HABERLER>POLİTİKA
13 Nisan 2014 Pazar - 17:47

Büyükşehir'de kritik zirve: 'Bunları bana bırakın'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerel seçimlerin ardından yapılacak ilk belediye meclis toplantısı öncesinde partisinin ilçe belediye başkanları ve büyükşehir meclis üyeleriyle bir araya geldi. Kocaoğlu Encümen üyeleri ve imar komisyonu üyelerini kendisi belirleyeceğini söyledi. Kocaoğlu “ Seçimlerden başarıyla çıktık. Birlikte yeni dönemde çok güzel işler yapacağız” dedi.

Büyükşehir de kritik zirve:  Bunları bana bırakın

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ/ÖZEL - Yerel seçimlerden sonra ilçe belediye başkanları turunu tamamlayan Başkan Kocaoğlu, ilk Büyükşehir Meclis toplantısı öncesinde Büyükşiher Meclis’inin CHP’nin doğal üye, belediye başkanları ve Meclis üyeleriyle buluştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı salonunda basına kapalı olarak gerçekleşen grup toplantısına CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve Örgütlenmeden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Barış Erel de kaldı.

BİRLİK MESAJI
Kocaoğlu saat 12’00de ilk olarak belediye başkanlarıyla bir araya geldi. İki saat süren toplantıda konuşan Kocaoğlu “Başarılı bir yerel seçim süreci geçirdik. Bunda sonra daha sık bir araya gelerek, ilçe belediye başkanlarıyla toplantılar yapacağız. Koordinasyon toplantılarının sayısını artıracağız. Birtakım eleştiriler olabilir, ama seçim sonuçlarının geneline bakıldığında oylarımız arttı. Yeni dönemde çok daha güzel işlere imza atacağız” dedi. Başkan Kocaoğlu yeni dönemde ilçelere her zaman olduğu gibi mali destek vereceklerin de sözünü verdi.

BUNLARI BANA BIRAKIN
Başkan Kocaoğlu belediye başkanları toplantısının ardından, Büyküşehir meclis üyeleriyle buluştu. Saat 14.00’de başlayan yaklaşık 2,5 saat sürdü. Kocaoğlu “Bir belediye başkanının en yakınındaki isimler bellidir. Yeni dönemde özellikle encümen üyeleri ve imar komisyonu üyeleriyle yakın çalışacağım. Bu yüzden sadece iki komisyonun üyelerini ben belirmek istedim. Bunları bana bırakın gerisini siz belirleyin. Başka da bir şey istemiyorum” dedi. Kocaoğlu daha sonra encümen üyeliği için Ürkmez eski belediye başkanı Osman Ürkmez, 2004-2009 yılları arasında meclis üyeliği yapan Vezir Aslan, Ruhi Akşan, CHP Narlıdere eski İlçe Başkanı Asker Güneş, yine geçen dönemde encümen üyeliği yapan Serpil Ertuğ isimlerini okudu.

Başkan Kocaoğlu bizzat kendi belirlediği imar komisyonu üyelerini de toplantıda oylamaya sundu. Kocaoğlu’nun listesi imar komisyonu eski başkanı Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Konak eski Belediye Başkanı, Kocaoğlu’nun danışmanı ve Urla Meclis Üyesi Muzaffer Tunçağ, Menemen Koyundere eski Belediye Başkanı İrfan Aras Av. Aydoğan Hepdemirgil ve Yeşim Tekoğlu’ndan oluştu.

CHP YERİNE MHP!
Başkan Kocaoğlu Büyükşehir Meclisi’nde sadece 6 üyeyle temsil edilen MHP’li isimlere de yer vereceklerini açıkladı. Meclis’teki sayıları yetersiz olduğu için grup kuramayan 6 MHP’li üyenin CHP isimlerine yerine bazı komisyonlara yazılmasına karar verildi. Buna göre kritik olmayan komisyonlarda MHP’lilere söz hakkı tanınmış oldu.

YİNE DİSİPLİN UYARISI!
CHP İl Başkanı Ali Engin’de toplantıda gelecek döneme ilişkin mesajlar verdi. Yeni dönemde birlik ve beraberliğin artarak devam etmesini umduğunu belirten Ali Engin “Geçen dönem parti ile büyükşehir belediye başkanı, büyükşehir belediye başkanı ile parti gurubu arasında bir uyum vardı. Bu dönemde devam edeceğinden eminin. Seçim sürecini geride bıraktık. Bazı ilçelerden kaybettik. İçimizden ayrılıp başka partilere çalışanlar bize ihanet ettiler. Onların tespiti ve disiplin sürecinin devam ettiğini söyleyebilirim. Bu disiplin süreci bundan sonrası için de geçerli. Grup kararına uymayan, partiyi kötüleyen, parti aleyhine çalışanlar, gerektiğinden hesap verirler” ifadelerin kullandı. 

 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bektaş 14 Nisan 2014 Pazartesi 11:38

Aziz başkan senin değişim dediğin bu mu?hani kadroları değiştirecektin bırakın artık bu oyunlarıda şu iş bilmez bürokratlarınıza bir el atında görelim.Ama nerde adamlar o kadar sahiplenmiş ki kapıdan kovuyon bacadan giriyor,veya şekil itibariyle farklı bürokrat ama zihniyeti aynı olan şahsiyetleri getiriyorsunuz.Şimdi bu değişim değil,al takke ver külah oyunu misali yapılanmadır.Sadece şekli değil zihniyeleride farklı olmalı sayın başkanım.

Yorumu oyla      21      5  
Murat D. 14 Nisan 2014 Pazartesi 10:38

Daha öncede senin belirlediğin imar komisyon üyeleri yargılanmışlardı, demek ki bir şey farketmiyor, sen seçsende usulsüzlük oluyor !

Yorumu oyla      17      14  
yorumcu 14 Nisan 2014 Pazartesi 10:14

MHP CHP iş birliğinin meyvelerini yiyecek olan elbette mhp.İzmiri chp nin almasında nede olsa büyük rolleri oldu,komisyonda yer almak en çok onların hakkı.

Yorumu oyla      20      11  
hasan gürsel altuğ 14 Nisan 2014 Pazartesi 07:02

Sayın Kocaoğlu seçimlerden önce kazanılmayan ilçelerde sorumluluğu ben alıyorum demişti seçimler geçti ne gibi sorumluluk aldı acaba.Şimdi ne yapıyor Benim bildiğim Chp'de biaat kültürü olmaz bakalım göreceğiz .

Yorumu oyla      31      12  
Ali Tanman 14 Nisan 2014 Pazartesi 07:00

Yeni dönem başlıyor. Ne yazık ki rant kaybetti. İzmir'de yola devam. Güzel şeyler yapılacağına inanıyorum. Saygılarımla

Yorumu oyla      25      17  
14 Nisan 2014 Pazartesi 01:46

Secim surecinde de kendi belirledigi isimlerle calisti Aziz bey komisyonlari da istedigi gibi kurmasina hic sasirmadim .Demokrasi nerede Chp de....

Yorumu oyla      30      14  
şeffaflık ve temiz toplum temiz siyaset 13 Nisan 2014 Pazar 22:42

Değerli Başkanlar, Genel Başkanımız mal beyanını internette açıklamış idi. Sizlerde bir ilke imza atın. İzmirde seçilen tüm belediye başkanlarımızın ve meclis üyelerimizin mal varlığını il başkanlığımızın ve ilgili belediyelerin sitelerinde yayınlayınız. Türkiyeye örne k olsun. Çünkü Temiz toplum ve temiz siyaset hepimizin özlemi.

Yorumu oyla      35      6  
serkan 13 Nisan 2014 Pazar 20:06

neyin başarısı CHP İSMİ OLMASA AZİZ BEYİ KİM TANIR GEZİ VE 17 ARALIK TEPKİSİ SANDIĞA YANSIDI .Kocaman bir başarısızlık kapıya dayanmış sahiplenen yok

Yorumu oyla      57      27  
Önce sen 13 Nisan 2014 Pazar 19:23

Disipline gidecek te hesap verecek te önce Ali Engin olmalı.

Yorumu oyla      64      22  
gurkan topçuoğlu 13 Nisan 2014 Pazar 18:41

isimleerle uğraşmamak gerek ama özellikle her iki komisyonda yer alan kişilerin kişisel mesleki birikimleri yapılacak işlerle ilgili merak konusu olmuştur

Yorumu oyla      45      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli avukatlardan 'CHP bizimdir' hareketi!
İzmir'de, CHP üyeleri tarafından bir süre önce kurulan 'CHP bizimdir' ...
Ümit Yaldız'ın kaleminden: CHP'de hesaplaşma takvimi!
Egedesonsöz Genel Yayın Yönetmeni Ümit Yaldız seçim sürecini ve sonrasını köşesinde değerlendirdi
Kılıçdaroğlu'ndan 'Köşk pazarlığı' çıkışı!
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ağustos'ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ...
 
Gül ve Erdoğan'ın büyük yarışı!
Dünyanın en saygın dergilerinden Time, yılın en etkili 100 kişisi arasında ...
Köylünün önce buğdayını sonra oyunu aldı!
Torbalı’da un fabrikası sahibi 52 yaşındaki Adnan Yaşar Görmez, yıllardır ...
CHP'li Güler'den seçim itirafı ve cemaat çıkışı!
CHP milletvekilleri Birgül Ayman Güler ve Nur Serter, seçim sürecinde ...
 
Davutoğlu'ndan 'Montrö Anlaşması' açıklaması!
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Montrö Anlaşması'nın ihlal edilmesine ...
Bakan Yıldız'dan Kışanak'a petrol cevabı
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı BDP’li Gültan Kışanak’ın bir yabancı ...
Erdoğan’dan Anayasa Mahkemesi’ne: Cüppeni çıkar
İstanbul’da arıtma tesisi açılışında konuşma yapan Başbakan Erdoğan, Anayasa ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva