HABERLER>GÜNCEL
27 Şubat 2015 Cuma - 11:57

Ceza Evleri Genel Müdürü’nden ‘Pozantı’ mesajları

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, Pozantı Çocuk Cezaevi ile ilgili soruşturmanın kapatılacağı iddialarının doğru olmadığını belirterek, 16 görevlinin halen 'görevi kötüye kullanmak' ve 'görevi ihmal' suçlarından yargılandığını söyledi.

Ceza Evleri Genel Müdürü’nden ‘Pozantı’ mesajları

Çeşitli illerdeki toplumsal olaylara karıştıkları gerekçesiyle 2012 yılında gözaltına alınıp tutuklanan çocuklar, konuldukları Pozantı Çocuk Cezaevi'nde, kendilerine cinsel taciz ve tecavüzde bulunulduğunu ileri sürdü. Çocukların bu yöndeki iddiaları Türkiye'de, günlerce tartışma konusu oldu. Pozantı Cezaevi kapatıldı, burada kalan çocuk tutuklu ve hükümlüler ise, çeşitli illerdeki cezaevlerine nakledildi.
 
TAKİPSİZLİK KARARIYLA BİR KEZ DAHA GÜNDEME GELDİ
Pozantı Çocuk Cezaevi'ndeki görevlilerden şikayetçi olan çocuklar hakkında davalar açıldı, bazılarına 'Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak' suçundan müebbet hapis cezası istendi, yargılanmalarına başlandı. Buna karşılık, suçlanan memurlar hakkında ise, takipsizlik kararı verildiği haberleri, konuyu bir kez daha gündeme getirdi. Konuya, barolardan, sivil toplum örgütleri ile siyasilerden de tepki geldi.
 
CHP'Lİ ÖZEL: BAKANLIK UNUTTURMAK İSTİYOR
Konuyla ilgili CHP Cezaevi Komisyonu üyesi Özgür Özel, "Burada büyük bir acıdan bahsediyoruz. Biz o gün yazdığımız raporda, Pozantı Kampının zulüm tarihini yazdık. Biz o raporda, 6 kişilik yatakta 13 çocuğun yatmak zorunda kaldığını yazdık. O günlerde uyardık ve dedik ki, 'Adalet Bakanlığı ve hükümet, Pozantı'da yaşananları unutturmak ve yok saymak için çaba harcamaktadır. Pozantı Cezaevi'ni kapatarak ve çocuklara başka yerlere göndererek, tanıkları ve kanıtları ortadan kaldırmanın mücadelesini veriyor. Plan çok basit, cezaevi boşaltılarak kanıtlar yok edilecek. Çocuklar nakledilerek, tanıklar yok edilecek. Böylelikle olay unutulmaya terk edilecek' dedik. Aynen dediğimiz gibi oldu ve her acıda olduğu gibi bunu da iktidar ve onun yargısı zamana yaydı, unutturdu ve şimdi de üstünü kapattı. 'Üç gün sabretseniz, gelmeseniz ne olur? diyenler, 3 gün sonra orayı kapattırdılar, 3 yıl sonra da olayın üstünü kapatıyorlar. Bunu kabul edilebilir bulmuyoruz" açıklamasını yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ise, konuyu TBMM gündemine taşıdı.
 
YETKİLİ AĞIZDAN CEVAP GELDİ
Pozantı Cezaevi soruşturmasının üzerinin örtüldüğü iddialarına yanıt ise, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım'dan geldi. İzmir Aliağa'daki, Şakran Cezaevi'nde de, taciz ve kötü muamele iddiları üzerine basın açıklaması yapan Yıldırım, buradaki çocuk cezaevini basın mensuplarına dolaştırdığı sırada DHA muhabirinin Pozantı soruşturmasıyla ilgili sorusuna yanıt verdi.
 
İddiaların gerçeği yansıtmadığını anlatan Enis Yavuz Yıldırım, 16 cezaevi görevlisinin halen 'görevi kötüye kullanmak' ve 'görevi ihmal' suçlarından Pozantı Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılamalarının sürdüğünü, takipsizlik kararının sadece 3 görevli için verildiğini anlattı. Kendilerine ulaşan her iddianın araştırıldığını söyleyen Yıldırım, "Bu iddiaları elbette araştırıyoruz. Müfettişlerimizin raporlarına göre de, sorumlular hakkında savcılıklar gerekli işlemleri yapıyorlar. Bizim bu konulara müdahil olmamız söz konusu bile değildir. Eğer ihmali olan kimse o cezalandırılıyor zaten. Ne Pozantı'nın ne de başka bir cezaeviyle ilgili soruşturmanın üzerinin örtülmesi mümkün değildir. Bakın Şakran Cezaevi'nde de bir kişinin 13 yıl hapis cezası almasıyla sonuçlanan tecavüz suçlamasından dolayı, bizler de o zaman idari soruşturma yapmıştık. Kusuru bulunduğu belirlenen 2 cezaevi görevlisi de açığa alınmıştı. Olaylar, kapatılmaz, soruşturulur ve sorumlulur varsa cezalandırılır" dedi. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TMMOB merdiven kazasında faturayı Büyükşehir’e kesti!
TMMOB’a bağlı Makine Mühendisleri Odası tarafından Üçyol Metro İstasyonu’nda ...
Flaş! ABD’nin İstanbul kalesinde canlı bomba paniği
ABD İstanbul Başkonsolosluk binası yakınında üzerinde patlayıcı olduğunu ...
Ramazan Akyürek adliyeye sevk edildi
Gazeteci Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına ...
 
Flaş! Yine Soma yine maden: Bir kara haber daha
Manisa’nın Soma İlçesi'nde, 301 madencinin ölümüyle gündemden düşmeyen ...
Tribünler de ayaklandı, İzmir ‘pakete’ karşı Gündoğdu’da!
Meclis’te muhalefetin karşı duruşuna rağmen belli maddeleri yasalaşan ...
Geleceğin Mars yolcusu İzmir'e geldi
Mars'a 2030’lu yıllarda yapılması planlanan insanlı uçuşlarda görev almak ...
 
İGC’de seçim heyecanı: ‘Tarım duayeni’ koltuğa aday
Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ...
Kenan Evren'in bilinci kapalı!
Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) tedavi gören Türkiye Cumhuriyeti’nin ...
Yine çocuk cezaevi yine vahşet: Öldüresiye dövüldü…
Türkiye, Şakran Çocuk Cezaevi’ndeki iç yazışmalarla deşifre olan işkence ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva