HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Mayıs 2019 Perşembe - 13:37

Büyükşehir'de grev çanları!

Büyükşehir Belediyesi’nin şirketi İZENERJİ A.Ş. ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında yürütülen TİS görüşmeleri sürdürülürken tarafların anlaşma sağlayamadığı belirtildi. Sendika tarafından yapılan açıklamaya göre 13 Mayıs’ta arabulucu süreci başlayacak.

Büyükşehir de grev çanları!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketi İZENERJİ A.Ş. ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel-İş Sendikası arasında yürütülen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri sürdürülürken flaş bir gelişme yaşandı.

Büyükşehir ve sendikanın oturduğu uzlaşı masasında işverenin ilk somut teklifi geçtiğimiz hafta gelmişti. O süreçte Genel-İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Arif Yıldız süreçle ilgili önemli bilgiler vermiş ve “Tunç Başkan’ın, ‘Eşit işe eşit ücret, birlikte üretip birlikte paylaşacağız’ diye bir açıklaması var. Özellikle İZELMAN’daki arkadaşlarımızın aldıkları bir ücret var. Biz bunun eşitlenmesini istiyoruz. Arada uçurum var. Uçurumun kapatılmasını istiyoruz. Grevse grev” ifadelerini kullanmıştı.

Taraflar arasında 6’ncı oturumun gerçekleştiği aktarıldı. Sendikadan yapılan açıklamada süreçle ilgili bilgi verilirken arabulucunun devreye girdiği ifade edildi. Sendikadan yapılan açıklama şu şekilde: Bugün toplu iş sözleşmemizin 6. oturumu gerçekleştirdik. Sadece 37. Madde Taban Ücretimiz konuşulmuştur.  İşverenin teklifi, taban ücreti 74 TL olan yevmiyeler üzerinde yüzde 35’tir. 85 TL üzerinden ise yüzde 17.5’tir.  Yani Buna Göre Brüt Günlük Yevmiye;

A Grubu => 100 TL

B Grubu => 102 TL

C Grubu => 104 TL

D Grubu => 106 TL

13 Mayıs’ta uyuşmazlık tutulup ara bulucu süreci başlayacaktır. Bu kesinlikle kabul edilebilir bir zam değildir. Yaşasın örgütlü mücadelemiz. 

 
AK Partili Dağ'dan muhtarlara kutlama mektubu
 
AVM'lerin kapanış saatlerine ramazan ayarı
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
girit 10 Mayıs 2019 Cuma 08:47

Hepsini atıncılar da geldiğine göre grev süreci başlamış bulunuyor :))

Yorumu oyla      4      6  
izenerji 10 Mayıs 2019 Cuma 08:39

bir zamanlar eshot da kadrolu işçiler vardı sonra daha ucuz işçi çalıstıralım diye izelman kuruldu baktılar onların maaslarıda yükseliyor izenerji vede izbelkomu kurdular anlıyıcağınız bunlar emperyalizim taktiği ucuz işçi çalıştırma taktiğidir

Yorumu oyla      4      6  
10 Mayıs 2019 Cuma 08:26

AYIP arkadaşım, belediyede hangi memur 7.500TL maaş alıyor? Varsa öyle bir iş bende başvuracağım. Atma Ziya diye bir replik var Türk sinemasında.

Yorumu oyla      7      5  
İzmirli 9 Mayıs 2019 Perşembe 23:44

Belediyenin 0 borcu filan yok. Vapurlar,metro,tranvay hepsi borçla yapıldı. Hem de euro ile. İzenerji zarar ediyor ve fazla işçi var en az 2500 işçi kovulacaksa tamam sendikanın dediği olsun.Belediye boyun eğmemeli. İşçi çıkartmalar başlasın.

Yorumu oyla      5      6  
izenerji 9 Mayıs 2019 Perşembe 16:29

Kardeşim işci ADALET istiyor ADALET istemek suçmu

Yorumu oyla      13      11  
AYIP 9 Mayıs 2019 Perşembe 16:02

belediyede haybeden sınavsız memur olup binlerce kişi 7500 lira alırken sözleşmeli memurluk bekleyip yapılmayan üniversite mezunu bir işçi 2500 lira alıyor?!?!?! Ve yıllarca doğru düzgün zam yapılmayıp, bedavaya çalıştırılıyor! Kimse artık kabul etmiyor eşitsizliği! Gittiği yere kadar! Hakkımız olanı her maddesiyle istiyoruz!

Yorumu oyla      13      17  
YORUMCU 9 Mayıs 2019 Perşembe 15:52

Yorumlara bakıyorum da 'yok efendim işçiyi ben düşük alıyorum havasına sokmak' demiş biri, öbürü 'ekonomik sıkıntılar var' demiş??? Pardon da devletin malını yiyenler az yesin de bu arkadaşlar evine adam gibi ekmek götürebilsin! Siz boş boğazlık edeceğinize bu gibileri şeyleri sorgulayın! Belediyede havadan sınavsız şekilde memur olan binlerce kişi 7500 Türk lirası maaş alıyor şu an! bunu bilerek konuşun önce! EE bu adamlar niye istemeyecekmiş? Hala 2019 Türkiye'sinde üniversite mezunu olup Belediyede çalışan ve aynı işi yapan üstelik yanyana çalışan teknik personellerden biri 7500 Türk Lirası alırken öbürü 2500 Türk Lirası alıyor!! Şimdi bu 7500 lira alırken öbürü neden aynı parayı istemeyecekmiş pardon?!?! E aynı işi yapıyor bu adamlar bu çelişki nedir? Önce belediye olarak bu düzeltilsin! Diğer yorumcular da bunu iyi okusun önce lütfen havadan sallamasınlar bilip bilmeden!

Yorumu oyla      10      14  
BAK BAK 9 Mayıs 2019 Perşembe 15:44

BAK SENDİKA MÜCADELENİZE SAYGI DUYUYORUM ANCAK İSTANBUL SEÇİMİ SONUÇLANANA KADAR BU İŞİ SKIYA ALIN YOKSA ÜZÜLÜRSÜNÜZ

Yorumu oyla      8      14  
girit 9 Mayıs 2019 Perşembe 15:22

şimdi doğru mu anladım ? 11 sene önce bu şartları kabul ettim diye hayatım boyunca bir arpa yol almayıp beğenmiyorsam çekip gideyim mi ? ülkenin krizinden ziyade bu mali güç ile alakalı yani basında bilgi edindiğimiz kadar 0 belediye borcu yada moody's yada Fitch Aaa+ kredi notu olan dünya bankasında gelir gider dengesini en iyi sağlayan belediye olduğu için D.B önüne saat kulesi maketi koyulan bir kurumdan bahsediyoruz. İzenerji şirketi çalışanları yıllardır sabredin deniyor ki verilen zam ilk 6 ay gelir vergisi adı altında zaten görülmeyecek enflasyon ortada tefe tüfe ortada işçi ne zaman hakkını arasa ülke bu durumdayken geyiği yapılıyor kahvehane sohbetini bırakalım yasal süreç işlesin Allah herkesin yardımcısı olsun

Yorumu oyla      13      11  
9 Mayıs 2019 Perşembe 15:09

Hepsini atın

Yorumu oyla      7      25  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Uzun’dan İstanbul çıkışı: Bu karar hazımsızlıktır!
Narlıdere Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Erman Uzun, İstanbul Büyükşehir ...
Konak'ta oruçlar bu kez Roman Mahallesi’nde açıldı
Ramazan ayı boyunca mahallelerde iftar sofrası kuracak olan Konak Belediyesi, ...
Torbalı da İstanbullulara 'gelmeyin' dedi
'İstanbullu Gelme’ kampanyasına İstanbul’u birçok tatil beldesine bağlayan ...
 
Kemalpaşa’nın kongre merkezi üniversite oluyor!
Kemalpaşa’da eski başkan Arif Uğurlu döneminde inşaatına başlanan kongre ...
Güzelbahçeli Çocuklardan ‘Ekrem Abileri’ne destek
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin YSK tarafından iptal ...
'Sakin Şehir'de mandalina için 'jeotermal' hamle!
'Yavaş Şehir' unvanlı Seferihisar'ın, yeni belediye başkanı CHP'li İsmail ...
 
Karşıyaka Tay Park’ta şenlik var
Sokak hayvanlarına karşı toplumsal duyarlılığı artırmak için çalışmalarını ...
Karabağlar'da ilk mahalle iftarı yapıldı
Ramazan Ayı'nın bolluk ve bereketini vatandaşlarla paylaşmak için çeşitli ...
Şampiyonlardan Başkan İduğ'a ziyaret
Spor Toto Sağırlar Futbol Süper Ligi'nde Türkiye Şampiyonu olan Bornova ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva