HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Temmuz 2019 Çarşamba - 11:35

Büyükşehir’deki dev zirvede neler konuşuldu?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, başkanlığında Millet İttifakı'nın kazandığı 25 ilçe belediye başkanının katılımıyla toplantı düzenlendi. Toplantının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer açıklamalarda bulundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, Cumhur İttifakı belediyelerinin davet edilmemesine sert tepki gösterdi.

Büyükşehir’deki dev zirvede neler konuşuldu?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer, 25 ilçenin belediye başkanına koordinasyon toplantısı için davet gönderdi.

Gün içinde saat 13:00’te başlayan zirvede kentin sorunları ve yeni dönemde yapılması planlanan çalışmalar masaya yatırıldı.

24 CHP ve 1 İYİ Partili başkanın katıldığı toplantı sonrasında Cumhur İttifakı’nın temsilcilerinin yer alacağı zirvenin düzenleneceği belirtildi. 

SOYER: BİRÇOK KONU MASAYA YATIRILDI
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, 17:00’de biten toplantı sonrasında açıklamalarda bulundu. Soyer zirvenin içeriğine ilişkin yaptığı konuşmada,  “Yaklaşık 4 saatlik güzel bir toplantı oldu. Özeti; ilçelerin çalışmalarını koordinasyonla İzmir’de nasıl ortaklaştırabiliriz ve Türkiye’ye yönelik yeni bir İzmir algısı nasıl yaratabiliriz? Bunları konuştuk. Birçok başlık var. Strateji planı konuştuk. İzmir Vakfı’nı konuştuk. İmar ruhsatı İzmir’in her yerinde aynı prosedürlere tabi olmalı. Sosyal hizmetler aynı koordinasyon içinde yürümeli. Sokak hayvanlarıyla ilgili yapılan çalışmalar kontrol edilmeli, tek bir koordinasyon içinde yürütülmeli. Çok başlık altında neleri ortaklaştırabiliriz bunları konuştuk. Gelir artırımı üzerine konuşmalar yaptık” ifadelerini kullandı.

CUMHUR İTTİFAKI NİYE ÇAĞRILMADI?
Millet İttifakı’nın iktidarda olduğu 25 ilçenin belediye başkanın toplantıya katılmasını değerlendiren ve ‘Cumhur İttifakı’yla yönetilen ilçelere davet mi gitmedi, katılım mı göstermediler?’ şeklinde gelen soruyu yanıtlayan Soyer, “Bu toplantının tüm belediye başkanlarıyla yapılacak ayağı da olacak. Yarından sonra da metropoldeki 11 ilçeyle yapacağımız bir toplantı var. Toplantının gündemine göre değişiyor. 30 ilçeyle de konuşacaklarımız var” açıklamasında bulundu.   

İŞTEN ÇIKARMALAR İÇİN: ONLARA SORMAK LAZIM
Bazı ilçe belediyelerinde yaşanan işten çıkarmalarla ilgili konuşan Soyer, “Büyükşehir olarak müdahil olmamız çok yakışık almaz. İlçe belediye başkanlarının gerekçeleri vardır, onların takdiridir. Onlara sormak lazım” dedi.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin toplantıya katılmadığı görüldü. Mazeret bildiren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ise Yardımcıları Asker Güneş ve Ali Ulvi Dülger tarafından temsil edildi.

KULİSLERE YANSIYANLAR...
Başkan Soyer’in Danışmanı Güven Eken’in stratejik plan ve yol haritasıyla ilgili açıklamalarda bulunduğu ve sunum yaptığı aktarıldı.  

Belediyelerin mali yapısı, ekonomik tedbirler ve büyükşehir ilçe belediyeleri iş birliğinde yapılacak projelerin masaya yatırıldığı zirvede ilerleyen sürece ilişkin yeni bir yol haritası çizildiği vurgulandı.

Belediye başkanlarının çok büyük bölümünün İZSU ve altyapı yatırımları noktasında eksiklikler olduğunu vurguladığı aktarıldı. Ayrıca kendilerine bu yönde şikayetler geldiğini ifade eden başkanların son dönemde İZSU’da gerçekleşen atamaları kurumsal açıdan olumlu bulduklarını ifade ettikleri öğrenildi.

Genel Sekreter Buğra Gökçe’nin de Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal yapısı ve çalışma şekliyle ilgili de değerlendirmede bulunduğu ifade edildi.

Belediye başkanlarının tamamının İZTAV üyesi olduğu belirtilirken ‘tanıtım’ ibaresinin kaldırılacağı ve İzmirlileri kucaklayan bir yapının devam edeceği öğrenildi.

AK PARTİ'DEN SOYER'E 'DAVET' TEPKİSİ: EŞİTLİK BÖYLE Mİ OLUR?
İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, yaptığı yazılı açıklamada Büyükşehir'de gerçekleştirilen toplantıya Cumhur İttifakı belediyelerinin davet edilmemesini eleştirdi. 

Hızal açıklamasında “Bu söylemlere sahip bir büyükşehir yönetimi nasıl olur da 25 belediye başkanını sözde koordinasyon toplantısına çağırır da Cumhur İttifakı belediyelerini çağırmaz? Eşit davranmak böyle mi olur? Daha en baştan ayrımcılık yapıldı. Kentin sorunlarının çözümü konusunda sadece 25 belediye ile mi yol yürümeyi tercih edecekler? Böylesine sorumsuz ve bir tarafın hizmetine hareketle yapılmış bu sözde koordinasyon toplantısı bize CHP zihniyetinin kendi menfaatinden başka bir şeye önem vermediğini bir kez daha göstermiştir” dedi

“BUNUN YERİ BÜYÜKŞEHİR DEĞİLDİR”
Toplantının yeriyle ilgili de eleştirilerde bulunan Hızal, “Sadece Millet İttifakı’nın temsilcilerinin bir araya geleceği toplantı düzenlenecekse bunun yeri İzmir Büyükşehir Belediyesi değil, parti binaları yada özel alanlardır” diye konuştu.

“PARTİNİN DEĞİL İZMİR’İN BELEDİYE BAŞKANI”
Tunç Soyer’in şehrin Belediye Başkanı olduğunu hatırlatma ihtiyacı duyduğunu belirten Hızal, “Partinin belediye başkanı gibi davranan Soyer artık İzmir’in Belediye Başkanı olduğunu hatırlamalıdır. Bu tarz basit particilik reflekslerini CHP İl Başkanlığı çatısı altında yapmalıdır” ifadelerini kullandı.

 
Başkan Anık'tan flaş açıklamalar: İzmir'de taksiye zam var mı?
 
Akhisarspor'da 2. transfer de tamam!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
karşıyakada yaşa 4 Temmuz 2019 Perşembe 10:33

Yaygara kopartmak için bahane arıyorsunuz.Tüm Türkiye de ki B.şehir belediye başkanları uygulamalarına bakın,en demokratik yönetimin yine chp li belediyeler de olduğunu göreceksiniz.

Yorumu oyla      4      5  
ksk 4 Temmuz 2019 Perşembe 07:05

İstanbulda aynısını yapan kimdi acaba...

Yorumu oyla      8      5  
Gürkan 3 Temmuz 2019 Çarşamba 18:05

"Topal ördek" diyenler bugün böyle olur mu diyor.

Yorumu oyla      8      5  
.. 3 Temmuz 2019 Çarşamba 17:23

siz AKAPE liler neden bu kadar saldırgansınız.. Sizin belediyelerinizde daha önce çağrıldı ama göndermemiştiniz ve katılmamıştınız. o zman neden sesiniz çıkmadı katılmadık demediniz. Sırf yaygara kopsun ortalığı nasıl karıştırırım nasıl saldırırım düşüncesindesiniz. Akp zihniyeti bu zaten kavga gürültü saldırganlık yolsuzluk

Yorumu oyla      15      7  
izmirli 3 Temmuz 2019 Çarşamba 17:12

partili cumhurbaşkanı oluyor da partili belediye başkanı niye olamıyormuş?..:)) geldiniz mi oltaya?:)))

Yorumu oyla      14      7  
izmirli 3 Temmuz 2019 Çarşamba 11:55

ibbde değişimler ne zaman olacak

Yorumu oyla      15      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere'nin geleceği ortak akılla belirlenecek
Yerel seçimlerden bu yana Narlıdere’nin genelinde dikkat çeken çalışmalara ...
Girne Caddesi’nde huzurlu bir mola
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin daha yeşil bir İzmir için hazırladığı ...
Kemalpaşa'da toplu sözleşme bayramı
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Tüm Bel Sen Genel Başkanı ...
 
İzmir'in o ilçesinde 12 saatlik su kesintisi
Menemen’in İsmet İnönü, Uğur Mumcu, Irmak, Gölcük, Zeytinlik, İncirlipınar, ...
Selçuk şeftali ile şenlenecek
Artemis’in bereketli topraklarında yetişen en gözde meyvelerden şeftali ...
Çiğlili kadınlardan köşk ziyareti
Çiğlili kadın ve çocuklar, Mustafa Kemal Atatürk ve Latife Hanım’ın ilk ...
 
Balçovalı gençlere Avrupa fırsatı
Balçova Belediyesinin hazırladığı eğitim programına katılan üniversite ...
İzmir Madımak'ı unutmadı
Madımak katliamı 26’ncı yılında Bayraklı, Buca, Foça ve Karabağlar'da ...
Tire’de CHP’li meclis üyesinden flaş öneri: Stadyum millet bahçesi olsun!
Tire Belediyesi’nin Temmuz ayı meclis toplantısında söz alan CHP’li Görkem ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva