HABERLER>GÜNCEL
4 Temmuz 2019 Perşembe - 11:27

Büyükşehir'in ESHOT garajı projesine itiraz yağdı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Bornova Pınarbaşı bölgesinde yapmak istediği ESHOT garajı ve atölye projesi için hazırlanarak askıya çıkarılan imar planlarına, itiraz yağdı. Kemalpaşa Mahalle Muhtarı Koray Doğru, "Pınarbaşı bölgesindeki taş ve mıcır ocaklarından dolayı yeterince sağlık sorunu yaşıyoruz. Bir de yüzlerce aracın egzoz gazını ve gürültüsünü çekmek istemiyoruz" dedi.

Büyükşehir in ESHOT garajı projesine itiraz yağdı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova'nın Işıkkent semtindeki yarış pistinin hemen bitişiğinde bulunan ve mülkiyeti belediyeye ait olan boş arazi üzerine ESHOT garajı ve atölye yapmak için çalışmalara başladı. Hazırlanan ve Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edildikten sonra Bornova Belediyesi tarafından askıya çıkarılan 1/1000 ölçekli nazım imar planlarına itiraz yağdı.

Planlara Kemalpaşa Mahalle Muhtarı, Gürpınar Mahalle Muhtarı, Pınarbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Pınarbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Züccaciye Sitesi Fincancılar Çarşısı Site Yönetimi, Pınarbaşı Mübadele Göçmenleri Derneği, İzmir Toplantı ve Düğün Salon İşletmecileri Derneği Yönetimi, Pınarbaşı Deveciler Derneği, Pınarkent Geliştirme ve Güzelleştirme Derneği'nin yanı sıra bölgede yaşayan vatandaşlardan Akın Dalgıç ve Cezmi Culhaoğlu'ndan da itiraz geldi. İtirazlar, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu'nda görüşülürken, vatandaşlar çekincelerini Büyükşehir ile Bornova Belediyesi'ne yazdıkları dilekçelerle bir kez daha anlatmaya çalıştı. Kemalpaşa Mahalle Muhtarı Koray Doğru, proje için belirlenen adresin, yerleşim yerlerinin göbeğinde olduğunu, ESHOT garajının buraya yapılmasını istemediklerini söyledi.

'ESHOT GARAJINI İSTEMİYORUZ'

Pınarbaşı bölgesinin çevresinde yeterince taş ve mıcır ocağı bulunduğunu, halkın bu tesislerden dolayı birçok sağlık sorunu yaşarken, bir de egzoz gazları ile araç gürültüsüne maruz kalmak istemediklerini söyleyen Koray Doğru, "Pınarbaşı'nın belli başlı bazı sıkıntıları var. Örneğin uzun süredir yarış pistinin kaldırılması için mücadele veriyoruz. Taş ocaklarının taşınması için çaba sarf ediyoruz. Ama bunlarla uğraşırken bir de ESHOT garajı projesi ortaya atıldı. Halk burada ayaklanma aşamasına geldi. 31 Mart yerel seçimlerinden önce belediye burada yaklaşık 200 ağacı kesti. Buna karşılık halk kendi imkanları ile fidan dikti. Şimdi bakımını da yapıyoruz. Ama belediyenin ESHOT garajı ısrarı bitmiyor" dedi. ESHOT garajını istememe nedenlerini de anlatan Doğru,

"Garajın yapılmak istendiği alan yerleşim yerlerine yakın. Ayrıca Pınarbaşı'nda yeterinde taş, mıcır ocağı var. Bir de arabaların egzoz gazlarını solumak istemiyoruz" diye konuştu.

'ALTERNATİF ALANLAR ÖNERDİK'

Belediyeye ESHOT garajı için alternatif alanlar önerdiklerini de belirten Doğru, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz belediyeye 3 kilometre ileride, otobana yakın, sanayi içinde bir yerde bulunan alanı önerdik. Giriş çıkış için yol müsait. Halkapınar'da yer gösterdik. Farklı seçenekler sunduk ama şimdi karşımıza, 'Bu kadar işi yaptık, yatırımı heba edemeyiz' sözleri ile çıkıyorlar. Biz bu projeye karşı çıktığımızda henüz hiç bir çalışma yapılmamıştı. Biz mücadele verirken, burada bir çivi bile çakılmamıştı. Yarış pistinde yeterince gürültü oluyor. Gece yarılarına kadar yarışlar yapılıyor. Buradaki sesler çarşı meydanına kadar geliyor. Çevredeki evlerde yaşayanlar, bardağa çay koyduklarında, çay bardağı şekeri kendi karıştırıyor. Pist kaldırılmadığı gibi, şimdi yenileme çalışması yapılıyor" diye konuştu. Muhtar Koray Doğru, ne pisti ne de garajı istemediklerini söyledi.(DHA)

 
Benzin fiyatlarına indirim geliyor!
 
Merkez Bankası'ndan 'enflasyon' açıklaması
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gökçen Noyaner 5 Temmuz 2019 Cuma 19:47

Ne desek, olmuyor.. Kendi kafalarına, göre işler, yapıyorlar. Buranın halkı, ne yapar ne eder, nefes alırmı almazmı, düşünen yok.. Belediyecilik, ölmüş aga... En güzeli onların Anladığı dilden konuşmak, Ancak cezalar Ağır,,,, Sayğılar

Yorumu oyla      4      7  
pınarlıbaş 5 Temmuz 2019 Cuma 09:06

süper olue eshot garajı helal tunc başgan böyle devam

Yorumu oyla      7      5  
... 5 Temmuz 2019 Cuma 08:03

Eshot garajı istemiyoruz ama otobüsleriniz sıklaşsın, daha çok otobüs gelsin, ayakta yolculuk yapmak istemiyoruz vs. vs. Eshottan istekleriniz bitmiyor.Eshot garajı istemiyorsanız toplu taşımada istemeyin, otobüs istemeyin, egsoz gazı olmadan eşşeklerle çözün toplu ulaşımı...

Yorumu oyla      12      6  
4 Temmuz 2019 Perşembe 16:22

Halkapınar şehrin göbeği, adam fazla nüfus yok demiş.

Yorumu oyla      9      5  
egeli 4 Temmuz 2019 Perşembe 15:50

Oraya garajın yapılacağını muhtar gayet iyi biliyor ? eski meclis üyesi bülent beyde biliyor !! boş işlerle uğraşmayın bence bu iş bitmiştir..

Yorumu oyla      10      7  
Mahmut 4 Temmuz 2019 Perşembe 14:48

Bu istemezükçüler yüzünden Aziz başkanın katı atık bertaraf tesisi projesi olmadı. Neymiş başka yer göstermiş. Işıkkent ile Halkapınar'ı karşılaştırın hangisi daha doğru?

Yorumu oyla      11      6  
ibrahim 4 Temmuz 2019 Perşembe 13:30

misafir halkapınarda yoğun nüfus yok evet.

Yorumu oyla      9      6  
alen35 4 Temmuz 2019 Perşembe 12:29

yani muhtar şunu demek istemiş. Taş ocakları bakanlık onaylı. gücümüz yetmiyor, gönderemiyoruz ,karşı koyamıyoruz. Belediye nasılsa CHP belediyesi bir şekilde gücümüzü yetiririz. o garajı oraya kondurtmayız . demek istiyor.yani bunca senedir o taş ocakları oralarda! bu saate kadar bir şey yapmadıysanız . benim aklıma başka bir yorum da gelmiyor.

Yorumu oyla      19      7  
4 Temmuz 2019 Perşembe 11:54

Halkapınar'da insan yaşamıyor mu?

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dikili ve Foça'da 153 kaçak göçmen yakalandı
İzmir'in Dikili ve Foça ilçelerinde, yasa dışı yollardan Yunan adalarına ...
Mahkemeden tuhaf karar: Para yok, otoyol verelim!
İzmir- İstanbul Otoyolu'nun, Kemalpaşa ilçesi bölümündeki arazilerin sahibi ...
İzmirli eski belediye başkanına 'terör' tuzağı: 2 milyon uçtu gitti!
Dolandırıcılık tuzağına son olarak Alaçatı eski belediye başkanı ve CHP ...
 
Yangından kurtulan kuzu ölen koyunların içinde annesini aradı
Çanakkale'nin Ezine ilçesinde, tarlada çıkan yangın, ağıla sıçradı. Yangında ...
Sarar çifti soygununda yeni gelişme
Sarar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar ve eşi Zehra ...
İzmir'de 'borç verme' cinayeti: İlk ifadesi ortaya çıktı
İzmir'in Narlıdere ilçesinde, borç verme nedeniyle çıkan silahlı kavgada ...
 
Kaçak içkiden ölenlerin sayısı artıyor!
Mersin'de, metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle hastanede tedavi görenlerden ...
İzmir'de şifreli fuhuşa 13 tutuklama!
İzmir'de yabancı uyruklu 8 kadına fuhuş yaptırdıkları iddiasıyla gözaltına ...
Mehmet KARABEL yazdı... Yaşasaydı bu halimizle bile milleti güldürürdü!
Mehmet KARABEL yazdı... Yaşasaydı bu halimizle bile milleti güldürürdü!
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva