HABERLER>EGE
31 Ağustos 2015 Pazartesi - 20:46

Cansu Kaya davası sanıkları hakim karşısına çıkıyor

Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde geçen haziran ayında 18 yaşındaki Cansu Kaya'nın öldürülmesiyle ilgili, haklarında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanıklar 24 yaşındaki N.D. ve 17 yaşındaki M.P.Ç.'nin Fethiye 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalarına yarın (salı) başlanacak. Duruşmaya sayılı saatler kala aile, Ortacalı gönüllü dört avukata noterden vekalet verdi.

Cansu Kaya davası sanıkları hakim karşısına çıkıyor

MUĞLA - Geçen 14 Haziran'da, garson olarak çalıştığı Dalyan Mahallesi'ndeki restorandan mesai bitimi ayrılan ve kayıplara karışan Cansu Kaya'nın üç gün sonra Dalyan kanalının Çandır Geçişi Mevkii'nde, su üzerinde cesedi bulundu. Üzerinde sadece iç çamaşırı olan Cansu Kaya'ya yapılan ilk otopside, cinsel istismar bulgularına rastlanırken, boğulduktan sonra cansız bedeninin suya atıldığı ortaya çıktı. Genç kız gözyaşları içinde toprağa verilirken; olayın aydınlığa kavuşturulması için özel ekip kuruldu. Dalyan Mahallesi'ndeki işyeri ve MOBESE kameraları incelendi. Kaya, Dalyan'daki restoranda garson N.D. ve lise öğrencisi M.P.Ç. ile birlikte Maraş Mahallesi Sağlık Ocağı Sokağı üzerinde yolda yürürken görüldü. Bunun üzerine iki zanlı gözaltına alındı. Yakalandıkları gün ile bir sonraki gün çelişkili ifadeler veren iki zanlı, sevk edildiği adliyede tutuklandı. N.D. ve M.P.Ç. hakkında 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.
 
Davanın yarın (salı) görülecek ilk duruşması öncesinde ailesi gönüllü avukatlar Berna Babaoğlu Ulutaş, Hasan İzmirlioğlu, İsmail Can Varol ve Musa Müfit Elitaş'a Ortaca Noterliği'nde davayı takip etmeleri için vekalet verdi.
 
Gönülü avukatlardan İsmail Can Varol, "Aileye, olay daha çok sıcakken Ortaca avukatları olarak gönüllü olarak davayı üstleneceğimiz sözü vermiştik. Bu bağlamda bugün Cansu'nun ailesiyle görüştük. Dava tarihi son dakika olarak açıklandı. Hazırlanmamız için çok fazla bir süre olmasa da biz ilk duruşmada elimizden geleni yapacağız" dedi.
 
Cansu'nun babası Osman Kaya da acılarının halen tazeliğini koruduğunu belirtip, "Yarın, kızımın katledilmesiyle ilgili ilk dava görülecek. Mahkemeden için bizi de bugün arayarak bilgi verdiler. Dava aceleye gelmiş gibi görülüyor. Avukatlarımız bu bir gün içinde dosyayı inceleyerek, duruşmaya girecek. Bugün dört avukat arkadaşa vekalet verdik ama 50'nin üzerinde avukat bizi aradı. Dava günü yakın olduğundan birçok avukat arkadaş gelemedi. İlerleyen günler için davanın genişletilmesi ve kızımın cep telefonu kayıtlarının incelenmesi için savcılığa birçok dilekçe verdik. bizim canımız yandı, başkalarının canın yanmasın" dedi. (dha)
 

 
YSK'dan seçmene 1 Kasım kolaylığı
 
Kaçak maden ocağında gaz zehirlenmesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Baro başkanından, 'Cezaevleri boşaltılıyor' iddiası
Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, hükümlülerin açık cezaevlerine geçiş ...
Yolun karşısına geçemedi
Denizli'de, yolun karşısına geçmek isterken servis otobüsünün çarptığı ...
30 Ağustos coşkusuna turistler de katıldı
Bodrum'daki otel ve tatil köylerinde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı ...
 
Aydın'daki ceviz hırsızlarına suçüstü!
Aydın'ın İncirliova İlçesi'ndeki, bir ceviz bahçesinden hırsızlık girişiminde ...
Manisa'da insanlık dışı olay: Suriyeliler'i ahıra kapattılar
Manisa'nın Şehzadeler İlçesi'nde kullanılmayan bir ahıra 13 Suriyeli kaçak ...
Düğün'de dehşet: Yemek yerken kalbinden vuruldu
Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa İlçesi'nde bir akrabasının düğününe giden ...
 
Bodrum'da şehitlere saygı ve zafer yürüyüşü
Başbakanlık genelgesi ile 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında yapılması ...
Cennet Koyu'nda sevimli bir fok!
Bodrum'daki Cennet Koyu'na gelen bir Akdeniz foku turistlerin ilgi odağı ...
TIR'ın sürücüsü kendi aracının altında öldü
Afyonkarahisar'ın Dazkırı İlçesi'nde sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) tankeriyle ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva