HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Eylül 2018 Cumartesi - 12:01

Büyükşehir’den vefa töreni… Başkan Kocaoğlu: Güçlü orduya ihtiyacımız var!

Şehit pilotlar Yüzbaşı Bal ve Üsteğmen Gökdoğan’ın anısına yapılan parkın açılışında konuşan Kocaoğlu, “Türk ordusu hiçbir orduyla kıyaslanmayacak kadar Türk Milleti’nin ruhunda, gönlünde, beyninde farklı yer tutmaktadır. Bizim bu coğrafyada güçlü orduya ihtiyacımız var diyorum” dedi.

Büyükşehir’den vefa töreni… Başkan Kocaoğlu: Güçlü orduya ihtiyacımız var!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ-  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çiğli 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’ndaki uçuşları sırasında şehit olan pilotlar Yüzbaşı Yunus Bal ve Üsteğmen Resul Ekrem Gökdoğan anısı için yapılan ‘Hava Şehitleri Parkı’nın açılış törenine katıldı.

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın ev sahipliği yaptığı programa şehitlerin aileleri, Çiğli Ana Jet Üssü’ndeki komutanlar, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, vali yardımcıları, Çiğli Kaymakamı Kaya Çıtak, belediye bürokratları, siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BİZİM BU COĞRAFYADA GÜÇLÜ ORDUYA İHTİYACIMIZ VAR
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu törende yaptığı konuşmada, “Bizi var eden ve bugüne kadar bin yıllardır ülkenin bağımsız yaşamasını sağlayan, ülkesi için gözünü kırpmadan şehit ve gazi olan bu milletin evlatlarına hepimiz minnet ve şükran duygularımızı her anlamda, her an ifade etmek durumundayız. Her ülkenin ordusu vardır. Her ülkenin ordusu kıymetlidir. Ama Türk ordusu hiçbir orduyla kıyaslanmayacak kadar Türk Milleti’nin ruhunda, gönlünde, beyninde farklı bir yer tutmaktadır. Bu tarihten beri böyledir ve tarih boyunca da böyle kalacaktır. Çok güzel bir ülkede yaşıyoruz. Pırıl pırıl bir ülkede yaşıyoruz. Ülkesine, milletine, devletine, bayrağına bağlı bir halkız ama dünyanın en problemli coğrafyasında yaşıyoruz. Kafkaslar tarih boyunca hep çıbanbaşı olmuştur. 20 milyon nüfuslu Yugoslavya dağıldı 7 tane devlet çıktı. 2 tanesi de yolda geliyor. Orta Doğu’yu söylemeyeceğim. Böyle bir coğrafyada bağımsız olarak kalabilmek, yaşam sürdürmek, ekonomik kalkınmayı sağlamak kolay değildir. Ama başarmak zorundayız. Ulu Önder’imiz bütün bu saydığım cephelerde savaşmış, insanları, halkları tanımış, denemiş, sınamış ve cumhuriyeti ilan ettikten sonra ekonomik seferberliği başlatırken bir dış politika belirlemiştir. Bu dış politikanın simgesi yurtta barış dünyada barıştır. Yurtta barış dünya barış sloganının bana göre açılımı şudur; ben kurtuluş savaşını verdim, ülkemi kurdum, bundan sonra ne kimsenin toprağında, işinde gücünde işim var, ne de kimseyi kendi işime, gücüme, toprağıma karıştırırım! Böyle yaptık böyle yapmaya da devam edeceğiz. Bizim bu coğrafyada güçlü orduya ihtiyacımız var diyorum ve altını bir kez daha çiziyorum” ifadelerini kullandı.

ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİ İLELEBET BU PARKTA YAŞAYACAK
Başkan Kocaoğlu, “Şehitlerimiz zaten ölümsüzler. Ama şehitlerimize vefa borcumuzu bir ilçede park yaparak ölümsüzlüklerine bir nebze katkıda bulunmak istedik. Yaptığımız işin özü de sözü de budur. Birçok parklar, işler yapıyoruz. Ama bunları ölümü göze alan insanlara adamamız bizim yurttaşlık görevimizdir. Şehitlerimizin isimleri ilelebet bu parkta yaşasın” diye konuştu.YAŞANACAK BİR ÇİĞLİ YARATTIK
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, “Bu vatan şehitlerimize ve gazilerimize her zaman minnettardır. Hava şehitleri nezdinde tüm şehit ve gazilerimizi minnetle anıyorum. Yaşanacak bir Çiğli yarattık ama şehitlerimizin de anılarının sürekli yaşaması için bir park yaptık. Tüm emeği geçenlere saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.KAYMAKAM ÇITAK: HEDEF MUASIR MEDENİYETLER SEVİYESİNİN ÜSTÜ
Çiğli Kaymakamı Kaya Çıtak, “Şehitlerimizin anılarını yaşatmak için bugün buradayız. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’a teşekkür ediyorum. Malazgirt’ten Mustafa Kemal Atatürk’e kadar, Atatürk’ten bugüne kadar bu toprakları bize vatan yapan kahraman şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Bu topraklar üzerinde hür ve bağımsız şekilde yaşayan bizlere de bir şey düşüyor. Önce aziz şehitlerimizin hatıralarını yaşatmak ve uğruna can verdikleri bu vatan topraklarını sonsuza kadar bağımsız ve hür şekilde Türk Bayrağı’nın dalgalanmasını sağlamak. Bu gayeyle hepimiz her geçen gün daha fazla çalışıp, muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkmak için daha çok çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.ŞEHİTLERİN YAKINLARI DA KONUŞTU
Resul Ekrem Gökdoğan’ın kardeşi Cahit Gökdoğan ise “Her metrekaresi şehit kanıyla ıslanmış olan bu topraklarda inşa edilen bir yapıya şehitlerimizin adının verilmesi şahım ve ailem adına gurur verici olduğu gibi çok da manidar. Ateş düştüğü yeri yakar derler. Bugün burada bulunmamıza sebep olan bu vefalı ve ince düşünce şehit ateşinin tüm vatana düştüğünün bir göstergesidir. İşte bu ateşin ve vefanın tablolaşmış düsturu bu parkta emeği geçen bahçıvana mühendisine kadar herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Abisi hayattayken onu ziyarete geldiğinde beraber geçtikleri bu yolda şimdi onun anısına yapılan bu parka gelmenin kendisini burukluğun yanında gururun da yaşattığını belirten Cahit Gökdoğan, “Abim gönlündeki vatan sevgisiyle devleti ve milleti için hep çalıştı. Hiçbir zaman şehitlerimizi unutmayacağız” diye konuştu ve sözlerine son olarak Mehmet Akif Ersoy’un mor bulutlar şiirini okuyarak sonlandırdı.

Pilot Yüzbaşı Yunus Bal’ın babası İsa Bal böylesine güzel bir yerin şehitlerin adıyla yaşatılacak olmasının gururunu yaşadığını belirterek, “Çok güzel bir yer oldu. Bütün emeği geçen herkese teşekkür ediyorum hakkınızı helal edin” ifadelerini kullandı.PARKTA NELER VAR?
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı eğitim uçağından düşen şehit pilotlar için yaptığı 7 bin metre üzerinde yer alan parkta,  400 metrekare serinleme havuzu ve güneşlenme alanı, 120 metrekare kondisyon alanı, 240 metre koşu pisti, basketbol sahası 100 adet ağaç, 2 bin 302 adet çalı, bin 700 metrekare çim zemin yer alıyor. Ayrıca Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığından havalandıktan bir süre sonra düşen eğitim uçağında şehit olan pilotlar için parkın meydan kısmında bir şehitler anıtı bulunuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi son 14 yılda 9 milyon metrekareyi aşkın yeni yeşil alanlar oluşturarak 64 milyondan fazla bitki dikti. Bunlardan bazıları şöyle: İnciraltı Kent Ormanı, Portakal Vadisi, Adatepe, Emek Mahallesi, Evka1, Kadifekale, Yeşildere, Asarlık, ,Erzene Mahallesi, Balatçık Ayrancılar, Egekent, Seyrek, Ulukent, Bademler, Uzundere, Sasalı, Kırıklar, Villakent, Örnekköy, Evka7, Gökdere, Yelki ve Süleymanlı’da oluşturulan ağaçlandırma sahaları ve hafriyat depolama sahalarına bitki dikimi.

 
Ege Üniversitesi Karşıyaka yerleşkesi gün sayıyor!
 
Bakan Selçuk: Eğitimde kıyameti koparmamız lazım!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Böyle olur Bornova'nın kurtuluş gecesi!
İzmir’in Kurtuluş günü 9 Eylül’ün coşkusu Bornova’yı erken sardı. Büyük ...
Fuarda Gaziemir farkı: Büyük ilgi görüyor
87. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda yer alan Gaziemir Belediyesi standı ...
Oryantiring tutkunları Buca'da buluştu!
2.İzmir Kurtuluş Günleri Oryantiring Yarışması Buca Belediyesi ev sahipliğinde ...
 
İzmir Fuarı'nda Karabağlar rüzgarı!
Türkiye'nin en önemli organizasyonlarından biri olan 87’nci İzmir Enternasyonal ...
Fuar'da Karşıyaka Coşkusu!
Bu yıl 87. kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı’na, Atatürk, ...
Bornova'dan fuarda renkli stand
Bornova Belediyesi, bu yıl İnovasyon ve Teknoloji teması ile düzenlenen ...
 
İzmir kurtuluş coşkusuna hazır: İşte 9 Eylül programı
Bağımsızlığın simge kenti İzmir, kurtuluşunun 96. yıldönümünü yarın kutluyor. ...
Konak Belediyesi'nden Fuar'da kitap armağanı
Bu yıl 87. kez konuklarını ağırlayacak olan İzmir Enternasyonal Fuarı ...
İzmir Fuarı 87’nci kez ‘merhaba’ dedi: Törende kim/ne mesaj verdi?
İEF, TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın da katılımıyla kapılarını 87’nci ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva