HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Mayıs 2017 Pazartesi - 08:59

İzmir'in o ilçelerinde 3 gün su yok!

İzmir’in Karabağlar, Gaziemir ve Buca ilçelerinde Tahtalı Barajı’nda arıtma tesisine giden ana bağlantı borusunun patlaması sebebiyle 3 günlük su kesintisi uygulanacak. Büyükşehir Belediyesi, onarım çalışmalarını hızla sürdürürken Konak ve Karabağlar'ın bir bölümünde sular bu gece akmayacak.

İzmir in o ilçelerinde 3 gün su yok!

İZSU Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada;  Tahtalı Barajı ile Görece Arıtma Tesisi arasında bulunan 2.2 metre çapındaki ana isale hattında (Şaşal Mahallesi noktasında) 14 Mayıs 2017 tarihinde akşam saatlerinde arıza meydana geldiği duyuruldu. Arızanın tamiri için hattaki suyu boşaltan İZSU ekipleri, çalışmalarını sürdürürken Buca, Gaziemir (Sarnıç hariç) ile Karabağlar’ın bir bölümüne 17 Mayıs 2017 saat 23.30’a kadar su verilemeyeceği belirtildi. Karabağlar bölgesine Halkapınar, Göksu, Sarıkız ve Menemen kuyularından ilave su aktarılarak ilçenin Hatay ve Üçkuyular bölgelerinde su kesintisinin uygulanmasının önüne geçildi.

Karabağlar’da su kesintisinden etkilenen mahalleler ise şöyle;

Cennetçeşme, Devrim, Limontepe, Özgür, Peker, Selvili, Uzundere, Uğur Mumcu, Yurtoğlu, Yüzbaşı Şerafettin, Aktepe, Umut, Gazi,  Ali Fuat Erden, Kibar, Günaltay, General Asım Gündüz, Cennetoğlu, Yunus Emre Seyhan, Aydın, Aşık Veysel, Osman Aksüner, Reis, Sarıyer, Bozyaka, Barış, Gülyaka, Bahar, Çalışıkuşu, Doğanay, Esenlik, Kazım Karabekir, Refet Bele, Vatan, Tahsin Yazıcı, Arap Hasan, Ali Fuat Cebesoy, Esenyalı, Adnan Suvari, Metin Oktay, Maliyeciler, Salih Omurtak, Şehitler, Bahriye Üçok, TOKİ konutları, Meşale evleri, Olimpiyat Köyü.

BÜYÜKŞEHİR'DEN SEFERBERLİK!

İZSU ekipleri, dün gece Tahtalı Barajı isale hattındaki 2.2 metrelik dev boruda meydana gelen arızanın bir an önce giderilmesi için 25 kişilik ekiple üç vardiya çalışıyor. İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri, 14 Mayıs Pazar akşamı saat 21.00'de 100 km'lik Tahtalı Barajı ana isale hattında yaşanan ve Buca, Karabağlar ve Gaziemir'de su kesintilerine yol açan arızanın giderilmesi için seferber oldu.

Görece Arıtma Tesisi Scada Merkezi'nden debinin sıfıra düştüğünü izleyen ekipler, hemen arızanın olduğu bölgeye giderek çalışmaya başladı. Pompalar devre dışı bırakılarak hattaki su Tahtalı Barajı'na aktarıldı. Arızalı borunun olduğu nokta kazıldı. Öğle saatlerinde borular çıkarılmaya başlandı. 2 metre 20 cm çapındaki betonarme borunun 12 metrelik kısmının yenileneceği ve bu işlemde 6 metre betonarme borudan çeliğe geçiş parçası ile 6 metre çelik boru kullanacağı bildirildi. Arızanın olduğu saatlerden itibaren 25 kişilik ekiple 3 vardiya halinde araklıksız çalışan İZSU ekipleri, bu gece ilerleyen saatlerde kaynak işlemlerine başlayacak.

Kaynak işleminin uzun süreli bir çalışma olduğunu belirten yetkililer, sonrasında yan dolguların yapılarak çelik imalatın üstünün de betonla kaplanacağını belirtti. Betonun donma süresi beklendikten sonra da kazılan yerin kapatılarak hatta su verileceğini belirten yetkililer, kesinti yapılan bölgelere 17 Mayıs 2017 Çarşamba günü saat 23.30'a kadar su verilmesinin planlandığını bildirdi.

KONAK'TA VE KARABAĞLAR'IN BİR BÖLÜMÜNDE DAHA SU KESİNTİSİ

Karabağlar ve Konak'ın bir bölümünde su kesintisi İZSU ekipleri, kente su aktaran 2 metre 20 santimetre çapındaki boru hattında meydana gelen arıza nedeniyle Gaziemir ve Buca ilçelerinin tamamında Karabağlar ilçesinin ise belirli kesiminde su kesintisi yaptı. Karabağlar'ın kesinti yapılmayan mahallelerinde ise Üçyol Meydanı'ndan başlayarak İnönü Caddesi boyunca uzanan iletim hattı üzerinden su verilmeye devam edildi. Bu sebepten dolayı su tüketiminde gözlenen aşırı talep sonucu kentin su dengesini sağlayan depolarda düşüş meydana geldi. Normal koşullarda Tahtalı Barajı suyu ile beslenen Hatay-İnönü Caddesi'ne su aktarımında da güçlük yaşandı. İZSU yetkilileri bu güçlük nedeniyle 15 Mayıs 2017 Pazartesi günü saat 21.30 ile 16 Mayıs 2017 Salı günü saat 05:30 arasında Karabağlar ilçesinin; Basın Sitesi, Bahçelievler ve Poligon Mahalleleri ile Konak ilçesinin; Pirireis, Kılıçreis, Kemalreis, Muratreis, Çankaya, Göztepe, Turgutreis, Akın Simav, Mithatpaşa mahallelerinde su kesintisi zorunluluğunun yapılması gerektiğini bildirdi.

 
Katliam gibi kazada midibüs sahibi için flaş karar
 
Başkan Uğurlu'dan anlamlı davranış
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli olmak 15 Mayıs 2017 Pazartesi 20:05

Kimseyi İzmir‘de zorla tutmuyorlar karayolu-havayolu-denizyolu açık gitmek isteyene her yol açık.İstemeyenler gitsinde şehir gerçek İzmirlilere kalsın.

Yorumu oyla      13      12  
Seydiköylü 15 Mayıs 2017 Pazartesi 18:18

Evet çatlasanız da patlasanız da tekrar seçeceğiz, bu boruyu Aziz başkan patlatmadı ya ! Bu işin öncesi, sonrası mı var. Patlamış işte, özveriyle de çalışıyorlar, ben İzsu'ya inanıyorum ve güveniyorum. Çok seviyorsanız Melih Başganın şehrine göçebilirsiniz, haydee

Yorumu oyla      16      14  
15 Mayıs 2017 Pazartesi 18:12

Tankerle su dağıtalacağı söylendi. Bu tankerler ne zaman ve nerede dağıtacak bu suları ? Bunun bir duyuru halinde açıklanması gerekmiyor mu ?

Yorumu oyla      13      5  
15 Mayıs 2017 Pazartesi 17:40

Oh iyi olmuş, müstahak diyenler neyin kafasını yaşıyor ? Deprem olsa oh iyi olmuş , siz daha akp ye oy vermeyin bak diyecek tipler var. akp ye oy vermeye mecbur muyum ? Ana boruda arıza olmuş önceden niye haber verilmedi diyen tipler de var. Kardeşim zaten "planlı çalışma-kesinti olacağı zaman önceden söylüyorlar.

Yorumu oyla      17      7  
15 Mayıs 2017 Pazartesi 13:38

185 i arayın bir bayan çıkıyor çok sakin bir şekilde 3 gün su yok diyor sanırım izmir dışında yaşıyor

Yorumu oyla      15      9  
tarafsız 15 Mayıs 2017 Pazartesi 11:49

trollere gün doğdu 2,2 m çapındaki bir boruya o basınçta esnek boru bypassından bahsediyor vatandaş ve bizim çok yakından bildiğimiz bir belediye başkanını bize övüyor.Biz de yedik.

Yorumu oyla      24      8  
15 Mayıs 2017 Pazartesi 11:28

Arkadaş Ankara'da bazı semtlere tanker ile su veriliyor adam esnek boru demiş 😀😃☺😄😊

Yorumu oyla      18      8  
müsteak 15 Mayıs 2017 Pazartesi 11:22

vallahi yazık yazık yazık

Yorumu oyla      16      12  
TC misafir 15 Mayıs 2017 Pazartesi 10:35

Boru patlamış bunun önceden haberi verilmesi mümkün değil ama kardeşim bu çağda bu tür arızaların nasıl tedbiri alınmaz yok mu bunun rutin kontrolü?

Yorumu oyla      25      6  
İZMİRLİ 15 Mayıs 2017 Pazartesi 10:34

iZMİRLİYİM AMA ÜNİVERSİTEYİ ANKARADA OKUDUM. MELİH BEY BİR YERDE ARIZA OLDUĞUNDA ÖNCE ESNEK BORU İLE O NOKTAYI BYPASS ETTİRİR, (AZ DA OLSA SU GEÇİŞİNİ SAĞLAYARAK) SAATLER İÇİNDE DE ARIZAYI TAMİR ETTİRİRDİ. VATANDAŞ DA SUSUZ KALMAZDI. NEREDE O VİZYON BUNLARDA? NASIL OLSA SEÇİYORLAR DİYOR ADAM. BİR DAHA SEÇERLER NASIL OLSA DEĞİL Mİ?

Yorumu oyla      22      21  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Demirağ, ‘Anneler Günü’nü çiçeklerle kutladı
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Anneler Günü dolayısıyla Foça, Yeni ...
Karşıyaka'da ilk çiçek Zübeyde Ana'ya: Atatürk'ten Ana'ya çiçek
Ulu Önder Atatürk’ün Karşıyaka’ya emanet ettiği annesi Zübeyde Hanım’ın ...
İzmir'in en 'keyifli' fuarında zumba şöleni
İzmir'de düzenlenen ve Türkiye'de ilk olma özelliğini taşıyan 'Keyifli ...
 
Kınık'ta maden şehitleri için hayır yemeği
Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen tarihin ...
96 yaşındaki anne Karabağlar'ı tasarlıyor
Karabağlar Belediyesi Kent Tasarım Atölyesi’nde (KETA) gerçekleştirilen ...
Sakin Şehir'de bayram günü: Tohumdan geleceğe...
Seferihisar Belediyesi tarafından düzenlenen “Yerel Tohumu Yaşatıyoruz” ...
 
11. kez kutlandı: Alsancak'ta Afrika rüzgarı!
İzmir’de yaşayan Afrika kökenli Türklerin kültür ve geleneklerini yaşatarak ...
Eğlenerek öğrendiler: Bornova'da bilim her yerde!
Mahalle statüsü alarak Bornova’ya bağlanan köylerde düzenlenen bilim pikniklerinde ...
Başkan Uğurlu’dan Anneler Günü mesajı
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, anneler günü dolayısıyla bir mesaj ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva