HABERLER>OTOMOBİL
3 Temmuz 2019 Çarşamba - 11:29

Başkan Anık'tan flaş açıklamalar: İzmir'de taksiye zam var mı?

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Anık, ‘Taksim İzmir Projesi’ hakkında bilgi verdi. İzmir’deki taksi fiyatlarına zam yapılıp yapılmayacağıyla ilgili de açıklamalarda bulundu.

Başkan Anık tan flaş açıklamalar: İzmir de taksiye zam var mı?

EGEDESONSÖZ- İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Taksim İzmir Projesi hakkında bilgiler veren Başkan Anık, taksilere kamera takılacak olması ve yapılacak işlemin ücretinin yüksek bulunduğuna dair kamuoyunda yaşanan tartışmayı değerlendiren Anık net mesajlar verdi.

Teknolojik gelişmelere ayak uydurulmaması durumunda mesleki açıdan sorunlar yaşanacağını söyleyen Anık, UBER’i ima ederek, “Biz yapmazsak hazır bekleyenler var” diye konuştu.

ÖZEL HAYATA MÜDAHALE DEĞİLDİR, ALGI YAPIYORLAR!
Anık, “Taksim İzmir Projesi bizim yıllardır üzerinde durduğumuz bir projeydi. Projemiz bu ayın 20’si gibi başlayacak. Tam tarihini önümüzdeki günlerde açıklayacağız daha sonra bir lansman da yapacağız. Bakanlığın belirlediği özelliklerde, araç içi kamerası, navigasyonu, taksimetresi olan, yolcunun telefon ve tabletinden de bunları kontrol edebileceği bir sistem. Bunu biz yapmazsak başkası yapacak, biz bu sistemle kendi işimizi kendimiz yapacağız. Biz şu an bu sistemi esnaf arkadaşımıza anlatıyoruz, 300 aracımıza takıldı şu an bu sistem. Bu sisteme geçilmesi için yılbaşına kadar süre verilmişti ama bunun yetişmesi mümkün değil, bu sebeple yeni bir tarih düzenlemesi yapılacaktır. Bunu biz yapmazsak başka şirketler bizim işimize el koyacaklar. Bu sistem hem İzmirli vatandaşlar için hem de küresel ölçekli firmaların İzmir üzerindeki emellerini ortadan kaldıracak bir sistem. Bu sistem buraya gelmez diye düşünen arkadaşlar var ama bilmediğiniz şeyler var, gelin odamıza anlatalım. Başkan bize masraf açtı falan diyebilirler ama bu yapılacak, diğer illerde de yapılıyor, servislerde de minibüslerde de yapılmak zorunda. Hatta minibüslerde daha pahalı bir sistem takılıyor. Kamera için bir önyargı var ancak bu görüntüler hiçbir yerde yayınlanamaz çünkü görüntüler sadece Büyükşehir’in İZUM merkezinde toplanacak ve bir olay ve şikayet sonrası izlenebilecek. Bu görüntüler özel hayata müdahale değildir. Ekranlara çıkıp bunu söylüyorlar. Bu iş bilmemezliktir. Doğru değildir. Algı operasyonu yapıyorlar” dedi.   

BİZ YAPMAZSAK HAZIRDA BEKLEYENLER VE YAPACAKLAR VAR
Anık sözlerine devam etti ve “Sistem karışıklığa sebep vermeyecek. Önce durak düşecek. Bizim önceliğimiz araç takibidir. Durak ve araç endekslidir. Kimsenin bölgesine kimse müdahale etmiyor. Durakta araba varsa öncelik durağın yoksa boş geçen araç da istifa edecek. Call Center (Çağrı Merkezi) üzerinden de arayarak bizden araç isteyebileceksiniz. Bu sistem araç ve duraklar üzerinden çalışıyor. En yakın taksi gelecek. Hem şoför arkadaşların hem de yolcuların yararına olacak bir uygulamadır.  Taksi çağırma sistemi tamamen bizim kontrolümüzde. Biz yapmazsak hazırda bekleyenler ve yapacaklar var. Dikkat çekiyorum, algı operasyonlarına kanmayın. Kesin tarihi ilerleyen günlerde açıklayacağız” açıklamasında bulundu.

MAL SAHİPLERİNİN YÜKÜ AĞIRLAŞTI
Ekonomik açıdan zor dönemler yaşadıklarını vurgulayan Anık, “Mal sahibi arkadaşlarımızın yükü ağırlaştı. Sistem değişiyor. Ben arabamda kendim çalışmıyorsam 2 arkadaşımı çalıştırmak zorundayım. Maaşları, sigortaları üst üste koyduğumuzda masraflar büyüyor. İşlerimizde daralma var. Peşin parayla çalıştığımız için yine diğer esnaflardan iyiyiz.  Onun için söylüyorum; biz bu işleri yapmazsak bunlar sırada bekliyor” dedi.

İSTEYEN ARKADAŞLAR VİP ALSIN!
Yenilikler üzerinden konuşan Anık, “VİP araba konusunda karar alınacağını düşünüyorum. İsteyen arkadaşlar araçlarını belli duraklarda havalimanında, otellerde, garajda 7 artı 1, 8 artı 1 yapabilecek, büyütecek. Bunu biz yapmazsak başkası yapıyor. Polise gittiği zaman insanlar, ‘ben büyük araba bulamadım ondan buna bindim’ diyor. İsteyen arkadaşlar bize başvurabilir, aracımı büyüteceğim diyebilir. Duraklardaki arz ve talebe göre hareket edilir. Taksimetresi normal araca göre biraz farklı olacaktır” açıklamasında bulundu.

İZMİR’DEKİ TAKSİ FİYATLARINA ZAM VAR MI?
Fiyatlara zam yapılıp yapılmayacağının sorulmasıyla ilgili konuşan Anık, “Mazota aşırı bir derece zam gelmediği sürece biz de zam yapmayacağız. Şu an zam geldi, bizi sıkıyor ama biz diğer büyük şehirlerle birlikte hareket ediyoruz. İstanbul’da, Ankara’da zamlar vardı, ertelendi. Bu dönem yakın mesafeyi kesinlikle çözeceğiz. Zam konusunda acelemiz yok. Diğer illerdeki gelişmeleri inceliyoruz. Bir kararı aldığımızda geri dönüşü olmuyor, önümüzü görmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

HODRİ MEYDAN: ÇOK MERAKLIYSAN KARŞIMA ÇIK!
Araçlara kamera takılması konusuna tekrar değinen Anık, “Tablet takacağım diyerek insanları kandırmayın. Bu bir sistem değişikliğidir. Bizim mesleğimizde bir devrimdir. Ben başkaları gibi 30 yıldan beri bu işin ticaretini yapıyorum demiyorum, ben 40 yıldan beri bu işi yapıyorum. Oturduk yerden araç satarak para kazanmıyorum. Esnafıma algı yapmıyorum. Arkadaşlarım ne demek istediğimi bilir. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Attığım her imzanın arkasındayım. Bunlar Celil Anık’la uğraşmadan edemezler. ‘Acaba başka bir yerden sıkıntı çıkarıp Celil Başkan’ı zor durumda bırakır mıyız?’ diyorlar. Ben buradayım. Görevimin başındayım. Çok meraklıysan bir sonraki dönem karşıma çıkarsın” dedi.

BU SİSTEM BİZİM KURTULUŞUMUZ!
Anık ayrıca proje için tarih de verirken, “Dünyanın gittiği noktayı görmemiz lazım. Yapmazsak birileri bize rakip oluyor. Ben bu işi 7 sene öncesinden gördüm. Ama gelişmeleri yakalamamız lazım. 20 Temmuz’a kadar sistemi açıyoruz. Tanıtıyoruz. Ay sonu itibariyle de taksi çağırabileceksiniz. Bu sistem mutlaka olmazsa olmazımız. Bizim kurtuluşumuzdur. Yoldan geçen taksiye el kaldırayım, bineyim devri geçiyor. Biz yapmazsak başkası yapmaya hazır kıta bekliyor” ifadelerini kullandı. 

 
Karşıyaka'da ikinci transfer Morgan
 
Büyükşehir’deki dev zirvede neler konuşuldu?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli galerici araba satışlarını artırmak için şarkı yaptı
İzmir'de ses sanatçılığının yanı sıra galericilik yapan Arslan Kaya, araç ...
Araç sahiplerine kötü haber: Benzine büyük zam!
Benzinin litre fiyatına 27 kuruş zam yapıldı. Bu gece yarısından itibaren ...
Turistleri dolandıran 25 taksiciye gözaltı!
İstanbul'da Sultanahmet, Eminönü ve Taksim gibi bölgelerde araçlarına ...
 
Ford bir yıl içinde 12 bin kişiyi işten çıkaracak
Otomotiv şirketi Ford'dan yapılan açıklamada operasyonların yeniden yapılanması ...
Volkswagen ibreyi Manisa'ya çevirdi!
Alman otomotiv devi Volkswagen, 1.3 milyar euroluk yeni yatırımı için ...
Sürücülere kötü haber: Zam geldi!
Motorinin litre fiyatına 29 kuruş zam yapıldı. Yapılacak zammın 22 kuruşu ...
 
İkinci el otomobil satıcıları 30 Haziran'ı bekliyor
İzmir'de ikinci el otomobil satışlarına evsahipliği yapan Otokent, en ...
Opel'den açıklama: Torbalı 'yedek parça üssü' oluyor!
Otomotiv devi Volkswagen’e üretim için Torbalı’da bulunan Opel’e ait satılık ...
Şoförlerin başkanından sürücülere çağrı: Anlayışlı ol, hayata yol ver!
Trafikte şiddet yaşamı tehdit ediyor, yol verme kavgaları can alıyor. ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva