HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Haziran 2015 Pazartesi - 22:46

Kocaoğlu'ndan ilk detaylı açıklama: Sistem krizini anlattı

Aziz Kocaoğlu yaklaşık bir hafta boyunca büyük karmaşaya yol açan kentkart krizi hakkında konuştu. Daha önce ’90 dakika iptal olacak' iddialarına yazılı mesajla yanıt veren Kocaoğlu ilk açıklamayı Meclis’te yaparken, “vatandaşlarımızın nasıl olsa kimse dur demiyor deyip yükleme yapmamasıdır” dedi.

Kocaoğlu ndan ilk detaylı açıklama: Sistem krizini anlattı

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı meclisinin ilk oturumu Aziz Kocaoğlu başkanlığında gerçekleşti. 


 
Meclis oturumu Karabağlar Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Latif Büyükdağ için saygı duruşu ile başladı. Meclis salonunda Büyükdağ’ın oturduğu yere kırmızı karanfil ve fotoğraf bırakıldı.

İLK KEZ KONUŞTU
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 1 Haziran itibariyle İzmir toplu ulaşımında yaşanan Kentkart krizi ile ilgili ilk kez konuştu. Konu il ilgili bilgi veren Kocaoğlu, ''16 sene içerisinde 1999 senesinde bir ihale ile kart uygulanmasına geçiliyor. Bu güne kadar o firma ile çalışılmış. Tekrar dönem bitip ihaleye çıkıldığında firmalar dosya alıyor ve bir ihale başka bir firmada kalıyor. İster istemez başka firma kamu ihale kurumuna başvuruyor. Kurum itiraz yeterliliği yoktur  şeklinde karar veriyor. Biz de o firmaya ihaleyi veriyoruz” dedi.


 
KİM SORUMLUYSA ZARAR ONDAN TAHSİL EDİLECEK
Kocaoğlu krizde gelinen son durumu, ''Süreçte aybaşından itibaren çift sistem çalışmaya başladık. Uyumsuzluklar söz konusu oldu. Firmaların haberleşmesinde sıkıntı yaşandı. Biz de ESHOT da vatandaşlarımızın mağdur olmaması için çalışma yürüttük.  Kartı okunmayanlar oldu,  turnikeden geçenlerde eksik bakiyeler oldu, kartı geçersiz sayılanlar oldu sayabildiğimizi saydık. Tahsilatta bir azalma bir toplanmama yaşandı. Bizi ilgilendiren konu budur. Burada tespit edilen ve sisteme dahil edilebilenler, kayıt altına alınanlar var. Biz   ESHOT’la problemi çözebilmek için günlerce konuşlandık problemi çözebilmek için çalıştık. Sorunda her gün daha iyi yere gidiyoruz. Tahsilat kaybını sıfır hata ile tespit etmeye çalışacağız. Çalışma sonunda sorundan dolayı hangi firma krizden sorumluysa yasal yola başvurularak bu zarar tahsil edilecektir” diye konuştu.
 
NASIL OLSA KİMSE DUR DEMİYOR DİYE… 
 Ulaşımın durması halinde İzmir’de hayatın felç olacağını söyleyen Kocaoğlu, konu ile ilgili vatandaşları duyarlı olmaya davet etti. Kocaoğlu, “İzmir’de günde aktarmalarla beraber yaklaşık 1 milyon 700 bin civarında bir hizmet veriyoruz. İzmir gibi bir kentte bu hizmeti vermemek hayatı felç edecektir. Birçok  tedbir alıyoruz. Şu an en büyük problem, vatandaşlarımızın nasıl olsa kimse dur demiyor deyip yükleme yapmamasıdır.  Buradan onlara bir an önce kartlarını doldurmalarını, gişelerden kartlarını doldurmalarını, mümkün mertebe bundan sonra eksik bakiye ile yolcu bindirilmeyeceğini buradan duyuruyorum” dedi.
 
KAĞIT BİLET SİSTEMİ GERİ GELEBİLİR  
Kocaoğlu, “Bu başımıza gelen bir krizdir. Krizin gelmesini kimse istemez ama çıkar. Bunu vatandaşa en az yansıtarak çözmek bizim görevimizdir. Bürokrat arkadaşlarımızla beraber 6 - 7 günde yaklaşık 8 saat uyuduk. Belli bir noktaya da geldik. Her saat iyileşme devam ediyor. Konu ile ilgili çözüm üretmeye çalışıyoruz. Çeşitli çalışmalar var.  Burada ayrıca sıkışılan yerlerde kağıt bilet yönteminin kullanabileceği gündeme gelecek. Bu kağıt biletler ile otobüs şoförleri, güvenlik görevlileri tarafından çalışılacak. Ben tüm meclis arkadaşlarımızdan ve İzmirlilerden, bizim kimseyi mağdur etmemek için yaptığımız bu özveriye cevap vererek hepimizin başındaki bu krizi atlatmaya destek olacaklarını düşünüyorum” şeklinde konuştu.
 


ZARARIN VATANDAŞLARDAN ÇIKMASI MÜMKÜN DEĞİL
AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Kentkart krizi ile ilgili Kocaoğlu’na aradaki zararın vatandaştan çıkarılıp çıkarılmayacağını sordu. Ulaşım ihalesinin yapıldığı Nisan ayından Haziran ayına kadar geçen iki aylık sürede eski ve yeni firmaların bir araya getirilerek kriz için neden önlem alınmadığını söyleyen Doğan, ulaşımdan sorumlu bürokratları suçladı.
 
Doğan’ın sorularına cevap veren Kocaoğlu, kartlarda yaşanan problemleri de açıkladı. Kocaoğlu,“Esas itibari ile Kentkart’ı dolu olan vatandaşlarımızın kartından tahsil ediliyor veya eksi bakiye alınıyor. Sisteme gitmemiş ama burada kayıp söz konusu ama bu kaybın vergi olarak tahsil edilebilmesi mümkün değil. Biraz devlette mürekkep yalamış bir adam buradaki zararın başka yerden alınmayacağını bilir. Bir açık bir açıkla kapatılmaz. Buna hukuk müsaade etmez. Çok cüzi bile olsa arızalı kartlarda bir kayıp söz konusu olabilir. 'Kent kartım arıza yaptı ben buna 10 lira yükledim' diyen arkadaşlara ödeme yapılamaz. Eğer fişleri duruyorsa oradan bir işlem yapılabilir. Kartı boş olan vatandaşlardan da eksi bakiye kullanılmıştır” dedi.

 
Putin'in tebrik telefonuna CHP ve MHP'den tepki
 
Beşir Atalay'ın eşi yoğun bakımda
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
halk adamı 9 Haziran 2015 Salı 20:31

aziz bey yine azizilik gösterdi yine bence ustaca yin kendine göre doğruları söylüyor ama şunu söylemeyi unutuyor bu sistemde öğrenciler magdur halk mağdur ma boy boy reklam eriyor 3 ödül beş ödül aldım diye ama şunu bilin sayın bşkn esas ödülü izmir halkı verecek size...

Yorumu oyla      16      10  
Mete 9 Haziran 2015 Salı 19:54

Kağıt bilet mi geliyormuş?

Yorumu oyla      13      7  
Murat 9 Haziran 2015 Salı 16:45

Kartıma aktivasyon yaptırdım.Üçkuyular metroya binmeden önce okuttum, OK, bakiye düştü. Hilal aktarma istasyonuna geldim. Kartı okutttum,aktivasyon yapılmamış kart hatası verdi! Yani bazı istasyonlardaki makineler çalışıyor ,bazıları çalışmıyor.Yetkili arkadaşlara duyurulur.

Yorumu oyla      17      5  
9 Haziran 2015 Salı 15:21

Karta aktivasyon yaptıramıyoruz arkadaş, sürekli sistem hatası var diye geri çeviriyorlar Belediye kendi hatasını vatandaşa yüklemesin. Birde vatandaşa sahtekarmış gibi bir yaklaşımı var Kocaoğlu'nun ayıptır ayıp, sen altyapıyı kurdunda biz mi hırsızlığa tevessül ettik...

Yorumu oyla      20      10  
ÖNDER BATURLAR 9 Haziran 2015 Salı 13:12

Üçkuyular metro da bir gişe bu işi yapıyor hem aktive ediyor hem dolduruyor, gişe sayısı niye artırılmıyor aktarma merkezinde bu iş niye yapılmıyor,görevlilerle vatandaş arasında boşu boşuna tartışmalar yaşanıyor.

Yorumu oyla      19      6  
Haaaaahhh 9 Haziran 2015 Salı 12:19

Kağıt bilet geri geliyor Melih Gökçek Duymasın alkışlıyoruz

Yorumu oyla      17      9  
ibrahim 9 Haziran 2015 Salı 10:08

ben kartıma aktivasyon yaptırdım ve para ödeyip yükleme yaptım.şimdi her binişimde normal ücret alınıyor ve 90 dk süre devam ediyor.ancak örneğin bu sabah kentkart bayisinden dolduramadım.işim gereği sürekli konak-üçkuyular gibi merkezlerde olamıyorum.acilen kentkart bayilerindeki sistemi düzeltin.insanlar nasıl olsa biniyoruz deyip özellikle yükleme yapmıyorlar.bu yetim hakkı yemektir,telafisi yoktur.bilesiniz.

Yorumu oyla      24      6  
İzmirli 9 Haziran 2015 Salı 08:57

Bu iş çok uzadı cidden. Vatandaşa görev yüklediniz. İnsanları sıraya sokup kartları güncellemeye çalışıyorsunuz. Bunun anlamı eski firma yeni firmaya kart bilgilerini vermemiş demektir. Bunu ilkokula giden çocuk bile anlar. Engelli insanlarıda mağdur ettiniz. Onların kartları neden çalışmıyor?

Yorumu oyla      27      5  
te 9 Haziran 2015 Salı 07:53

hiçbir şey anlamadım...

Yorumu oyla      17      5  
CANİM TURKİYE 9 Haziran 2015 Salı 07:51

aziz her zamamki gibi iyi isleyen mekanizmayi bozmayi iyi bilir.. bunu hep yapiyor.

Yorumu oyla      25      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli’de çevre konulu panel
Çevreci politikaları ve çevreci uygulamalarıyla dikkat çeken Çiğli Belediyesi ...
Buca’nın en güzel balkonu seçildi
Buca Belediyesi’nin düzenlediği Balkon Yarışması’nın kazananları belli ...
Büyükşehir’de yas günü: Latif Büyükdağ’a veda…
Cumartesi günü yaşamını yitiren Büyükşehir ve Karabağlar Meclisi’nin CHP’li ...
 
Ege Üniversitesi’nde ‘Baş dönmesi polikliniği’ kuruluyor
Geçtiğimiz aylarda Ege Üniversitesi ile işbirliği yaparak Sağlık Halk ...
Başkan’dan davet var: Haydi çocuklar yaz okullarına!
Karşıyakalı çocukları yaz aylarında kültür, sanat ve spor aktiviteleriyle ...
Dikili Belediye Başkanı Tosun yoğun bakımda
Dikili İlçesi'nin CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Tosun, 25. dönem milletvekillerinin ...
 
Başkan Batur’dan adil ve demokratik seçim dileği
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, 7 Haziran 2015 Genel Seçimi’nde ...
Başkan Atila ailesi ile birlikte sandığa gitti
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova Altay Ticaret Meslek Lisesi’nde ...
Kocaoğlu'ndan sandık başı dileği: Barış, adalet ve...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 7 Haziran genel seçimi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva