HABERLER>POLİTİKA
28 Mart 2019 Perşembe - 09:15

CHP Adayı Soyer açıkladı: 30 ilçeye esnaf masası kurulacak

Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ni (İESOB) ziyaret etti. İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu’nun esnaf ve sanatkârların sorunlarını ve önerilerini sunduğu konuşmanın ardından söz alan Soyer, öncelikle İESOB ile iletişimi güçlendireceklerini ve İzmir’in 30 ilçesinde Esnaf Masası kuracaklarını söyledi.

CHP Adayı Soyer açıkladı: 30 ilçeye esnaf masası kurulacak

E-belediyecilik konusunun da önemine değinen Soyer, “Artık belediyenin bütçesini cep telefonlarına yüklenen aplikasyonla herkes görebilecek. Herkes belediye ne harcamış, ihaleyi kim almış, bunu anında bilecek. Bu aplikasyon hem haberleşme, hem de katılım enstrümanı olarak kullanılacak. Demokrasiyi dijitalleştireceğiz” dedi.

“HER KONUDA ESNAFIMIZLA BERABER ÇALIŞACAĞIZ”
Kayıt dışı ile ortak mücadele edileceğini ve ortak bir denetim ekibi kurulacağını söyleyen Soyer, esnaf ve sanatkârların ruhsat sorunu başta olmak üzere tüm sorunlarını yine İESOB ile birlikte çözeceklerini vurguladı. İzmir’in refahının büyütülmesi için birlikte çalışmanın önemine değinen Soyer, dükkân tabelalarından hizmet kalitesine kadar ortak bir bakış açısıyla hareket etmek gerektiğini söyledi: “Dükkân tabelalarının büyüklüğü, bir kent için görsel kirlilik demektir. Tabela büyüdükçe, kentin dokusu görünmez olur. Tabelaları küçültmeye çalışmamız lazım. Tabelaları meslek ve sektör kollarına göre farklılaştıracak bir tasarım yarışması yapabiliriz. İzmir’in refahı için yola çıktık. İzmir, inanılmaz potansiyeli olan bir şehir. Bizim bu refahı büyütecek enstrümanları geliştirmemiz lazım. Bunun için de daha çok üretmek ve çalışmak zorundayız. İzmirlinin bir alışveriş merkezini değil de, esnafımızı tercih etmesini istiyorsak, bu tercihi değiştirecek çalışmayı beraber yapmamız lazım. Tabelanın tasarımından dükkanın tasarımına kadar her konuda kaliteyi birlikte yükseltmek zorundayız.”

“İZMİR’DE TURİZM HAYATI İYİLEŞTİRECEK”
Kemeraltı’nın birinci öncelikleri olacağını da sözlerine ekleyen Soyer, “Kemeraltı, bu kentin nabzının attığı yerdir. Bu kentin kalbidir. Kemeraltı’nı yükseltirsek İzmir’i yükseltiriz. Kemeraltı, 24 saat yaşayan cıvıl cıvıl bir yer olmalı. Sokak çalgıcıları, kafeteryaları, lokantalarıyla 24 saat yaşamalı. Sadece Kemeraltı, bir turizm destinasyonudur” dedi. İESOB önerileri arasında yer alan  “Herkes dahil turizm” tespitini de çok iyi bulduğunu söyleyen Soyer, “Turizmin geldiği yerde hayat iyileşmelidir. ‘Herkes dahil turizm’, üzerinde kafa yoracağımız çok önemli bir başlık. Bu kent turizmden hiç faydalanmıyor. Antalya, 18 milyon turist ağırlarken, İzmir’in 500 bin rakamıyla anılması anlaşılır bir şey değil. Sadece Akdeniz mutfağı dediğimiz şey, kendi başına bir turizm enstrümanıdır. Bu nedenle turizm, öncelikli meselemiz olacak. İzmir’de turizm, hayatı iyileştirecek” dedi.  

 
Malatya'da 4.1 büyüklüğünde deprem!
 
İkinci el otomobil satışına KDV düzenlemesi
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nurizade 28 Mart 2019 Perşembe 20:37

Habur rezaletini yapanda ahanda bu Tunç soyer dir. Dolmabahçe mutabakatını da yapan odur. İlk defa yıllardır "gazetecilerin" soramadığı bir soruyu bir genç kızımız Ankara''da RTE ye sordu. Cevap yok tabiki.

Yorumu oyla      4      5  
21 mart gündoğdu 28 Mart 2019 Perşembe 17:41

Aslı hanıma eleştiri yazan vatandaş uzay da mı yaşıyorsun ya da işine gelmediği için mi davranıyorsun. 21 mart nevruz kutlamalarında gündoğdu meydanında hdp bayrağı açıp bizim desteklediğimiz aday tunç soyer diyen kesim satürn veya mars halkı değildi sanırım. Hadi madem genel kültür meraklısın ya ıspanya daki eta terör örgütü ve ingiltere deki ıra terör örgütleri nasıl sona erdi. Bizim sınırlarında çatışarak mı bitirdi. Bırakın onu bunu gerçek olan bir şey var seçime bile kendinize has bir işte göğsümü gere gere oy atacağım diyeceğiniz bir aday ile değil çakma bir aday ile giriyorsunuz naber

Yorumu oyla      5      6  
ahmak, sağır,sığır 28 Mart 2019 Perşembe 16:46

Hendek kazılırken göz yumanları, Osloyu, Dolmabahçeyi, Haburu, hdp kardeşli akp vekil ve bakanlarını görmeyip de Soyer'e hdp üzerinden yürüyenler ya ahmaktır, ya sağır ya da sığır! Siz hangisisiniz Aslı Hanım? Brükseli doğru yazmayı öğrenin, adına bakanlık kurduğunuz AB başkentinin Brüksel olduğunu da, AB hibe fonlarının Brükselden çıktığını da öğrenin, sonra ahkam kesin! Hem cahil hem yandaş, yeme de yanında yat gibi!

Yorumu oyla      6      6  
Aslı 28 Mart 2019 Perşembe 13:57

Anca masa koymasını bilirsin, bürüksele masa koydun, birde kandile masa koy.

Yorumu oyla      6      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Seçimde çok ciddi yanılmayı anket şirketleri yaşayacak'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Meydanların diline baktığımızda, bu seçimde çok ...
Mehmet KARABEL yazdı... CHP’de gözü kara olmak şart!
Mehmet KARABEL yazdı... CHP’de gözü kara olmak şart!
MHP’li Kalyoncu: “Seni hücrede sevsinler Engin!”
Açıklamaları nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan CHP Grup Başkanvekili ...
 
İzmir’de ‘hayali’ seçmen iddiası!
Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Değer’in eşiyle birlikte yaşadığı ...
Zeybekci: Türkiye’nin kadın gücüne ihtiyacı var
Cumhur İttifakı AK Parti İzmir Büyükşehir Adayı Nihat Zeybekci, Müstakil ...
Altun: PKK'ya ağır bir darbe daha indirdik
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, "PKK'ya ağır bir darbe daha indirdik. ...
 
Bakan Pakdemirli: İzmir, Binali Yıldırım trenini kaçırdı; bu sefer Zeybekci trenine atlayacak!
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "İzmir, Binali Yıldırım trenini ...
Bakan açıkladı: MEB'den 'yapay zeka' atağı
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Yapay Zeka Stratejisi"nden eğitimin ...
CHP Konak Adayı Batur’dan kitap kurtlarına destek
CHP Konak Belediye Başkan Adayı ve Millet ittifakının ortak adayı Abdül ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva