HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Mayıs 2017 Pazartesi - 11:44

Çeşme rüzgarıyla gökyüzünde dans

Reisdere Uluslararası Uçurtma Festivali'nde, rengarenk yüzlerce uçurtma, Çeşme rüzgarıyla gökyüzünde dans etti.

Çeşme rüzgarıyla gökyüzünde dans

Çeşme Belediyesi'nin 9 Durak 9 Deneyim projesi kapsamında gerçekleştirilen Reisdere Uluslararası Uçurtma Festivali'nde unutulmayacak görüntüler yaşandı. Martı Uçurtma Kulübü'nün de profesyonel uçurtmacılarla destek verdiği festivale, Fransa, Hollanda, İtalya ve İngiltere'den profesyonel uçurtmacılar katıldılar.

Reisdere Uluslararası Uçurtma Festivali nedeniyle Reisdere mahalesinin sokakları bayraklarla süslenirken, festival alanına yöresel yiyecek ve içeceklerle hediyelik eşyaların satıldığı stantlar kuruldu. Çeşme'nin bütün mahallelerinden vatandaşlar festival alanına servis araçlarıyla taşındılar. Çeşme Belediyesi, 2 gün süren festival nedeniyle çocuklara ve vatandaşlara bin adet uçurtma dağıttı.

Profesyonel uçurtmacılar, sabah saatlerinden itibaren birbirinden ilginç uçurtmalarını hazırlayarak gökyüzüne uçurdular. At, köpek balığı, çizgi film kahramanları gibi büyük boy uçurtmalarla gökyüzünde görsel bir şölen yaşanırken, "I Love Çeşme" yazan büyük boy uçurtma festivale damga vurdu. Rüzgarın sert esmesi nedeniyle uçurtmacılar zaman zaman zorluk yaşasalar da, profesyonel uçurtmacı olmanın verdiği avantajla gökyüzünü renklendirmeyi başardılar. Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede ve şarkıcı, söz yazarı Pınar Aylin de profesyonel uçurtmacılarla birlikte bir süre uçurtma uçurdular.

"SES GETİREN FESTİVALLERİMİZ ARASINDA YERİNİ ALACAK"

Festival nedeniyle bir açıklama yapan Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede, Çeşme Belediyesi'nin en önemli projelerinden birisi olan 9 Durak 9 Deneyim projesi kapsamında, 1. Reisdere Uluslararası Uçurtma Festivali'nin gerçekleştirildiğini belirterek, "Yurt dışından ve yurt içinden gelen profesyonel uçurtmacılar da festivalimize önemli katkı sağlayarak gökyüzünde görsel şölen yaşattılar. Çoluk çocuk, genç, yaşlı Çeşmeli vatandaşlarımız da kendi yaptıkları ya da belediyemizin dağıttığı uçurtmalarla gökyüzündeki şölene katıldılar. Uçurtma festivalimiz önümüzdeki yıllarda büyüyerek devam edecek. Yöre halkımızın açtığı stantlar da hem festivalimize renk kattı hem de yöre halkımıza ekonomik katkı sağladı. İnanıyorum ki, önümüzdeki yıllarda Reisdere Uluslararası Uçurtma Festivali çok ses getiren festivallerimiz arasında yerini alacak" diye konuştu.

Festivale aktif destek vererek profesyonel uçurtmacıların katılmasını sağlayan Martı Uçurtma Kulübü'nün Başkanı Halit Cebeci de yaptığı açıklamada, "Hazırladığımız birbirinden ilginç uçurtmalarımızla gökyüzünü rengarenk yapıyoruz. Çeşmelilerin çok keyif aldığı iki gün yaşattığımıza inanıyorum. Çeşmelilere de belediyemiz bin adet uçurtma dağıttı. Aslında bizler çocukları mutlu etmek istiyoruz. Bizler de uçurtmalarımızı uçurarak mutlu oluyoruz ama çocukların yaşadığı mutluluğu görmek her şeye bedel. Umuyorum ki, belediyemiz bu festivali geleneksel hale getirir. Reisdere, rüzgarıyla ve bulunduğumuz alan itibariyle uçurtma uçurmak için çok uygun. Reisdere'nin önümüzdeki yıllarda daha büyük görsel şölenler yaşanacağı binlerce insanın buluşma yeri olacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Çeşme Belediyesi'nin mahallelerden ücretsiz servislerle taşıdığı her yaştan Çeşmeli, günün geç saatlerine kadar uçurtmalarını uçurarak keyifli bir gün yaşadılar.

 
Flaş: Askeri üste bombalı araç paniği
 
İzmir'deki FETÖ davasında ortaya çıktı: Firari gazeteci ByLock'çu mu?
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
zavallı çeşme 15 Mayıs 2017 Pazartesi 23:22

Çeşme kuzeyinde halk ile birleşirken Çeşme Ovacık halk plajı halka kapatılıp, birilerine kiralandı. Sahile Çin seddi örülüyor. Halk plajı bu yaz paralı olacak

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
1. Tire Ot Festivali coşkuyla kutlandı
Yeşilin en lezzetli tonlarını ziyaretçilerle buluşturan “1. Tire Ot Festivali” ...
Büyükşehir'den dev adım: İzmir'in geleceğini şekillendirecek platform yola çıktı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, "Akıllı Şehir Stratejik Planı" çerçevesinde ...
Büyükşehir'den 'İlk Kurşun' paneline davet var
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlatılan ...
 
Karabağlar Çocuk Şenliği'nda görkemli final
Karabağlar Belediyesi tarafından düzenlenen KARBEM Aydın Eğitim Merkezi ...
Başkan Uyar toplumsal cinsiyet toplantısında
Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı ...
Başkan Uğurlu'dan anlamlı davranış
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Kemalpaşa Kütahyalılar Derneği ...
 
İzmir'in o ilçelerinde 3 gün su yok!
İzmir’in Karabağlar, Gaziemir ve Buca ilçelerinde Tahtalı Barajı’nda arıtma ...
Başkan Demirağ, ‘Anneler Günü’nü çiçeklerle kutladı
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Anneler Günü dolayısıyla Foça, Yeni ...
Karşıyaka'da ilk çiçek Zübeyde Ana'ya: Atatürk'ten Ana'ya çiçek
Ulu Önder Atatürk’ün Karşıyaka’ya emanet ettiği annesi Zübeyde Hanım’ın ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva