HABERLER>POLİTİKA
10 Aralık 2018 Pazartesi - 11:03

CHP aday adayı Işık’tan dikkat çeken vaat: Türkiye’de bir ilk olacağız!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Seniye Nazik Işık, aday olduğu, seçimi kazandığı ve başkanlık koltuğuna oturduğu takdirde ileri yaş sütü projesini hayata geçireceğini açıkladı. Işık, “Çocuk sütü programından sonra bu projeyle Türkiye’de bir ilk olacağız” dedi.

CHP aday adayı Işık’tan dikkat çeken vaat: Türkiye’de bir ilk olacağız!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Seniye Nazik Işık, göreve geldiği takdirde uygulanan okul sütü programını geliştireceğini söyledi.

Işık, masaya yatırdığı ilginç çalışma kapsamında ilerleyen süreçte ileri yaş sütü projesini hayata geçireceğini açıkladı. 

“İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda, Belediyemizin okul sütüyle başlayan çocuk sütü programından sonra ileri yaş sütüyle de Türkiye’de bir ilk olacağız” diyen Işık birbirinden önemli açıklamalara imza attı.

RAKAMLARLA KONUŞTU!
Işık, İzmir’in girişimiyle başlayan okul sütü uygulamasının Milli Eğitim Bakanlığı eliyle bütün okullara yayıldığını vurguladı.  Işık Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir’de yaşayan 1-5 yaş arasındaki yüzbinlerce çocuğa çocuk sütü desteği sunduğunu hatırlattı ve “İleri yaş sütüyle yeni bir adım daha atacak, hem üreticimize hem yaşlı hemşerilerimize destek vereceğiz. İzmir’de 2017 resmi rakamlarıyla 450 binden fazla 65 yaş ve üstünde hemşerimiz yaşıyor. 60-64 yaş grubundakileri de katarsak, bu sayı 670 bini geçiyor.  İzmir nüfusunun yüzde 16’sı 60 yaşından büyük. Üstelik de İzmir, kadın nüfusu erkek nüfusundan fazla olan nadir şehirlerden biri. Bilindiği gibi kadınlarda kemik erimesi daha yoğun yaşanan, kırık gibi sorunlara yol açan bir sağlık sorunu. Süt, C vitamini ve demir hariç besin değerleri açısından çok zengin bir besin kaynağı; özellikle kalsiyum ve fosfor içeriğiyle kemik ve B vitaminiyle zihin sağlığı açısından çok değerli. Ayrıca tansiyon düzenleyici, kanser riskini ve diş sorunlarını azaltıcı etkilere de sahip. Bu nedenle bütün ileri yaş beslenme programlarının vazgeçilmez parçası. 60-65 yaşından itibaren günde 1 bardak süt içmemizi tavsiye etmeyen doktor yok. Ama sütün litresi 4-5 liradan başlıyor, günde 1 bardak süt ayda en az 35-40 lira ödemek demek. Bu parayla haftalık yemek-ekmek giderini karşılamaya çalışan çok sayıda yaşlı hemşerimiz var. Biz de, bu sütü onlara hediye edelim istiyoruz” ifadelerini kullandı.

EKONOMİYE KATKISINI DA DÜŞÜNDÜK
Işık, “İleri yaş sütü programı için altyapıyı sıfırdan kurmamıza gerek yok. Belediyemizin elindeki çocuk sütü dağıtım organizasyonunu yeniden düzenleyip büyüterek hızla uygulamaya geçebileceğiz. Bu yeni düzenleme belediye bünyesinde küçük bir istihdam artışı getirecek. Ama asıl süt üreticilerine yarayacak. Tire Süt Kooperatifi ile devam ettirilen çocuk sütü programı sayesinde en az 5 bin süt üreticisi düzenli bir gelire kavuştu. İleri yaş sütü de en az bir bu kadar çiftçi ailesine üretim ve gelir garantisi getirecek. Zaten piyasada süt fiyatları açısından olumlu bir düzenleyici olmuştuk, bu etkiyi de katlayacağız. İlaveten üreticilerin kullandığı yem, bakım gibi girdileri, onların düzenli gelir sahibi olmasıyla canlanan tüketimlerini de düşünün... Yani ileri yaş sütü 150 bin dolayında bir ileri yaştaki hemşerimize doğrudan sağlık getirmekle kalmayacak, süt üreticilerimiz başta olmak üzere şehir ekonomimize de yeni bir can damarı olacak” dedi.

ELBETTE SÜT KOOPERATİFTEN!
Işık ayrıca şunları söyledi:  Elbette sütü kooperatiflerden alacağız. Çünkü sosyal belediyecilik sadece veren elden ibaret değildir, yatırım ortamını iyileştiren, üretimi güçlendiren belediyeciliktir. Hele de ekonomik kriz bu kadar derinleşiyorken. İleri Yaş Sütü projesi fikrinin nasıl doğdu? Onu da anlatayım; Kırsal Kalkınmacılar Girişimi’nin üyesiyim. Bir toplantımıza Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük’ü davet ettik. Bize Tire Süt’ün organik sütünü İngiltere’ye göndererek tahlil ettirdiklerini ve içindeki bazı enzimlerin ileri yaştakiler için çok özel bir değer taşıdığını gösteren bir sonuç elde ettiklerini anlattı. İşte o anda, yıllardır kadınlarla alanda çalışan, yaşlı yoksul kadınların süt bile içemediğini bilen biri olarak, kafamda ileri yaş sütü projesinin ışığı yandı.

 
CHP’de Foça’ya sürpriz talip: Başkan yardımcılığını bıraktı!
 
Bakan Selçuk'tan Altınordu'ya ziyaret
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Her Haus 10 Aralık 2018 Pazartesi 14:51

Başka projeler de söyleyebilirim ama aramızda kalsın.Kırsalda kalkınmayı geliştirmek için köylüye fidan ve keçi-koyun-arı-kovan dağıtın, eğitimini verin.Toprak olan ova yollarını asfaltlayın.Köylerde kooperatifleri teşvik edin.Kirazdaki kooperatiften peynir,mantar, Ödemiş'ten fidan, Bademlerden çiçek,Bergama'daki üretici kooperatiflerinden bal alın.Toprak analiz laboratuarları kurun. İlçe ziraat odalarına çiftçinin cüzi ücretle kullanması için traktör,makina,araç gereçler hibe edin.Tarımın yoğun yapıldığ ilçelere meteorolojik uyarı istasyonları falan kurun.Soğuk hava depoları ile meyve sebze paketleme tesisleri de açın...

Yorumu oyla      10      5  
60 Yaş 10 Aralık 2018 Pazartesi 14:00

İzmir BB yıllardır ulaşımda 60 yaşa indirim uygularken birşey olmuyordu da ; yaşlılara süt verince mi olacak ! Devlet belediye ulaşım araçlarında ve belediye denetimli ulaşım araçlarında 65 yaş ve üzerini ücretsiz yaptı da yaşlıların ulaşım giderleri azaldı .

Yorumu oyla      10      5  
Seniye Nazik Işık 10 Aralık 2018 Pazartesi 13:49

Teşekkürler, ileri taş sütüne gösterdiğiniz ilgi, süt üreticilerimiE gösterdiğiniz ilgi ve bu güzel haber için.

Yorumu oyla      10      5  
Gürkan 10 Aralık 2018 Pazartesi 11:55

70 yaşındaki adama süt versen ne olacak?

Yorumu oyla      9      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’de Foça’ya sürpriz talip: Başkan yardımcılığını bıraktı!
Menemen Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Arslan, görevini bırakarak Foça ...
CHP'den Antalya'yı isteyen İYİ Parti'ye: İzmir'i vermek gibi olur!
Kulislerde İyi Parti'nin Antalya üzerinden “CHP'yi zorlayacağı” konuşuluyor.
Meclis'in bütçe mesaisi bugün başlıyor
TBMM Genel Kurulu'nda bugünden itibaren cumartesi ve pazar günleri de ...
 
Yıldırım: İzmir'de o zaman kazanmaya çok yakındık!
TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Çin, Kırgızistan ve İran’ı kapsayan gezisinin ...
Mehmet KARABEL yazdı... Beni böyle sev seveceksen!
Mehmet KARABEL yazdı... Beni böyle sev seveceksen!
MHP 152 belediye başkan adayını açıkladı
MHP Genel Merkezi Seçim Komisyonu yaptığı değerlendirmede 31 Mart 2019 ...
 
İşte CHP'nin masasındaki son anket!
CHP yönetimi, yaklaşan yerel seçimlere yönelik kamuoyu araştırmalarını ...
CHP İzmir 'insan hakları' panelinde buluştu
CHP İzmir İl Başkanlığınca "insan hakları" konulu panel düzenlendi.
CHP'li Bakan'dan Çandarlı çıkışı: Atıl projeye 697 milyon TL!
AK Parti’nin İzmir’e vadettiği 35 projeden biri olan ancak gerçekleştiremediği ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva