B.Şehir belediye başkanımızı dinledim. Çok canlı,enerjik, etkileyici. Adeta şov yapar gibi konuşuyor. Fakat,dinlerken kendisiyle ilgili"kasaba belediye başkanı"yorumu da aklıma gelmedi değil.

Yorumu oyla      15      10  
zemin etüd 17 Şubat 2019 Pazar 12:41

sen devletin yapacagı işleri arkana al. sonra gel bunlar belediye projeleri diye yutturmaya kalk.zeybekçinin ucuz ulaşım sunacagına kim inanır? gidin bakın denizliyi resmen köye çevirdi. denizlililerin hepsi şu an "geçmiş olsun izmire, yanından geçmesi bile yeter" diyor. ekonomi bakanı oldu ekonomiyi batırdı. birde gelmiş izmire aday! hadi bakalım el mi yaman görecegiz soyer %60-70 bandında kazanacaktır.

Yorumu oyla      14      10  
efsane 17 Şubat 2019 Pazar 12:38

seferihisarlıyım ve seferihisarlı ismi ile yazan kişinin yazdıkları tamamen yalandır. soyer in hiç bir zaman oxford veya itü projeleri olmadı.seferihisarlı soyerdne oldukça memnundu. zaten memnun olmsasa neden 2 dönem seçilsin ? tarıma verdiği destek bile yeterde artardı. adam yurt dışına neden çıktıgıda açıkladı. hepsi kayıtlı ve kanıtladı. iftira atmayın bu nasıl müslümanlık?

Yorumu oyla      12      10  
sezo 17 Şubat 2019 Pazar 12:35

MErkez ne mesai yaptın be kardeşim !

Yorumu oyla      7      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti adayı Aslan: Bayraklı'da gönüllere gireceğiz
Cumhur ittifakı ve AK Parti Bayraklı Belediye Başkanı Ali Aslan, seçim ...
FETÖ elebaşının iadesi için yeni açıklama
Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ...
DSP'ye gidenler için ne dedi?
Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya bugünkü yazısında, CHP Genel Başkanı ...
 
BBP'den flaş karar: Yerel seçimde...
Büyük Birlik Partisi (BBP) tarafından 30 büyükşehirde, büyükşehir belediye ...
Kılıçdaroğlu’ndan tüm salona davet: Kocaoğlu ayakta alkışlandı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kente gelerek partisinin İzmir’deki ...
Bergama’da DSP’li eski başkandan AK Partili Koştu’ya destek
Bergama Belediyesi eski Başkanı DSP’li Akif Ersezgin, açıklamalarıyla ...
 
İYİ Parti'de 79 aday daha belli oldu
İYİ Parti 31 Mart yerel seçimlerinde yarışa katılacak olan 79 yerleşim ...
CHP adayı İduğ heyelan bölgesinde
İzmir'deki aşırı yağışlar nedeniyle Bornova Eğridere Mahallesi'nde meydana ...
CHP adayı Soyer: Çılgın değil akıllı projelerimiz var
CHP İzmir Büyükşehir Adayı Tunç Soyer, Güzelbahçe’de seçim bürosu açılışına ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva