HABERLER>POLİTİKA
20 Mart 2019 Çarşamba - 11:58

CHP Adayı Batur: Konak’ı Narlıdere’den daha güzel yapacağım!

CHP Konak Belediye Başkan Adayı Abdül Batur, “Alanda dolaşırken vatandaşlar Konak’ı Narlıdere gibi istiyoruz diyorlar. Ben de Konak’ı Narlıdere’den daha güzel yapacağım diyorum. Hemen dönüşüme başlayacağız Konak’ta, en büyük çalışmamız bu olacak” dedi.

CHP Adayı Batur: Konak’ı Narlıdere’den daha güzel yapacağım!

EGEDESONSÖZ- Narlıdere Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Konak Belediye Başkan Adayı Abdül Batur, SonsözTV’ye konuk olarak Aslı Eren’in sorularını yanıtladı. Batur, seçim süreci ve projeleri hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Alanda dolaşırken vatandaşların Konak’ı Narlıdere gibi istiyoruz dediğini ifade eden Batur, “Ben de Konak’ı Narlıdere’den daha güzel yapacağım diyorum. Hemen dönüşüme başlayacağız Konak’ta, en büyük çalışmamız bu olacak. Bu konuda en büyük paydaşımız Büyükşehir olacak” dedi.

“EN BÜYÜK REFERANSIMIZ NARLIDERE”
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’in dün Kadifekale’de gerçekleştirdiği 3. Cemre Projeleri Tanıtım Töreni hakkında da değerlendirmelerde bulunan Batur, “Dün Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Tunç Soyer 3. Cemre Projelerini açıkladı. Konak’ta yapacak çalışmalara paralel olan konular da var. Bunun için mutlu olduk çünkü birlikte çalışacağız, birlikte yöneteceğiz. Yaklaşık 40 günüdür alandayız, gezmediğim 3 mahalle kaldı. Diğer mahallelerin hemen hemen hepsine ulaştık. 112 tane muhtarlık bölgesi var. Buralarda yaptığımız alan çalışmalarda, insanların dertlerini dinliyoruz hem de muhtar kardeşlerimizin bölgelerinde yapılması gereken çalışmalar konusunda bilgileri alıyoruz. Özellikle Kadifekale ve Gültepe bölgelerinde yaptığımız çalışmalarda, oralarda yaşayan vatandaşların en büyük isteği kentsel dönüşüm. Gerçekten de 50-60 yıllık binalarda ve bölgede hiçbir sosyal donatı alanı olmadan, yeşil alan olmadan yaşıyorlar. Bizim bu bölgede yaşayan insanların yaşam kalitelerini arttırmamız lazım. Narlıdere’de yaptığımız dönüşümde vatandaşların aynı mahallede aynı komşularla birlikte oturmaya devam etmesini sağladık. En büyük referansımız Narlıdere, Konak’ta da aynı bu şekilde yapacağız. Gültepe planlarının revize edilip edilmemesi gerektiğine bakacağız. Vatandaşlarımızın lehine olacak şekilde kente değer katacak tesisler, alanlar açısından planları gözden geçireceğiz” diye konuştu.

“NARLIDERE METROSU 3 YIL ANKARA’DA BEKLETİLDİ, ŞİMDİ BUCA METROSU BEKLETİLİYOR”
Narlıdere Metrosu’nun şu anda bitmiş olması gerektiğini fakat 2 yıl sonra açılacağını söyleyen Batur,“Narlıdere Metro Projesi tam 3 yıl imza için Ankara’da onay için bekledi. Kim bekletti, nasıl bekletildi? Tüm finansmanı ve projesi Büyükşehir tarafından karşılanıyor ama Ankara’da keyfi olarak bekletiliyor. Şimdi Buca Metrosu bekletiliyor. Bu kentin öz kaynakları ile üretilen projeler keyfi olarak bekletiliyor” dedi.

“EKONOMİK DURUM YEREL SEÇİMİ GENEL SEÇİM HAVASINA SOKUYOR”
Seçim atmosferinin geçmiş yıllara oranla vatandaşlar tarafından daha ilgisizlikle karşılandığının altını çizen Batur, “Sahada dolaştığımızda, çarşıda pazarda bizleri görünce bir heyecan var ama genel anlamda yerel seçime karşı geçmiş dönemlere göre bir ilgisizlik var. Pazarda dolaşırken bir teyze bana filesini uzattı ve gösterdi, oğlum bak ben bu kadar patates alabildim dedi. Filede 4 tane patates vardı. Mutfakta bir yangın var, bunu pazarlarda çok iyi görebiliyorsunuz. Bu ekonomik durum, yerel seçimi bir genel seçim havasına sokuyor. Biz vatandaşa pazaryerinin üzerini kapatacağız diyoruz ama vatandaş pazara gelememekten şikâyet ediyor. Konak’taki esnafın yüzde 80’ini dolaştım, esnafta da büyük sıkıntı var. Ekonomide büyük sıkıntı herkesi etkiliyor, bu ileriki dönemlerde belediyeleri de etkileyecektir. Bunun için projelerimizi özenle hazırlayarak gerçekçi bir şekilde gerekli olanları öne alıyoruz, hayalci projelerden uzak duruyoruz. Konak’ta zaten karar verilmiş. Özellikle ekonomik krizin faturası ve demokrasi, adalet ve barış ortamının olmaması bakımından karar verilmiş. İzmirlinin yaşam tarzı da önemlidir. İzmirliler bu bilinçle oy kullanacaktır” dedi.

“KONAK’TA TARİHE DOKUNACAĞIZ”
Konak’ın gelişimi ve kalkınmasında tarihi bölgelerin çok önemli olduğunun altını çizen Batur, “Konak’ta tarihe dokunacağız. Konak’ın tarihi bölgeleri, Kemeraltı, Basmane ve Agora bölgesinde tarihi dokunun öne çıkarılmasında, ilgili birimlerin ortak çalışması önemli. Bu kentin kalkınmasında tarih çok önemli. En önemli çalışmalarımızdan bir tanesi Kemeraltı’nda olacak. Akşam saat 7’den sonra Kemeraltı tamamen kapanıyor ve bitiyor. Elimizdeki bu değeri hareketlendireceğiz. Alışverişi ve gece yaşam biçimi ile tarihi bölgeyi canlandıracağız. Basmane bölgesi var, her tarafından tarih fışkırıyor. Agora bölgesi var, Aziz Başkan buna çok önem verdi ve tarihi açığa çıkardı. Şimdi hızlı bir şekilde bizim bu tarihi, turistik açıdan değerlendirmemiz lazım. Biz bütün kesimlerle görüşüyoruz. Kordon iş adamları Derneği ile görüştük. Kordon İzmir’in en önemli çekim merkezlerinden. Kordon’da kent disiplinini açısından önemli çalışmalar yapılmış, bunun sürdürülmesi ve iyileştirilmesi açısından çalışmalar yapacağız. Konak’taki pazaryerlerinin yüzde 80’ini kapalı hale getireceğiz. Sokak aralarındaki pazarları kaldıracağız. Narlıdere’de de bu şekilde yaptık. Başkan seçildiğimde ilk olarak ilk 1 ay Konak’ı dinleyeceğim. Daha sonra 5 yıllık bir eylem planı hazırlayacağım” diye konuştu.

“HALK BANA ÇABUK ULAŞACAK”
Konak’ın çok eski bir şehir olduğunu ve artık nüfus kaybeder hale geldiğini belirten Batur,“Konak’ı cıvıl cıvıl, yaşayan bir kent haline getireceğiz. Konak İzmir’in kalbi, potansiyeli çok yüksek. Finansın, ticaretin merkezi. Merkeze yürüme mesafesindeki yerlerde, bu kente yakışmayan yerleşim birimleri var. Konak özellikle engelli vatandaşlarımıza dönük, bir engelli masasına kavuşacak. Esnaf masası, hemşeri dernekleri masası kurulacak. Herkes benimle iyi bir şekilde iletişim kuracak, çabuk ulaşacak. Proje anlamında da böylelikle çok hızlı hareket edebileceğiz. Bina yapmak değil, mevcut binaların içindeki insanların daha iyi yaşaması için çalışacağız. Yeşil alanları arttıracağız bunun için. Konak’taki sokak hayvanların tedavi görebileceği bir merkezi hayata geçireceğiz. Ferahlı ve Mehtap mahallelerimizde Cem Evi konusunda bir talep var. Bölgelerimizin bu ihtiyaçlarını karşılayacağız. Konak bu dönem belediye başkanına çok rahat ulaşabilecek” dedi.

“İZMİRLİ KARARINI VERMİŞ, BOŞUNA HAYAL KURMASINLAR”
İzmirli seçmenin seçim konusunda kararını vermiş olduğunu belirten Batur, “İzmir dışarıdan gelenleri tutmuyor. Ne yaparsanız yapın, bakanlık yapın başbakanlık yapın tutmaz. İzmir’in bu konuda bir reaksiyonu var. Dışarıdan gelen ithal adaylarla sorunların çözülmeyeceğine inancını sandığa yansıtıyor. İzmir’de boşuna hayal kurmasınlar, İzmirliler ne yapacağını biliyor bence, kararlarını vermişler. Bence bu dönem farklı bir dönem olacak. Artık 2 kutuplu seçim oluyor ülkede. Evet ve Hayır ittifaklarının oluşturduğu, referandumdan gelen süreç devam ediyor. Bu süreç cumhurbaşkanlığı seçimi gibi olmayacak, İstanbul’da Ankara’da Bursa’da Antalya’da Mersin’de çok iddialıyız. Bunun neticesini 31 Mart gecesi göreceğiz. Millet ittifakı olarak girilen seçimde çok başarılı olacağımızı görüyorum. Ülkedeki bu ekonomik sıkıntının da neticesi olacak. İlk defa ekonomik sıkıntı varken, mutfakta yangın varken seçime giriliyor” diye konuştu.

 
İstifanın arkasından seks skandalı çıktı!
 
Başkan Sesli'den aralıksız seçim mesaisi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Özgür yorum 21 Mart 2019 Perşembe 07:59

Batur başkan konağı konak yapacak tek kişi sensin konak sayende nefes alacak

Yorumu oyla      5      5  
muhalif 21 Mart 2019 Perşembe 01:37

sn.Batura konak ile narlıdereyi karşılaştırmaması gerektiğini söyledim.konak ilçesi izmirin 2 bin yıldır yaşayan bölgesi...

Yorumu oyla      4      5  
deli bekir 20 Mart 2019 Çarşamba 14:47

nasıl olsa arka bahçeniz. bir tane somut projeniz yok. gerek de yok

Yorumu oyla      7      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan açıkladı: Milli Eğitim sisteminde bir ilk!
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okuma, yazma, konuşma ve dinleme olmak ...
Tunç Soyer'e o partiden destek!
Emek Partisi Genel Başkanı Gürkan, “Cumhur İttifakının Ankara, İzmir, ...
Ayşen Zeybekci: İzmir'in gönül elçisiyim
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin eşi ...
 
CHP adayı Kayalar'dan 'Menderes Kart' müjdesi
CHP'nin Belediye Başkan adayı Mustafa Kayalar, ihtiyaç sahiplerine yapacakları ...
CHP’li Sındır'dan Aliağa mesaisi
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Aliağa’da vatandaşlarla buluştu, ...
CHP Narlıdere adayı Engin: Kentsel dönüşüm bizim işimiz
Yerel seçim çalışmalarını sürdüren CHP Narlıdere Belediye Başkan Adayı ...
 
CHP’li Polat: Şeffaf yönetilen kentler istiyoruz
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Menemen Belediye Başkan Adayı Serdar ...
CHP adayı Gümrükçü: Yapacağınız tercih Çiğli'nin kaderini değiştirecek
Millet İttifakının Çiğli’deki seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. ...
AK Parti Çiğli Adayı Korkmaz'dan sanayi mesaisi: Kapı da oluruz, köprü de...
Cumhur İttifakı'nın Çiğli Belediye Başkan Adayı Opr. Dr. Okan Korkmaz; ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva