HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Eylül 2019 Çarşamba - 20:20

Büyükşehir Meclisi’nde AK Parti’den CHP’ye flaş çıkış: Şato’yu da satın!

AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, Büyükşehir Belediyesi’nin bazı mülklerini sattığını söylerken, “400’e yakın lojman satışını gördük. Belediye başkanımızın oturduğu şatoyu da bu satılacaklar listesine eklemenizi öneriyorum. İzmir’in en pahalı mülkü olduğuna inanıyorum. 40 milyon TL değeri vardır. Emlakçılara sorabiliriz” dedi. 

Büyükşehir Meclisi’nde AK Parti’den CHP’ye flaş çıkış: Şato’yu da satın!

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu Başkan Tunç Soyer’in yokluğunda Başkan Vekili Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleşti.

AK Parti’nin önceki oturumda gündeme alınmasını teklif ettiği orman yangınları için PKK’nın lanetlenmesi konusu tekrar tartışma yarattı. AK Partili Erhan Çalışkan’ın mecliste teklif ettiği ve CHP’lilerin, ‘PKK konusunda kimsenin bizi test etmeye hakkı yok. Terör konusunda hepimiz hemfikiriz’ şeklindeki nedenlerle gündeme alınması için ret oyu kullanması kamuoyunda yankı uyandırmıştı. 

O KARARI ALSAK BELKİ MECLİS FESHEDİLİRDİ
CHP’li Mustafa Özuslu, “Geçtiğimiz mecliste AK Partili Sayın Erhan Çalışkan’ın bir önergesi vardı. Bu önergeyle ilgili söylemem gereken birkaç husus var. Bu meclisi göz bebeğimiz gibi korumalıyız. Bu meclis hepimizin meclisidir. İlgili önergede bir bölüm var ki, bu konuda hepimizin hassa olduğunu biliyorum. Sayın Çalışkan’ın verdiği önergede Sayın Çalışkan, ‘Seferihisar, Karabağlar ve Menderes bölgesinde çıkan eli kanlı PKK örgütü ve bağlantılı tüm siyasi partileri, kurum ve STK, uluslararası güçleri Büyükşehir olarak kınıyor ve lanetliyoruz’ önergesi vermişti. Belediyeler yasasında belediyelerin kanunda kendi siyasi konuları dışında karar vermesi halinde İçişleri Bakanlığı tarafından belediye yönetimi feshedilir yazılıyor. Ben Erhan kardeşimizin art niyetli olmadığını biliyorum. Bu önerge geçmiş olsaydı. Belki de bu meclisin tartışılabilir karar alınması ve fesih noktasına Allah muhafaza gidebilirdi. Böyle bir kimse görmek istemez. Bunun tartışma olsun diye söylemiyorum. Her meclisteki bütün partilerin ve CHP’linin PKK terör örgütünün yapığı cinayetleri kınaması konusunda kimsenin şüphesi yok. Ben buradan yeniden PKK’yı lanetliyorum. Biz burada karar almıyoruz. Görüş belirtiyoruz ” demişti” açıklamasını yaptı. 

Daha sonra söz hakkı alan AK Partili Çalışkan, “Ben önergeyi verirken devletin de korunması gerektiğini söyledim ve burası da devletin kurumudur. Aynı meclisimizi 2018 yılında Afrin’e destek kararı vardır. Bu karardan meclisimiz mi kapatıldı?” dedi. 

AK PARTİ MHP’Lİ ŞAHİN’İ ÖNERDİ
Ayrıca geçtiğimiz süreçte Aliağa’da yaşanan krizde hem AK Parti’den hem de meclis üyeliğinden istifa eden Eda Kılıç’ın İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ndeki Ulaşım Komisyonu üyeliğinin düştüğü belirtildi. AK Parti ise Kılıç’ın yerine MHP’li Selahattin Şahin’i önerdi ve kabul edildi.

BOZKURT’A YARDIM İÇİN AK PARTİ’DEN ÇIKIŞ: AYNI HASSASİYETİ İZMİR’DEKİ BELEDİYELERİMİZ İÇİN DE BEKLİYORUZ
Denizli’nin Bozkurt İlçe Belediyesi’nin hizmet binası için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yardım yapacak olmasıyla ilgili konuşan AK Partili Erhan Çalışkan, “Aslında belediye binası o kadar zarar görmedi. Müdürlük, 500 bin TL’yi onarım için aktarmıştır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile görüştü. Bozkurt Belediye Başkanının böyle bir talebi de olmamıştır. Bazı şeylere gönüllü olarak katılmasak da engel olmamak adına destek oluyoruz. Bizim belediye başkanlarının da İzmir’de ufak tefek talepleri olacak. İlerleyen süreçte meclise gelecek. Aynı anlayışı bekliyoruz ve dikkate alırsınız diye umuyorum” dedi.  

AK PARTİLİ BOZTEPE’DEN FLAŞ ÖNERİ: ŞATOYU SATIN!
Büyükşehir Belediyesi’ne ait bazı mülklerin satışının yapılacağını söyleyen AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, “400’e yakın lojman satışını gördük. Belediyemize bütçe olarak zararlar getirmiş olabilir ama çalışan personelimizin kalması önemliydi. Ama böyle bir karar alınmış. Belediye başkanımızın oturduğu şatoyu da bu satılacaklar listesine eklemenizi öneriyorum. İzmir’in en pahalı mülkü olduğuna inanıyorum. 40 milyon TL değeri vardır. Emlakçılara sorabiliriz. Bu satılan lojmanlara bu şatonun da dahil edilmesini öneriyoruz. Tüm başkanlık konutlarının da ilave edilmesini istiyorum” diye konuştu. 

GÜLÜNECEK BİR ŞEY YOK, PİRİŞTİNA’NIN KONUTUNU DA EKLEYİN
Boztepe’nin bu sözleri karşısında Özuslu gülümsedi. Boztep bu kez, “Başkanım gülünecek bir şey yok! Başkanımız 22 bin TL’lik maaşla çok güzel bir yerde kendine ev de tutabilir. Oradan da bisikletiyle belediyeye gidebilir. Lütfen şatoyu da buraya ilave edin. Karşıyaka’da Rahmetli Piriştina’nın evini de ilave edelim. Oraya da bir şey yapamıyoruz. Orası da 4 milyon TL eder” açıklamasını yaptı.

BOZTEPE’NİN TEKLİFİ GAYET MAKÜLDÜ!
CHP’li üyelerin Boztepe’ye tepki göstermesi sonrasında oturumda gerginlik yaşandı. AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal ise, “Boztepe’nin gayet makul bir teklifinin altında kendilerince siyasi polemik konusu çıkarmaya çalışıyorlar. Biz burada İzmir’i konuşuyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne  ait bir gayrimenkulün satışını konuşuyoruz” dedi. 

CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç da, “Başkanımızın konukevi daha önce gündeme geldi. Bunun her seferinde gündeme getirilmesi yakışık almıyor. Burada gündem maddesi belli. Bunun etrafında dolaşmamız lazım. Kaç konut satılıyor? Kimlere satılıyor? Bunları tartışmamız lazım. Usul budur. Bu belediye meclisi İzmir’in önün açacak şekilde yapılsın” açıklamasında bulundu.

 
PKK'ya darbe üstüne darbe!
 
Buse'den acı haber geldi: Kurtarılamadı!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hakkaniyet be adalet 12 Eylül 2019 Perşembe 09:51

İzmir BB toplu taşımada ayrımcılık yapmaya devam ediyor. Merkez ilçelerde toplu taşımaya ilk binişten sonraki 90 dk. süresince binişler bedava olacak , çevre ilçe belediye otobüsleri dolmuş işletmesi gibi indi bindi para ödenecek . Bu nasıl hakkaniyet , bu nasıl adalet ? Neymiş otomobilsiz kent günü nedeniyle toplu taşım araçlarının kullanılmasına teşvik amacıyla 22 Eylül pazar günü İzmir BB ait toplu ulaşım araçlarının gün boyu geçerli tarifenin 1 ( Bir ) kuruş olması için komisyon kurulacakmış . Arkadaş İzmir BB ‘si olarak 13.02.2016 tarihinden itibaren Gaziemir - Ayrancılar arası 17 km mesafe için 2 araç değiştirtip , ( 2 bilet bedeli ) kişi başı tek yön 6.00.- TL ödeterek mi toplu ulaşım araçlarını kullanmaya teşvik edeceksiniz ? Toplu taşımada çevre ilçelerde gittiğin kadar öde uygulamasına geçildiğine göre; sınırsız 90 dk. aktarma hakkı uygulamasındaki merkez ilçeler , çevre ilçeler ayrımcılığı daha ne kadar devam edecek Hak, hukuk , adaleti nerede kaldı ? İzmir BB ‘den toplu taşımada “ mış “ gibi hizmet değil ! Adil , hakkaniyetli ve eşit haklardan faydalanılmasını sağlayacak uygulama bekliyoruz .

Yorumu oyla      4      6  
12 Eylül 2019 Perşembe 09:39

sende sarayı sat demekle olmuyor bu işler arkadaşlar. konumuz izmir ve adam haklı bence. o zaman sarayı haklı duruma getiriyorsunuz. ancak ben o şatonun satılsa 40 milyon tl edeceğine hiç inanmıyorum o ayrı. en fazla 5 milyon eder o da değer mi değmez mi tartışılır

Yorumu oyla      4      6  
Süleyman 12 Eylül 2019 Perşembe 08:54

Telekomu,tekeli,şeker fabrikaları,madenleri,nehirleri,limanları ,tank fabrikası ve daha nice varlıklarımız satılırken niye sesin çıkmadı hadi sarayı satalım dünya para eder birde bakım masrafından kurtuluruz deyip önersene göreyim seni hadi

Yorumu oyla      6      5  
12 Eylül 2019 Perşembe 08:51

BUNLAR SATMAKTAN BAŞKA NE YAPAR Kİ?

Yorumu oyla      5      5  
Emekçi.. 12 Eylül 2019 Perşembe 08:13

Lütfen belediye lojmanlarının tümünü satın,çünkü hiç bakım yapılmıyor...ortalama 50 yıllık binalar resmen çöp yığını daireler var ? Başkanımız gereğini yapar diye düşnüyorum !!

Yorumu oyla      6      6  
Lombak 12 Eylül 2019 Perşembe 07:47

Güzel tuzak. Şato satılsın siz de Sarayı satın. Dış borcu AOÇ arazisini tarihe gömerek ödersiniz. Ankara'nın en pahalı kaçak mülkü olduğunu olduğunü düşünüyorum.Yok yav? Çok akıllısın sen... Akp izmirde siyaset üretmiyor. Boş laf. Böyle devam edin!!

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Foça Belediyesi'nden sokak hayvanları hakkında açıklama
Foça Belediyesi'nden sokak hayvanlarına şiddet uygulandığı ve öldürüldüğü ...
Kınık’ta Hasat Festivali coşkusu
İzmir'in Kınık ilçesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Hasat Festivali’nde ...
Antikalar İzmir’e 'nefes' oluyor
88. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın bu yıl ilk kez ev sahipliği yaptığı ...
 
88. İEF’de 'İzmir' buluşması
Her yıl düzenlendiği dönemlerde kente büyük bir hareket katan İzmir EnternasyonalFuarı, ...
Başkan Soyer: Manda çiftliği kuracağız, mozzarella üreteceğiz!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Manda bu coğrafyadan İtalya’ya gitmiş. ...
Torbalı’da Muharrem ayı birlikteliği
Torbalı Belediyesi birlik ve dayanışma ruhuna Muharrem Ayı'nda düzenleyeceği ...
 
İzmir’in okullarına Büyükşehir’den destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi birçok okulda yenileme ve tadilat çalışmaları ...
Torbalı'daki göçüğe belediyeden müdahale
Torbalı'da Dün saat 18.00 sularında Ayrancılar Mahallesi 91. sokakta bulunan, ...
Başkan İduğ Cemevinde iftara katıldı
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Atatürk Mahallesi Cemevi'nde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva