HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Mayıs 2017 Salı - 09:57

Büyükşehir'den seferberlik: İzmir'de sular ne zaman akacak?

İzmir’e içme suyu sağlayan Tahtalı Barajı’ndaki büyük boruda meydana gelen arızayı gidermek için çalışan İZSU Genel Müdürlüğü personel sayısını arttırdı. Gece gündüz yoğun mesai harcayan belediye bir yandan tankerle su dağıtımına başladı. Kent genelinde uzun kuyruklar oluştu

Büyükşehir den seferberlik: İzmir de sular ne zaman akacak?

İzmir’de hafta başından itibaren Buca, Gaziemir, Karabağlar ve Konak’ın büyük bölümünde yaşanan su sorunu devam ediyor.

- AK PARTİLİ KAYA'DAN BÜYÜKŞEHİR'E SERT TEPKİ

Kentin güney bölgesine içme suyu sağlayan Tahtalı Barajı’ndan su getiren ana boru hattında yaşanan arıza nedeniyle nüfus yoğunluğu en yüksek ilçelerde büyük sıkıntı yaşanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’ne bağlı 35 personelden oluşan ekip gece gündüz çalışmalarını sürdürürken arızanın yaşandığı su borularını yenilemeye başladı. Büyükşehir, bir yandan tamirat çalışmalarını sürdürürken diğer yandan Karabağlar İlçesi’nin su ile beslenen kesimine Üçyol Meydanı’ndan başlayarak İnönü Caddesi boyunca uzanan iletim hattı boyunca su beslemesi yaptı.  Ancak su tüketiminde gözlenen aşırı talep sonucu İzmir’in su dengesini sağlayan depolarda meydana gelen düşüş nedeniyle Hatay-İnönü Caddesi’ne su aktarımında güçlük yaşandı.  Ve böylece Karabağlar’ın Konak’a sınır olan büyük mahalleleriyle Konak’ın Çankaya, Göztepe, Mithatpaşa gibi sahile uzanan mahallelerinde de su kesintileri yapıldı.

7/24 MESAİ
Arızanın yaşandığı iki metre 20 santim çapındaki betonarme borunun 12 metrelik kısmı yenilenecek. Bu işlemde altı metre betonarme borudan çeliğe geçiş parçası ile altı metrelik çelik boru kullanılacak. Kaynak işleminin uzun süre aldığını belirten İZSU yetkilileri boruların montajından sonra üzerinin betonla kaplanacağını belirtti. Betonun donma süresi beklendikten sonra kazılan yer kapatılarak hatta yeniden su verilecek. Ve böylece su kesintisi yaşanılan bölgelere 17 Mayıs Çarşamba günü saat 23:30’a kadar su verilmiş olacak. Belediye yetkilileri hummalı çalışmasını sürdürürken kaynak işleminin ardından daha önce açıklanan takvimden erken su vermeyi planlıyor. 

KUYRUKLAR OLUŞTU
İzmir’de sıcakların da artmasıyla su talebinde patlama yaşanırken damacana ve su satıcıları da büyük talep gördü. Kent genelinde su talebine satıcılar yetişemedi. Ayrıca, binlerce vatandaş camilere ve okullara gitti. Kent genelinde toplu hizmetlerin verildiği hastane, okul ve camilerin depolarında su kalmadı. Büyükşehir ve İZSU yetkilileri koordineli bir şekilde su dağıtımı yaptı. Kesintilerin olduğu mahallelerde uzun kuyruklar oluştu, vatandaşlar ellerindeki bidonlarla bekledi.

SENDİKADAN EĞİTİME ARA VERİLSİN TALEBİ

İzmir'de Tahtalı Barajı'nda meydana gelen arıza nedeniyle Buca ilçesine 3 gün süreyle su verilemeyeceği açıklandı. Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir okulların 1 gün süreyle tatil edilmesini istedi.

İzmir'deki Tahtalı Barajı'nda boru hattında meydana gelen arıza nedeniyle İZSU resmi internet sitesinde 14-17 Mayıs tarihleri arasında Buca ilçesine su verilemeyeceği duyuruldu. Binalarında su deposu olmayan vatandaşlar ihtiyaçlarını satın aldıkları içme suları ile gidermeye çalışırken, okullarda meydana gelecek hijyen problemi ihtimaline karşı sendikalar eğitime ara verilmesi talebini dile getirdi. Türk Eğitim-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, su kesintisinden en fazla etkilenen kesimin okullar olduğunu belirterek, "Yüzlerce öğrencinin eğitim gördüğü ve günlük ziyaretlerle binlerce giriş çıkışın yaşandığı okullarımızda hijyen sorunlarına sebebiyet verecektir. İlçede faaliyet gösteren 127 okul ve kurumda, 4 bine yakın öğretmen ve eğitim çalışanı ile 75 bine yakın öğrenci eğitim alıyor. İlimizin en büyük ilçelerinden olan Buca’da yaşanabilecek olası salgın hastalığın önüne geçilmesi amacıyla okullarımızın en azından 17 Mayıs günü tatil edilmesi için yetkililerin konuya duyarlılıklarını bekliyoruz" diye konuştu.

BAYRAKLI'DA 1 GÜN SU YOK!
Diğer yandan Bayraklı'nın Doğançay, Yamanlar ve Org. Nafız Gürman Onur ve Körfez Mahalleri'nde basınç düşüklüğü nedeniyle 18 Mayıs 00.00'a kadar su verilemeyeceği bildirildi. (Haber Merkezi, DHA)

 
Konak'ta 19 Mayıs coşkusu erken başladı
 
Karşıyaka'da gençliğin festivali: Dopdolu program
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
adil 17 Mayıs 2017 Çarşamba 08:39

Bugün yağmur yağacakmış kap kacak doldururuz

Yorumu oyla      11      5  
Ensar 16 Mayıs 2017 Salı 21:05

Başlıkta niye sadece akparti den tepki yazıyorsunuz bizim tepkimiz yok mu sanıyorsunuz nedir bu durum kimi aklıyorsunuz.

Yorumu oyla      13      6  
Bülent isik 16 Mayıs 2017 Salı 18:56

Sağlık bakanlığınca kapatılan su istasyonları yuzunden içme suyuna kullanma suyunun iki katı para veriyoruz. Bu arıza bir müddet sonra giderilir.Su istasyonları ne olacak ?

Yorumu oyla      15      7  
16 Mayıs 2017 Salı 17:59

Buca bölgesine yakın zamanda olan 2. büyük kesinti bu. Neden bu kadar çok arıza oluyor ? Hadi arıza oldu. Peki neden halka plan ve program dahilinde su takviyesi yapılmıyor. Marketlerde su yok. Ayrıca gezen tankerler ne zaman ve nerede olacak buna dair bir bilgilendirme bile yok. Siyasi saiklerin arkasına sığınıp beceriksizliğinizi örtmeyin.

Yorumu oyla      16      7  
ibrahim 16 Mayıs 2017 Salı 17:09

olayı ne yaptınız ettiniz particiliğe bağladınız ya bravo. yok akp de böyle yapmış, yok chp böyle yapmış. yahu arkadaş 12 mt lik bir borudan söz ediyoruz. montajı 3 gün sürebilir mi ya. dünyayı yeniden mi keşfediyoruz anlamadım ki.

Yorumu oyla      19      7  
Poyraz 16 Mayıs 2017 Salı 16:56

1994 yerel seçimlerinden önce Manisa dan gelen ana boru hattında aynı durum olmuş ve yaklasik 15 günde arıza giderilmisti.

Yorumu oyla      12      10  
Bucalı 16 Mayıs 2017 Salı 16:26

Sabah su almaya gittik marketlerde su yok burası izmir mi filistin mi belli değil.

Yorumu oyla      17      12  
izmirli 16 Mayıs 2017 Salı 16:05

şu anda internete girin Ankara ve İstanbuldaki su kesintilerine bir bakın. Buradan akp ye bir ekmek çıkmaz vatandaş. ana hattın yedeklemesi olmaz,neresinden patlayacağını bilemezsin.Normal şartlarda da beton borunun patlaması çok zordur.Ender rastlanan bir durumdur.Yüz yılda bir kez olur.

Yorumu oyla      19      14  
İkiyüzlülük 16 Mayıs 2017 Salı 15:58

Ankara-İstanbul'da sel basar adı " gök delindi, böyle yağmur görmedik!" olur; İzmir'de sel basar "alt yapı yetersiz , cehape belediyesi beceriksiz" olur; yine İstanbul - Ankara gibi şehirlerde su kesilir adı teknik bir problem olur, İzmir'de su kesildiğinde beceriksiz cehape belediyesi olur.

Yorumu oyla      19      12  
16 Mayıs 2017 Salı 14:51

Yahu koskoca ana su hattının yedeğini mi yapsınlar? Gören de zannedecek her gün ana boruda arıza oluyor.

Yorumu oyla      18      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ta 19 Mayıs coşkusu erken başladı
Konak Belediyesi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları ...
Bornova aşkı dizelere döküldü
Bornova’nın Şarkıları Beste Yarışması Finali’nde 9 beste yarıştı. Yarışmanın ...
Urla Zübeyde Ana'sına sahip çıktı
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ve ailesine tv ...
 
Urlalı çiftçilere toprak analiz sonuçları verildi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Urla ...
Başkan Kocaoğlu'ndan 'katı atık' çıkışı: Bu kentin zararına...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret eden Enerji ...
Kupa İzmir'de: 'Buz' gibi şampiyonluk!
Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu 1. Ligi'nde tüm maçlarını kazanan İzmir ...
 
İzmir'deki o fuarda bayrak krizi: CHP'li Başkan salonu terk etti
İzmir'in Bayındır İlçesi'ndeki bir lisede, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı. ...
Bergama'nın en yeşil şenliği
Kozak Yaylası Karaveliler Köyü'nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen ...
Alsancak Şenliği için geri sayım: Programda neler var?
İzmir'in iş ve eğlence merkezi konumundaki Alsancak, 16-17 Mayıs tarihlerinde ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva