HABERLER>EKONOMİ
20 Ocak 2024 Cumartesi - 09:20

Çeşme’de sömestr hüsranı!

İlçedeki 10 kadar termal otelden 5’i sömestr tatilinde kapılarını tatilcilere açarken, doluluğun geçen yıllara göre düşük olmasında havaların aşırı soğuk olmasına bağlandı. ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, “Yurttaşlar hafta sonları değişiklik olsun diye Çeşme’ye geliyor, kış aylarında. Havalar çok soğuk olunca, sömestr tatili nedeniyle Çeşme’ye gelmek isteyenler, başka yerlere yönelmiş görünüyor. Termal otellerde bir doluluk var. Açık olan termal otellerimizdeki doluluk, memnuniyet verici diyebilirim. Ancak geçen yılki yoğunluk yok. Doluluk oranları, hafta sonlarında yüzde 50 civarında" dedi.

Çeşme’de sömestr hüsranı!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – 2023-24 eğitim öğretim yılında ilk ve ortaöğretimde sömestr tatili başladı. Her yıl sömestr tatilinde aileler, çocuklarını dinlendirmek, okul yorgunluğundan kurtarmak için tatil beldelerine giderken, Çeşme de bundan az da olsa nasibini alıyor.

Çeşme’de faaliyet gösteren 10 kadar termal otelden 5 tanesinin misafirlerini ağırladığı, sömestr nedeniyle yapılan rezervasyonların, beklentilerin altında kaldığı öğrenildi. ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, rezervasyonların düşük olmasında, soğuk havanın etkisinin fazla olduğuna vurgu yaptı.

GEÇEN YILKİ DOLULUĞA ULAŞAMADI
Çeşme’nin kış aylarında çok talep gören bir destinasyon olmadığının altını çizen Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, sömestr nedeniyle ilçedeki otellerde yapılan rezervasyonlar ve gelişmelerle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

“Yurttaşlar hafta sonları değişiklik olsun diye Çeşme’ye geliyor, kış aylarında. Havalar çok soğuk olunca, sömestr tatili nedeniyle Çeşme’ye gelmek isteyenler, başka yerlere yönelmiş görünüyor. Çünkü otellerimizde doluluk oranları, bizi tatmin etmiş değil. Termal otellerde bir doluluk var. Çeşme denince zaten insanların aklına yaz geliyor, kış hiç gelmiyor. Açık olan termal otellerimizdeki doluluk, memnuniyet verici diyebilirim. Ancak geçen yılki yoğunluğu yakalamış değiliz. Doluluk oranları, hafta sonlarında yüzde 50 civarında. Çeşme’nin kış aylarında da gözde bir tatil beldesi olabilmesi için termal tesislerin sayısını artırmak lazım. Bu noktada Çeşme Belediyesi çok yakın zamanda termal yatırımını tamamlayarak kış turizmine hizmet eder hale getirecek. Böylelikle Çeşme’de kış dolulukları da hedeflerine doğru yükselmeye başlayacak.”

 
Bakan Ersoy açıkladı: Ayasofya'nın girişleri ayrıldı
 
İzmir'de dolandırıcılara 'Paydos' operasyonu: 12 gözaltı
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Beyhan Cevikkan 21 Ocak 2024 Pazar 13:15

Cesme Belediyesine ait Cesme nin en eski, en bilinen Sifne Termal Oteli 1 Subat a kadar tadilat nedeniyle kapatan yöneticilerin diye uzulduklerine inanmam zor. Sikayetimizi Cestur a bildirdigimizde de bakimi gerceklestirecek taseron firmalarin musiatlik durumuna gore planlama yapildigini ilettiler. Komik dimi..

Yorumu oyla      1      1  
Gerçek 21 Ocak 2024 Pazar 11:26

Havalar soğuk değil yalan söyleyip kendinizi avutmayın ÇEŞTOB başkanı Yakup Demir neden fiyatlarımız uçuk demiyorsunuz

Yorumu oyla      1      1  
Hakan Ergen 21 Ocak 2024 Pazar 11:14

Az önce çok hevesle gittiğimiz bir gecelik Çeşme tatilimizden döndük. Doluluğun az olması havalardan değil, ciro kaygısı sebebiyle kalitenin çok düşmüş olması. Ben de bir daha haftasonu ya da başka bir tatil için butik otel harici seçmem.

Yorumu oyla      1      1  
Ferro 21 Ocak 2024 Pazar 11:11

Açık büfe israfına son versinler, az çeşit kaliteli yemek koysunlar. Pek çok optimizasyonla fiyatlar düşer. Biz de eskisi gibi termalden yararlanırız.

Yorumu oyla      1      1  
Erkan zini 21 Ocak 2024 Pazar 10:36

Kimse Ffiyatlsrdan bahsetmiyor...Hava ya bahane

Yorumu oyla      1      1  
Sabriye Kara 21 Ocak 2024 Pazar 10:29

Şu anda Kuşadası korumar dayız full

Yorumu oyla      1      2  
Mustafa Ali 21 Ocak 2024 Pazar 09:21

Çeşmede yalnız oteller değil herşey pahalı. İzmir pazarından en az yüzde elli pahalı herşey. Alaçatıda fırında biraz değişik ekmek 100 TL. Germiyan ekmeği 75 TL. İnanamadım. Aynı tür ekmekler İzmirde 35 TL ye satılıyor. Yalnız Çeştur kafelerinde çay 3 TL. Çeşturu kutluyorum.

Yorumu oyla      1      1  
Faruk 20 Ocak 2024 Cumartesi 19:47

Valla şu an Sakız adasındayız , Çeşme''nin kazığını yiyeceğimize , para birimi bizimkinden 32 kat daha pahalı bir ülkenin adasında restaurantlar Çeşmeden daha uvuz , konaklama Çeşmeden daha ucuz, e bizim rakı da daha ucuz , niye gideyim ki Çeşmeye ??????

Yorumu oyla      3      1  
Uğur Altunsu 20 Ocak 2024 Cumartesi 19:02

Bu tür otellere Almanya’dan gelirsem Türkiye’den gelenlere göre yarıdan daha az ödüyorum. Bu da Türkiye’dekileri enayi yerine koymak demek oluyor. Bu yüzden doluluk oranlarının düşük olmasına çok sevindim. Umarım sıfıra düşer, bu sayede haksızlık yaptıklarını anlarlar.

Yorumu oyla      2      1  
Abdullah şaşmaz 20 Ocak 2024 Cumartesi 16:35

Çeşme esnafının bir kısmı Kibar değil,insanlara kaba davranıyor, çok pahalı kafalarına göre Fiat biçiyor belediye denetleme yapması gerekiyor, belediye de işin oldumu bugün yapamam bakamam diyorlar Çeşme yazın çöp ve sinekler den geçilmiyor temizlik yok.belediye hizmetleri yetersiz, Başı boş köpekler sahipsiz ortada dolaşıyor , Sokaklarda bira kutuları içki şişeleri.sigara izmarit leri daha bir sürü proplem.

Yorumu oyla      2      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fitch: Faiz indirimleri sert olmayacak!
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, merkez bankalarının ...
Anaokulunda uçuk fiyatlar... 1 milyon TL isteyen var!
Özel anaokullarının erken kayıt fiyatları dudak uçuklatıyor. Yıllık ücreti ...
TOBB verileri açıkladı… İzmir’in iflas raporu!
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin verilerine göre İzmir’de geçtiğimiz ...
 
2023'te 25 bin 883 şirket kapandı
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, aralık ayına ilişkin Kurulan ve Kapanan ...
Damacana suya yüzde 100 zam geldi!
İçecek Üreticileri Derneği (İÇDAŞ) verilerine göre, 19 litrelik damacana suya yüzde 100 zam yapıldı.
Başkan Ata’dan adaylara net mesaj: Esnaf Masası yoksa oy yok!
Oy istemek ve esnafın sorunlarını dinlemek için İESOB’yi ziyaret eden ...
 
Baro Başkanı’ndan CMK Ücret Tarifesi’ne sert tepki: Yol parası bile değil!
CMK gereğince yapılacak görevlendirmelerde müdafi ve vekillere yapılacak ...
Altın fiyatlarında yükseliş başladı!
Altın alacaklar, "Bugün altın fiyatları ne kadar?" diye araştırıyor. Birkaç ...
Goldman Sachs'tan Türkiye öngörüsü
ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, Türkiye'de enflasyonun beklenenden ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva