HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Kasım 2015 Çarşamba - 19:47

Büyükşehir Meclisi’nde gündem ESHOT: Kapatılacak mı?

İzmir’de işçilerin başkan birimleri dağıtımıyla gündeme gelen ‘ESHOT kapanacak mı?’ iddiaları Büyükşehir Meclisi’ne taşındı. AK Partili Doğan ve Haspolat’ın sorularına Başkanvekili Aydoğan net konuştu.

Büyükşehir Meclisi’nde gündem ESHOT: Kapatılacak mı?

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu Başkanvekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleşti.
 
Son günlerde kamuoyunu meşgul eden başlıca konular arasında yer alan ESHOT Genel Müdürlüğü’nün kapatılacağı ve İzmir’de halk otobüslerinin çalışacağı yönündeki iddialara Büyükşehir Belediyesi cephesinden ilk kez yanıt geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan, “ESHOT’u kapatmamız söz konusu değil” diyerek tartışmalara nokta koydu.


 
DOĞAN SORDU, AYDOĞAN CEVAP VERDİ
AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan ESHOT’ta çalışan yüz civarı personelin Büyükşehir’in başka birimlerine dağıtımı ile ilgili sorular yöneltti.

Sorulara cevap veren Aydoğan, 145 çalışanın tüm özlük hakları ile Büyükşehir Belediyesi bünyesine geçtiğini söyleyerek, “Belediye de ESHOT da aynı kurum. Biz 145 kişi talep ettik. Arkadaşlarımız İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne geçti” dedi.


                                                    
ESHOT TASFİYE Mİ EDİLECEK?
Oturumda söz alan AK Parti’li Meclis Üyesi Çağlar Haspolat ise, ESHOT’un tasfiye mi edileceğini, yoksa özelleştirme mi yapılacağını sordu. ESHOT’la ilgili sıkıntılara açıklık getirilmesini isteyen Haspolat’a Aydoğan, “İzmir’de kapatma diye bir şey söz konusu olamaz. ESHOT bizim müşterimiz değil, bağlı kuruluşumuz. Ulaşımı biz sağlıyoruz, zarar ettiğinde sübvanse ediyoruz. Kapatma diye bir şey söz konusu değil” sözleri ile tartışmalara nokta koydu.
 
KENT EKMEK GREVİ GÜNDEME TAŞINDI
Eski sendikacı olan AK Partili Meclis Üyesi Azad Fazla ise, personel transferi konusunda işçilerin mağdur edilmemesi temennisinde bulunurken, hükümetin yapacağı taşeron düzenlemesi ile şirket çalışanlarının kadroya kavuşturulacağını hatırlattı. AK Parti’li Çağlar Haspolat ise oturumun sonunda Kent Ekmek fabrikasında devam eden grev nedeniyle dar gelirli vatandaşların mağdur edildiğini söyledi ve “Belediye ile sendika arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle 15 gündür ekmek çıkmıyor. Büfelerde dar gelirli vatandaşlara ucuz ekmek temini ve sosyal sorumluluk projesi olarak başlayan çölyak hastalarına yönelik ekmek üretimi 15 gündür kaos içerisinde... Belediyenin sosyal sorumluluk bilincine uymayan söylem ve eylemleri var. Burada günde 70 bin ekmek çıkıyor ve 65 işçi var. Sendika anlaşmadan yana. Yüzde 8 zam yapılmış. Benim dileğim bu ekmeğin tekrar çıkması ve işçilerin de mağdur edilmemesi. Glutensiz ekmeğe yüzde yüz zam yaptınız lütfen işçilere de hakkını verin” diye konuştu.
 


AYDOĞAN: SENDİKA DEMOKRATİK HAKKINI KULLANDI
Sendikanın demokratik hakkını kullandığını ve greve gittiğini belirten Başkanvekili Sırrı Aydoğan ise, “Türkiye’de ilk defa İzmir Büyükşehir Belediyesi ön ayak oldu ve glutensiz ekmek çıkardı. Maliyetine satıyoruz... Bunu çok fazla fiyattan satan vardır. Tekrar anlaşma sağlanır ve umarız en kısa zamanda üretim başlar” ifadelerini kullandı.

 
Akit'e 10 Kasım çirkinliği cezası
 
Davutoğlu'ndan iş dünyasına önemli mesajlar
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
12 Kasım 2015 Perşembe 14:45

AKP nehikmetse bir an da sıkı muhalefet yapıyor bir an da parlıyor ara dan 2 gün geçiyor ses yok mevzu olan konu hakkın da ne bir konuşma olmuş ne de bir tartışma

Yorumu oyla      12      5  
12 Kasım 2015 Perşembe 14:42

TDİ (Türkiye Denizcilik İşletmeliği) Personeli de Büyük Şehir Belediyesin deydi Tasviye edildi bazıları na yatay geçiş yapıl dı TDİ bitiril di Kötümü oldu iyimi oldu yorum u gidin tadviye edilen emekli edilenlere sorunuz...

Yorumu oyla      11      5  
izmirli35 12 Kasım 2015 Perşembe 10:23

Kent Ekmek işçisi 14 günden beri grevde belediye yöneticilerinden daha görüşme talebi olmadı , sözde sosyal demokrat partisi işçi dostu ben artık çözemedim İzmir Büyüksehir belediyesinin izlediği yolu , daha önce Antalya kalemizdi şu an AKP'nin elinde İzmir'ide kaybettinizmi o zaman görürsünüz. Aziz Başkan işçilerin hakkını ver ki herkes seni iyi güzel hatırlasın rahmetli Piriştina gibi..

Yorumu oyla      16      5  
İzMirLi 12 Kasım 2015 Perşembe 10:05

belediyede şöyle demeliyim yol parası alan memurlar var haklı olarak fakat devletin müdür şef baş şoför yada herhangi araç atanmış kişiler hem makam aracı hemde şoförü oluyor ama birde bunun üstüne yol parasınıda alıyorlar altına makam aracı ve şoför verilen idarecilere yol parası verilmemeli bence bu haksızlık bizler araçsız memurlar dış birimlerden merkeze dahi metro ile gidip geliyoruz iş ev ev iş derkende verdikleri yol parası yetmiyor zaten kısacası yol parası alıpta makam aracı tahsil edilen memurlar size hakkım helal olmasın haksız yere para alıyorsunuz

Yorumu oyla      15      5  
bülent ışık 12 Kasım 2015 Perşembe 08:51

1984-89 arası halk otobüslerini unutmadık.Ana hatlarda ve yolcunun çok olduğu saatlerde çalışırlardı.Alsancak'tan maç çıkışı halk otobüsüne binip Mezarlıkbaşı'na bir bilet araçtan inmeden Eşrefpaşa'ya kadar ikinci biletle seyahat ettiğimi hatırlıyorum.

Yorumu oyla      14      5  
11 Kasım 2015 Çarşamba 20:56

Biraz Olsun Sahaya Çıksanız! Otobüsle İşe Giderken ve Akşam Eve Dönerken Eşlik Etseniz Diyorum. Her Sabah İşe Ve Akşam Evimize Giderken Neler Çektiğimize" Şahit Olsanız. ALLAHIM BİR ALLAHIN KULU, BİR TANE ESHOT YETKİLERİ!!!! OTOBÜS YETERSİZLİĞİNİ" GÖRMEZ Mİ! NE İş Yapar Daire Başkanları Müdürler Hareket Amirleri Bu kadar mı Zor Ulaşımdaki Sorunları Çözmek Örneğin Konak'tan Buca Yönüne hareket Edecek Araçların Akşam İş Çıkış Saatinde Bir İki Boş Otobüs Kavaflar Durağına Neden Yönlendirilmez" Duraklarda Otobüs Bekleyen Sayısı Son Günlerde Had Saffaaya Ulaştı. BİR TANE ORTALAMA ESHOT Hareket Memuru Göremiyoruz.

Yorumu oyla      61      11  
eshotcu 11 Kasım 2015 Çarşamba 20:41

satin gitsin bence

Yorumu oyla      21      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama Zabıtası’ndan kömür denetimi
Bergama Belediyesi yaklaşan kış mevsimi öncesi kent çapında çeşitli önlemler ...
Konaklı çocuklar Ata’sını unutmadı
Konak Belediyesi 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası kapsamında ...
İZSU’dan 4 maddeli, detaylı açıklama: En ucuz su İzmir’de!
Çıkan haberlerin ardından İZSU’dan da detaylı bir açıklama geldi. Kurum ...
 
Başkan Uğurlu'ya eğitim camiasından teşekkür
Yaz dönemi boyunca okulların boya, badana ve tamirat işlerini yapan; ...
Gaziemirli çocuklara 'Sibercan'lı internet eğitimi
Gaziemir Belediyesi, ’Sibercan Dijital Vatandaşlık ve Bilinçli İnternet ...
Çeşme Atatürk'ü andı
Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 77'nci yıldönümü dolayısıyla turizm ...
 
Karabağlar'dan kadınlara iki yeni kurs
Sosyal belediyecilik anlamında önemli projelere imza atan Karabağlar Belediyesi, ...
Karşıyaka'nın Filizleri el ele verdi!
Karşıyaka Belediyesi’nin Karşıyaka’nın Filizleri Projesi’nden burs alan ...
‘Sakin Şehir’ pekmez üretecek!
S.S. Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin “Seferihisar Yerel Üzümü ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva