HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Ağustos 2019 Cuma - 20:21

Büyükşehir’in tarihi meclisinde flaş kararlar!

İzmir Antik Smyrna Agora Meydanı’nda gerçekleşen Büyükşehir Belediyesi’nin meclis toplantısında önemli kararlar alındı. Grand Plaza Yönetim Kurulu Başkanı olan Işıklar, danışman kadrosuna atandı. İZTAV ile belediyenin imzalayacağı iş birliği protokolü için Başkan Soyer’e yaklaşık 9 milyon TL’lik yetki verilmesi hususu bir sonraki aya ertelendi. Soyer ayrıca adaylığı döneminde vaat ettiği teleferik projesi için de net konuştu. 

Büyükşehir’in tarihi meclisinde flaş kararlar!

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ağustos ayı olağan meclis toplantısının ikinci birleşimi Başkan Tunç Soyer idaresinde gerçekleşti. 

Oturum tarihi Agora’da yapılırken kentte sürdürülen kazılar ve tarihi çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Yetkililerin sunumları sonrasında meclis toplantısına geçildi.

İzmir Antik Smyrna Agora Meydanı’nda 2017 yılında eski Başkan Aziz Kocaoğlu döneminde de meclis toplantısı gerçekleşmişti. 

YÖNETİM KURULU BAŞKANI IŞIKLAR, DANIŞMAN OLARAK ATANDI
Geçtiğimiz aylarda Grand Plaza Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanan Silivri Belediyesi eski Başkanı Özcan Işıklar’ın Başkan Soyer’in danışman olarak görevlendirildiği bilgisi mecliste açıklandı. Işıklar’ın maaşının Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterine ödenen brüt aylık miktarının yüzde 75’ini geçmeyecek şekilde düzenlenmesi gündeme geldi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yüzde 75 net ücret verilmesini önerdi. AK Parti ‘hayır’ oyu verdi. Önerge oy çokluğuyla kabul edildi. 

SOYER’E İZTAV YETKİSİ İÇİN BOZTEPE FRENİ
Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Turizm Tanıtma Vakfı’nın (İZTAV) yürüttüğü ortak çalışma ve projeler için imzalanacak iş birliği protokolü kapsamında bütçeden 8 milyon 948 bin 188 lira 40 kuruş verilecek olması konusunda Başkan Soyer’e yetki verilmesi hususu oturumda tartışıldı. Komisyondan ‘oy birliğiyle kabul’ kararıyla gelen önerge mecliste durduruldu. AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe’nin devreye girmesiyle bir sonraki ayın oturumuna bırakılan önerge için meclise sunum yapılması kararlaştırıldı. 

Başkan Soyer, “Önerge komisyondan oy birliğiyle geçmişti. Ancak Hüsnü Bey’in bir talebi olmuş. Meclisin bilgilendirilmesi gerektiğini söylemiş. Bizim de kararların oy birliğiyle çıkması hassasiyetimiz var. Güven esastır. İlkesel olarak doğru bulmasak da aramızdaki güvenin daha önemli olduğunu düşünüyoruz. Bir sonraki ay kararı alacağız” dedi.  

AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, “İzmir’in menfaatine olacak konunun daha detaylı konuşulmasını ve bizlere bilgi verilmesini düşünüyoruz. Bizlerce de oy birliğiyle karar alınmasını istiyoruz” diye konuştu. 

TELEFERİĞİ UNUTMUŞ DEĞİLİZ!
Dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Partili Boztepe, Başkan Soyer’in adaylığı dönemindeki 3’üncü Cemre toplantısında Agora’dan Kadifekale’ye çıkacak teleferik sözünü hatırlattı. Boztepe’nin, “Teleferikle ilgili bir gelişme var mı?” sorusunu yanıtlayan Soyer, “Unutmuş değiliz. (Katlı otoparkı göstererek) Şuradan başlayacak oraya çıkacak” ifadelerini kullandı. 

AK PARTİ’DEN ÇÖP KONTEYNIRLARI UYARISI
Boztepe ayrıca Başkan Soyer ve ilçe belediye başkanlarından talepte bulunurken, “Kurban bayramı yaşadık. Hayvanların bazı artıkları dışarılara atıldı. Şu an İzmir’in hemen hemen bütün konteynırları çok kötü durumda. Bunların mutlaka temizlenmesi lazım. Birçok yerden geçilmiyor bile. Belediye başkanlarımızın mutlaka çöp konteynırları yıkaması gerekiyor” diye konuştu.  

BAŞKAN GÜRBÜZ’DEN ESPRİLİ İSTEK: MAMA YARDIMLARI YAPILSIN
Geçtiğimiz günlerde ikiz bebekleri dünyaya gelen Foça Belediye Başkanı CHP’li Fatih Gürbüz de söz aldı ve “Büyükşehir Belediyesi’nden mama yardımlarının bir an önce yapılmasını istiyoruz” dedi.

KHK’LILARIN TEREDDÜDÜ OLMASIN
Toplu iş sözleşmelerinin gündeme gelmesi ve KHK’lıların yaşadığı mağduriyetin hatırlatılmasıyla ilgili konuşan Soyer, “Taşeron işçiyi kaldırma iradesi tam olarak gerçekleşmedi. İZENERJİ bunu kendi bütçesiyle çözecek. Bu yüzden meclis gündemine getirmedik. Konak Belediyesi’nde olduğu gibi kendi olanaklarımızla KHK mağduru arkadaşlarımıza çözüm üretiyor. Hiç tereddüt olmasın” açıklamasında bulundu. 

SİHİRLİ DEĞNEKLE OLACAK İŞLER DEĞİL
Adaylığı döneminde verdiği vaatler hakkında konuşan Soyer, “Yüzler proje açıkladık. Yüzlerce açıklamadığımız projeler var. Bunlarla için canla başla çalışıyoruz. Bunlar sihirli değnekle olacak şeyler değildir. Zaman ve kaynağa ihtiyaç var. Hepsi yapılacak. Canla başla aşkla çalıyoruz. Devam edecek” diye konuştu.

Meclis toplantısının ardından Başkan Soyer, Büyükşehir Genel Sekreteri Buğra Gökçe ve meclis üyeleri Agora'nın kazı alanlarında gezi yaparak incelemelerde bulundular.

 
Bakan Akar'dan Müşterek Harekat Merkezi açıklaması
 
Mehmet KARABEL yazdı... Arabalara denizi seyrettirmek bu(!)
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye'nin en büyük festivali Selçuk'ta başladı!
Efes Selçuk, Türkiye’nin en büyük festivali Gezgin Fest İzmir’e ev sahipliği ...
Narlıdere'nin kreşine yoğun ilgi
Okul öncesi eğitim yatırımlarına hız veren Narlıdere Belediyesi, belediye ...
İzmir'de denize karşı müzik keyfi
Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü İzmir Kıyı Tasarımı Projesi kapsamında ...
 
Çiğli'de çocuklara tatil eğlencesi
Çiğli Belediyesi tarafından, ilçede yaşayan çocukların sıcak yaz aylarını ...
Urla'da şenlik var!
Özellikle yaz döneminde birbirinden ilginç festivallere ev sahipliği yapan ...
Başkan Tugay ve Gökçe’den gece mesaisi
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
 
BBŞT 27 yılı geride bıraktı
27. Sanat Yılı'nı geride bırakan Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT), ...
Büyükşehir’in yerel basın desteğine internet siteleri de mi dahil oluyor?
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclisi kararlarının kentteki 7 yerel ...
Foça'da bir ilk: Kitap günleri
Bu sene ilki gerçekleşecek olan kitap günleri, 16 Ağustos – 1 Eylül tarihleri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva