HABERLER>GÜNCEL
21 Mayıs 2015 Perşembe - 19:24

Büyükşehir’de zam isyanı: İşçiler alana indi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZENERJİ şirketinde 3 bin 500 işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanması protesto edildi. DİSK Genel İş 2 Nolu Şube Başkanı Şanlı, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'na sesleniyoruz. Gelin bu işi çözelim. Aksi halde hakkımızı almak için başta grev olmak üzere her türlü mücadeleye hazırız" dedi.

Büyükşehir’de zam isyanı: İşçiler alana indi!

İZMİR - İzmir Büyükşehir Beledisi'ne bağlı İZENERJİ şirketinde çalışan işçiler bir süredir sürdürülen ve uyuşmazlıkla sonuçlanan Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde belediyenin kendilerine önerdiği yüzde 6'lık zammı protesto etti.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde örgütlü DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası üyesi İZENERJİ çalışanları, Alsancak Birinci Kordon üzerindeki Atatürk Caddesi'nde toplandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin toplu sözleşme görüşmelerindeki tutumunu eleştiren pankart ve dövizler taşıyan grup, slogan atarak Büyükşehir Belediyesi önüne kadar yürüdü.
 
Burada oturma eylemi yapan işçiler adına basın açıklamasını okuyan DİSK Genel İş 2 Nolu Şube Başkanı Taner Şanlı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile sendikaları arasında 3 bin 500 İZENERJİ işçisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinin 3 Mart'ta başladığını hatırlatarak, gelinen noktada görüşmelerin uyuşmazlıkla sonuçlandığını ve ara bulucu tayin edildiğini bildirdi.
 
"ZAM ORANI KOMİK"
Bu sürecin 26 Mayıs'ta sona ereceğini kaydeden Şanlı, "İşveren bugün ara bulucu ile birlikte yaptığımız görüşmelerde maaşımızın tümüne yüzde 6 zam ve ikramiyemize 16 yevmiye artırımı sunmuştur. Bu rakam ülkemizdeki açıklanan enflasyon rakamlarının altındadır. Bize önerilen zam oranının komik ve kabul edilemez olduğu ortadadır" dedi.
 
Siyaset yapmadıklarını, ekmeklerinin peşinde olduklarını dile getiren Şanlı, insanca yaşayabilecek bir ücret ve yaşam koşullarının iyileştirilmesini talep ettiklerini ifade etti.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni uyguladığı ücret politikasından vazgeçmeye çağıran Şanlı, "Yıllardır çeşitli gerekçelerle belli seviyelerde tutulan ücret politikalarıyla insanca yaşayabilme koşulumuz kalmamıştır" dedi.
 
Şanlı, şöyle konuştu: "Toplu Sözleşme görüşmelerinin masada çözülmesi için hayatın gerçeklerine uygun ve anlaşılabilir öneriler getirilmelidir. Ancak aynı koşullarda ısrar edilir ve yüzde 5'ler civarında kalacak zam önerileri karşısında greve çıkmaktan başka bir yol kalmayacaktır. Buradan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu'na sesleniyoruz. Gelin bu toplu sözleşmeyi masada karşılıklı anlaşarak çözelim. Hep birlikte davullarla halaylarla anlaşma yaparak kutlayalım. Aksi takdirde biz İZENERJİ işçileri olarak haklarımızı almak için başta grev olmak üzere her türlü mücadeleye hazırız ve kararlıyız."
 
Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.
 
Bu arada, Konak Meydanı eski Sümerbank binası önünde bir araya gelen bir grup da, Bursa ve Kocaeli'de metal işçilerinin otomotiv fabrikalarında başlattığı eyleme destek amacıyla gösterisi düzenledi.
 
Birçok sivil toplum kuruluşunun da destek verdiği gösteri basın açıklamasının ardından sona erdi. (a.a)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izelmann 23 Mayıs 2015 Cumartesi 20:03

izelmanın.sözleşmesi de duruyor Yargı taya gitti yine.siz önce kendi belediyenizdeki işcilerin hakkını. verin be işçiybarışık bir başkan istiyoruz artık.20 milyon otoparka harcananıyorda işçi ye yüzde 5 veriyorlar.& !!!

Yorumu oyla      11      5  
iznerji 22 Mayıs 2015 Cuma 11:39

Alkisliyoruz milletce alkisliyoruz ama chp yi.asgari ucret 1500 olacakmış ama izmir chp sinde 1300 tl o nasil oluyor.turkiyeyi izmir gibi yonetecegini iddia eden bir zihniyeti simdi daha iyi anliyorum

Yorumu oyla      15      7  
tatar 22 Mayıs 2015 Cuma 09:20

başkanın hersözleşmede yaptığı salvolar ve sendikanın herzamanki hali vayişçinin haline

Yorumu oyla      17      6  
işçi 22 Mayıs 2015 Cuma 08:56

Oy farkı %2-3 olsaydı görürdüm aziz başkanı :) Fikret Ocak zamanında satıldık biz kimse boşuna ümitlenmesin zam falan olmaz. Başkan ve sendika %40 eksik maaşa karşılık daha fazla işçiyle anlaştı. Binlerce insana yazık sendikanın showlarından bıktık artık.

Yorumu oyla      16      6  
işçi 22 Mayıs 2015 Cuma 07:34

İzenerji İzdeniz de çalışan işçiler özellikle %40 lılar 1200 tl maaş alıyor gelinde siz geçinin amirie memura 4000 tl maaş seçimlerde sokak sokak gezen arı gibi çalışan gençlere 1200 eee önümüzde seçim var Allah büyük başkannnn...sen gelde parti genel başkanını dinle yap taban maaşları 1500 bizleri kazan...

Yorumu oyla      18      6  
hıçkırık 22 Mayıs 2015 Cuma 07:25

işte ikilem size milletçe alkışlıyoruz...

Yorumu oyla      15      6  
izenerji işçisi 21 Mayıs 2015 Perşembe 20:11

Aziz baskan duy artik sesimizi fazla birşey istemiyoruz.İnsanca yaşanacak bir ücret ten başka, davul zurnayı çok görme bizlere lütfen. Bizler İzmir için gecesini gündüzüne katıp çalışan izenerji iscileriyiz.umarım seçimden önce bu işi bitirirsin aziz başkan. Taner başkan ve yönetimi ne dik duruşundan dolayı teşekkür ederim,inşallah onlarında emeği boşa gitmez diyorum.herkese selamlar

Yorumu oyla      26      10  
izmirli 21 Mayıs 2015 Perşembe 20:03

aziz başkan gerçekten sözleşmeler konusunda sınıfta kaldı hem tüm-bel-sen le hem disk ve türk iş le yaptığı sözleşmeler sosyal demokrat bir belediyecilikle yakından uzaktan ilgisi yok sayın başkan türkiyenin kredi notu yüksek borcu az belediyesi bizi diyor ama calışan memuruna ilçe belediyesinden daha düşük sözleşme yapıyor .kendi calışan memuruna paso vermiyorki türkiyede vermeyen tek belediye izmir büyükşehir belediyesidir. ve takdire şayan hizmetleri üreten işci ve memur çalişanlardir.asgari ucret 1500 tl yapacağız diyen bir idalı partinin belediyesi dikkatiniz cekerim. ben aziz başkanın koltuğunda oturuyor olsaydım .secim bildirgesinin acıklandığı gün ertesi sendikalara çağrı yapıp en düşük işci ücretini 1500 tl yapacak bir toplu sözeleşme yapardım.ve bunun yakısını genel baskan kılıçtaroğlunun bu vadini toplum nezninde pekiştirerek bu gün türkiyede başka bir rüzgarın esmesine neden olmanin gururunu yaşardim. bilmem anlata bildim mi.ama başkanın etrafı ne kul yansın ne kabap bizim koltukta kalmamız asl hesap. bu mantalitede yani sosyal demokrat düşünceye sahip bir tane bile bürokrat yok birtane bile sevgiler..

Yorumu oyla      31      9  
işçi 21 Mayıs 2015 Perşembe 19:31

işte işçi dostu CHP belediyesi asgari ücreti 1500 yapacakmıııışşşşşş izenerji işçisi 1400 maaş alıyor gelde inan oy ver bu CHP YE gözümüzün içine baka baka yalan söylüyorlar aymazlıgın bu kadarına pesss

Yorumu oyla      20      21  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de yasadışı avcılığa Sahil Güvenlik seti!
Selçuk, Foça ve Aliağa ilçelerinde Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı ...
Dikkat: İzmir ve Ege için yeni sağanak uyarısı
İzmir ve Ege Bölgesi'nde bazı illerde, kuvvetli yerel sağanağın etkili olması bekleniyor.
‘Palalı’dan tanık polise şok soru: DHKP-C ile…
Gezi Parkı eylemleri sırasında göstericilere palayla saldıran Sabri Çelik, ...
 
İzmir’de kabus görüntüleri: Sel suları vatandaşları, arabaları…
Kentte yarım saat etkili olan şiddeti sağanak ve dolu yağışı yaşamı felç ...
İzmir’deki okulda hırsız talanı!
İzmir’in Konak İlçesi'nde, istinat duvarının çökme tehlikesi üzerine boşaltılan ...
Okul müdürü tahtayı öğrencinin kafasıyla sildi!
Ankara Mamak'ta bulunan Ali Şir Nevai Ortaokulu'nda görevli müdür Süleyman ...
 
İzmir'in 'şampiyon' lisesinde müdür krizi!
İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki atama skandallarına bir yenisi daha ...
Latif Erdoğan'a asansörde saldırdılar!
MHP Milletvekili Meral Akşener'in kasedi olduğu iddiasını dile getiren ...
Bursa direnişinde bir iyi bir de kötü haber!
Metalde bir haftadır büyüyerek devam eden direnişe dün devletten ilk müdahale ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva