HABERLER>POLİTİKA
23 Ocak 2024 Salı - 12:29

Büyükşehir’e başkaldıran Başkan Tekin içini döktü: Bu kararı almaya mecbur bırakıldım!

Torbalı Belediye Meclisi’nin, Büyükşehir’e devredilen bina ve Göztepe’ye verilmek üzere yine Büyükşehir’e devri yapılan Pancar’daki 104 dönüm araziyle ilgili protokolü iptal ettiren kararı şok etkisi yarattı. Belediye Başkanı Mithat Tekin, “Keşke bu duruma gelinmeseydi. Kent Meydanı projesinde Büyükşehir sorumluluklarını yerine getirmeyince böyle bir karar almaya mecbur bırakıldım. Defalarca uyarıda bulunduk, ödemeleri yapın, şu projenin tamamlanma süreci uzamasın, dedik” açıklamasında bulundu.

Büyükşehir’e başkaldıran Başkan Tekin içini döktü: Bu kararı almaya mecbur bırakıldım!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Torbalı Belediye Meclisi, son oturumda, İzmir Büyükşehir’e devredilen iki mülkle ilgili protokolü iptal ederken, Cumhur İttifakı’nın meclis üyelerinin de destek oylarıyla alınan bu kararın yankıları devam ediyor. Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, böyle bir karar almaya mecbur bırakıldığını öne sürdü.

- PROTOKOLLER İPTAL... TORBALI, BÜYÜKŞEHİR'E BAŞKALDIRDI!

BÜYÜKŞEHİR’DEN DEVREDİLEN MÜLKLERİ GERİ İSTEDİ
İnşaat halinde olan, Torbalı Belediye hizmet binası olarak düşünülen binayı, İsmail Uygur Kent Meydanı projesini yapma karşılığında Büyükşehir’e devreden Torbalı Belediyesi, aynı zamanda Pancar’da bulunan 104 dönümlük arazinin belediyeye ait 6 parçasını da Büyükşehir’e devretmişti.

BÜYÜKŞEHİR, CÜZİ BİR MADDİ KATKI DIŞINDA KATKI YAPMADI
Büyükşehir’in, meydan projesine cüzi bir katkı koyduğunu, projeyi kendi imkanlarıyla tamamlamaya çalıştıklarını anlatan Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Egedesonsöz’e şu açıklamalarda bulundu:

“Pancar’da, Göztepe’nin spor tesisi yapılması için tahsis edilen 104 dönüm arazi var. O arazideki 7 parçayı Büyükşehir’e devrettik, ancak 6 parça üzerinde Cumhurbaşkanlığının “devredilemez” şerhi var. Dolayısıyla 6 parça araziyi devredemedik, kaldı öyle. İnşaatı yarım kalmış bir belediye binamız vardı, onu da devretmiştik Büyükşehir’e. Bunun karşılığında Büyükşehir, İsmail Uygur Kent Meydanı’nı yapacaktı. Önce tamamını yapmayı taahhüt etti, sonra yüzde 60’a indi Büyükşehir’in desteği. Fakat cüzi bir maddi katkı dışında katkı yapılmadı. Bir benzin istasyonu ve bir de arazi sattık. Projeyi tamamlamak için mülk satmak zorunda kaldık. O satışlardan gelen parayla meydan projesini yüzde 70 aşamasına getirdik. Protokole uyulmadığı için devrettiğimiz arazileri ve belediye binasını geri istiyoruz.  Bizi protokolü iptal ettirme noktasında, böyle bir kararla mecbur bıraktılar. Keşke her şey yolunda gitseydi de bunlar olmasaydı”

MUHALEFETİN DESTEĞİNE TEŞEKKÜR ETTİ
Başkan Mithat Tekin, Meclis’teki Cumhur İttifakı mensubu üyelerin bu karara destek oyu vermelerinden dolayı teşekkür etti. Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Torbalı’da muhalefet partilerine mensup meclis üyeleri de gelişmeleri yakından takip ediyor. Bizler doğru, dürüst insanlarız. İşimizi düzgün yapıyoruz ve her şey Torbalı için diyoruz. Torbalı’nın menfaatine bir karar olduğu için muhalefet partisinin meclis üyeleri de bizim kararımıza destek verdi. Hepsine canı gönülden teşekkür ediyorum. Burada önemli olan şahıslar veya partiler değil, Torbalı’dır, Torbalı’nın menfaatleridir. Tekrar söylüyorum; beni böyle bir karar almaya mecbur bıraktılar. Defalarca uyarıda bulunduk, ödemeleri yapın, şu projenin tamamlanma süreci uzamasın, dedik. Bu projeyi Büyükşehir de aslında istememişti. Pazarcılar kışkırtıldı. Genel başkana dahi şikayet edildik. Büyükşehir bu projenin olmasından yana değildi. Kendi imkanlarımızla yapmak zorunda kaldık, iyi de yol kat ettik. Torbalı’nın geleceğine yapılan büyük bir yatırıma imzamızı attık. Keşke böyle olmasaydı, bu duruma gelmeseydi.”

BİNANIN GELECEĞİ NE OLACAK?
İzmir Büyükşehir’in kız yurdu yapmak istediği inşaat halindeki bina ile ilgili nasıl bir tasarrufta bulunmayı düşündükleri yönündeki soruya, Başkan Tekin’den şu yanıt geldi:

“O binayı Kaymakamlık da istemişti. Tabii ki bedava verecek değiliz, karşılığında belki bir yer alırız, takas yaparız.  Eğer o da olmazsa, belediye hizmet binası olarak kullanırız. O binanın nasıl kullanılacağına dair tasarrufta bulunacak kişi, yeni belediye başkanımız olacaktır.”

 
AFAD’dan İzmirli sanayicilere 'yerli ekipman' çağrısı: Siz üretin, alım garanti!
 
İYİ Parti, Ankara adayını o tarihte açıklayacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdal Beşikçioğlu'ndan Mansur Yavaş'a ziyaret
CHP'nin Etimesgut İlçe Belediye Başkan adayı Erdal Beşikçioğlu, ABB Başkanı ...
Kulp Kaymakamı'na destek: Alnından öpüyorum!
Partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, imamı ...
Bahçeli'den tebrik telefonu: İnşallah İzmir'i alacağız!
MHP Lideri Bahçeli grup toplantısında yerel seçim mesajları verirken, ...
 
CHP’de ‘kadın aday’ arayışı… İbre, Işık’a mı dönüyor?
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, Tunç Soyer’in adaylaşmasının gerçekleşmemesi ...
Araştırmacı Yaldız ‘yöntemde hata var’ dedi: Belediye başkanları güneş görmüş kar gibi eriyorlar!
Gazeteci, Araştırmacı ve BİR TV Genel Müdürü Ümit Yaldız, CHP’de yaşayan ...
Özel ve Kılıçdaroğlu buluştu: Dikkat çeken teklif!
CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve yeni Genel Başkanı Özgür ...
 
TİP'in İzmir'de 4 ilçede adayları belli oldu
Türkiye İşçi Partisi'nin Foça, Kiraz, Karaburun ve Balçova belediye başkan adayları belli oldu.
Özgür Özel'den Başak Demirtaş açıklaması
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Tunceli’de il teşkilatıyla görüştükten sonra ...
Bakan Özhaseki: Yeşil kalkınmada kararlılıkla çalışıyoruz
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İklim ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Meksika’da sol ve Hindistan’da yeniden aşırı sağ!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP ‘iktidar’ olamazsa giderim diyen tek lider!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva