HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Haziran 2015 Salı - 10:05

Büyükşehir’in gurur günü: 3 ödül birden

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından düzenlenen Yerel Kalite Ödülleri’nde 3 ödüle birden layık görüldü. Kamu kategorisinde İzmir Doğal Yaşam Parkı, özel sektör kategorisinde ise İzmir Metro A.Ş ve İZULAŞ kaliteye yönelik projeleriyle ödüllendirildi.

Büyükşehir’in gurur günü: 3 ödül birden

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) İzmir Şubesi’nin düzenlediği Mükemmelliği Arayış Sempozyumu’nda (MAS) 16’ncı kez verilen Yerel Kalite Ödülleri’ne 3 ödül birden kazanan İzmir Büyükşehir Belediyesi damgasını vurdu.

İzmir Doğal Yaşam Parkı, yaralı-hasta hayvanların kabulünden karantina ve tedavisine kadar daha hızlı ve bilimsel standartlarda müdahale yapılmasını amaçlayan ‘Doğal Yaşamcılar Ekibi’ projesiyle kamu kategorisinde “Yılın Başarılı Ekibi” ödülünü aldı.

Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzmir Metro A.Ş., geliştirdiği sürüş teknikleri ile metro araçlarının kilometre başına  tükettiği cer enerjisinde (Tren işletiminde kullanılan enerji, cer enerjisi olarak adlandırılıyor) yüzde 11 tasarruf sağlayan ‘Cer Ekibi’ projesiyle özel sektör kategorisinde “Yılın Başarılı Ekibi” seçildi.



Aynı kategoride yine Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZULAŞ ise kent içi bisiklet kiralama sistemi BİSİM ile “Jüri Özel Ödülü”nün sahibi oldu.
 
‘CER’DE TASARRUF ÖDÜL GETİRDİ
Metro A.Ş.’nin Cer Ekibi projesi, tasarruflu ve etkin  sürüş teknikleri  geliştirerek metro araçlarının kilometre başına  cer tüketimini azaltıp enerji verimliliğinin artırılmasını amaçlıyor. 2008 yılının son 4 ayında ön uygulama, sonraki 2 yıl boyunca uygulamada iyileştirmeler ve sisteme entegre çalışmalarının tamamlanmasıyla hayata geçirilen projeyle iki yıllık  sürede kilometre başına “bir aracın tükettiği cer enerjisinden yüzde 11 oranında tasarruf” sağlandı.



13 kişilik cer ekibinin sürekli takip ettiği ve geliştirdiği “tasarruflu ve etkin sürüş teknikleri’ projesinin, İzmir Metrosu’na önemli bir katma değer sağlamayı sürdürdüğü bildirildi. 
 
DOĞAL YAŞAMCILAR EKİBİ
Yaralı-hasta hayvan kabulünü standartlara oturtmayı, daha hızlı, daha bilimsel ve ekip çalışmasıyla müdahale edilmesini amaçlayan İzmir Doğal Yaşam Parkı “Doğal Yaşamcılar Ekibi” projesi, 3 yıl süreyle çalışmalarını sürdürdü. Bu süre zarfında ekip, öncelikle yaralı-hasta yaban hayvanlarının teslimi ve halkla ilişkiler konusunda düzenlemeler yaparak net görev tanımlamaları belirlendi. Hayvan kabul tutanakları, prosedürleri, kayıt sistemleri oluşturularak ihtiyaçları ortaya kondu. Tanı ve tedavi süreçleri hızlandırıldı. Klinik ve karantinada yapılan düzenlemeler temizlikten hijyene, hayvanların beslenmesinden iyileşmesine pek çok konuda gelişmeye neden oldu. Klinik ve karantinanın daha çok hayvana hizmet vermesi ve doğaya daha fazla hayvan kazandırılması sağlandı. İzmir Doğal Yaşam Parkı projeyle, Türkiye ve dünyada pek çok hayvanat bahçesinde olmayan teknik ve bilimsel imkanlara sahip oldu.
 
İZMİR’İN BİSİKLETİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl hizmete aldığı ve kısa sürede İzmirliler tarafından büyük beğeni toplayan bisiklet kiralama sistemi BİSİM, 31 durak, 400 bisiklet ve 600 park yeriyle hizmet veriyor. Bugüne kadar 430 binin üzerinde kiralamanın yapıldığı BİSİM, her yaştan İzmirlinin ilgisini çekiyor. BİSİM’den üye kartı yada kredi kartıyla kiralama yapılabiliniyor. Kullanıcılar, BİSİM’in internet sayfası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mobil uygulaması üzerinden duraklardaki bisiklet sayılarını kontrol edip uygun duraktan kiralama yapabiliyor.

 
Ümit Yaldız yazdı: Peki şimdi ne olacak?
 
Başkan’dan temiz gıdaya teşekkür plaketi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 9 Haziran 2015 Salı 15:14

HAHhahah Dalgamı geçiyorsun hemşehrim, kentkart güncelleyecez diye vatandaşla birbirimizi yiyoruz. kuyruklar dışarı taşıyor. yarında son günmüş artık güvenlikle de birbirimize gireriz. Böyle dandik ödüllerle kendinizi kandırmayın...

Yorumu oyla      18      21  
tarafsız 9 Haziran 2015 Salı 12:58

hani nerde Belediyeyi eleştirenler?

Yorumu oyla      24      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu'ndan ilk detaylı açıklama: Sistem krizini anlattı
Aziz Kocaoğlu yaklaşık bir hafta boyunca büyük karmaşaya yol açan kentkart ...
Çiğli’de çevre konulu panel
Çevreci politikaları ve çevreci uygulamalarıyla dikkat çeken Çiğli Belediyesi ...
Buca’nın en güzel balkonu seçildi
Buca Belediyesi’nin düzenlediği Balkon Yarışması’nın kazananları belli ...
 
Büyükşehir’de yas günü: Latif Büyükdağ’a veda…
Cumartesi günü yaşamını yitiren Büyükşehir ve Karabağlar Meclisi’nin CHP’li ...
Ege Üniversitesi’nde ‘Baş dönmesi polikliniği’ kuruluyor
Geçtiğimiz aylarda Ege Üniversitesi ile işbirliği yaparak Sağlık Halk ...
Başkan’dan davet var: Haydi çocuklar yaz okullarına!
Karşıyakalı çocukları yaz aylarında kültür, sanat ve spor aktiviteleriyle ...
 
Dikili Belediye Başkanı Tosun yoğun bakımda
Dikili İlçesi'nin CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Tosun, 25. dönem milletvekillerinin ...
Başkan Batur’dan adil ve demokratik seçim dileği
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, 7 Haziran 2015 Genel Seçimi’nde ...
Başkan Atila ailesi ile birlikte sandığa gitti
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova Altay Ticaret Meslek Lisesi’nde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Acil çözüm şart!’
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva