HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Mart 2016 Pazartesi - 20:40

Büyükşehir'de gergin meclis! Başkan patladı: Efelik yapmayın!

Ankara saldırısı üzerine konuşmalar Büyükşehir Meclisi’nde gerginlik yarattı. Başkan Kocaoğlu AK Parti cephesinden gelen CHP-HDP işbirliği söylemlerine sert sözlerle yanıt verdi.

Büyükşehir de gergin meclis! Başkan patladı: Efelik yapmayın!

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ

İzmir Büyükşehir Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu idaresinde gerçekleşti.

Meclis toplantısı öncesi dün Ankara Güven Park’ta gerçekleştirilen bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden 37 vatandaşımız için saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşunu ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP, AK Parti ve MHP grup başkanvekilleri saldırıyı kınayarak, hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına ise baş sağlığı diledi.

DOĞAN’DAN OTOPARK ÜCRET TARİFE DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN ÖNERGE
AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Kahramanlar Otoparkı için yapılan yeni uygulama ve ring sisteminin fayda getirmediğini ifade ederek, yeni bir ücret tarifesinin yapılması gerektiğini söyledi. Doğan ilk 1 saati ücretsiz, 0-12 saat arası ise 5 TL olarak belirlenmesi için önerge verdi. Doğan, “Kahramanlar otoparkında yapılan yeni uygulama ve fiyat tarifesi belirlenmişti. Gündüz bu tarifede 4 saatlik zaman dilimi için 4 TL alınması, orada çalışanlar için yetersiz zaman dilimidir. Bunun dışında o bölgeye alışveriş yapmak, gezmek için gelenler, gün boyu kalan insanlar var. Bu durumda otoparkın bir cazibesi kalmıyor. Fuarın altındaki otoparkta 12 saat için 7 TL, yanındaki korsan otopark için 6 TL fiyat alınıyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi gibi işi acil olanlar bir saat park etsin. Biz bu şekilde gizli bir zam yapmış oluyoruz. Kahramanlar Otopark’ını teşvik edecek bir  önlem alınması gerekir. Bu sistemle otoparkı durduramayız. Ortak akılla bir şeyler yapmak için bir öneride bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

100 LİRAYI VERSİN, ABONELİK ALSIN
Başkan Aziz Kocaoğlu, Kahramanlar Otoparkı için hedeflerini anlatarak AK Partili Doğan’a cevap verdi. Kocaoğlu, “100 lirayı versin abonelik alsın. 24 saat kalsın. Kahramanlar otoparkı sadece o bölgedeki doktorlara, hastalara yönelik  park edilecek bir alandır parkederlerse… Kahramanlar Otopark’ında hedefimiz o bölgede oturan, evlerinin önüne araçlarını park eden ve yolu kaplayan vatandaşlarımızın abonelik sistemine özendirilmesidir. Bu uygulamaya trafik ve emniyet yetkilileri de destek verirse, bizde düşündüğümüz uygulamaları sağlayabilirsek, 2000 aracı otoparka çekmiş olacağız. Bizim vatandaşımızın zaten otoparka girme alışkanlığı yok. Biz bir iyileştirme yaptık bunu reklamlarla da destekliyoruz. Bu otoparkın çalışmasını sağlayacağız. Bu konuyla ilgili valilik ile de görüştük. Trafik yetkilileri de yanlış park etmeyi engellerse başarılı olacağız” dedi. Önerge oy çokluğuyla reddedildi.

ADİL BİR ŞEKİLDE UYGULADIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM
Ayrıca AK Partililerin Torbalı Ayrancılar ve Urla Bademler Köyü’ne giden ESHOT araçlarının 90 dakika uygulamasına dahil olması gerektiği ile ilgili önerge vermesi üzerine Başkan Kocaoğlu açıklama yaptı. Kocaoğlu, “Bir sistem kurmanız gerekiyor. 90 dakika Türkiye’de sadece İzmir’de var. Belirli bir çember içinde, Bornova, Menderes, Menemen ve Güzelbahçe sınırları çerçevesinde A grubunda olan yerlerde aktarma devam etmektedir. Diğer yerlerde ikinci bir tarife alınmaktadır. Vatandaşların daha ucuza gitmesi herkes ister, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı da ister. Ama her şeyin bir ölçüsü var. Belediyenin bir de maliyeti var. Burada oturan vatandaşlarla şehir merkezinde oturan vatandaşlar arasında kira, harcama gibi farklılıklar var. Biz bunu adil bir şekilde uyguladığımızı düşünüyoruz” diyerek önerge oy çokluğuyla reddedildi.   

BIRAKIN ULAŞIMA SİYASET SOKMAYI
AK Partili Çağlar Haspolat ise, uygulamanın yanlış olduğunu ve kırsalda yaşamanın teşvik edilmesi yerine, kırsalda oturan vatandaşların cezalandırıldığını ifade etti. Haspolat, “Bu uygulama yanlıştır. Çifte standart var” dedi. Kocaoğlu ise, “ Bizim kırsalda neler yaptığımızı dünya alem biliyor. Bırakın ulaşıma siyaset sokmayı. Başka büyük kentleri örnek alacaksınız. Getireceksiniz oradaki rakamları, onları konuşacağız. Elinizi vicdanınıza koyacaksınız, bizim ulaşımdaki desteklerimizi karalamaya çalışmayacaksınız” dedi.

DAĞITIM KOMİSYONU VE BAŞKANINI ÇOK ADİL OLDUĞU İÇİN…
Mecliste ayrıca İl Özel İdaresi’nden ilçe belediyelerine devredilen fakat daha sonra Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı dava sonucu Büyükşehir Belediyesi devredilen araçların talep doğrultusunda Kiraz, Selçuk ve Torbalı belediyelerine meclis kararıyla hibe edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “CHP’li belediyelere araç verilmemişken, 6 tane AK Partili belediyeye araçlar verilmişti. Büyükşehir Belediyesi açtığı davayı kazandı. Bu adaletsiz dağıtıma rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi tek bir araç almadan formalite icabı tamamlamak için bütün malları dağıtmıştır. Bu da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin nasıl çalıştığının somut göstergesidir. Bu malları nasıl adaletsiz dağıtıldığını dünya alem biliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne saman çöpü bile verilmemiştir. Dağıtım Komisyonu’nu ve Başkanı’nı çok adil olduğu için kutlamak gerekir” dedi.

AK PARTİLİ KIZILIRMAK’TAN MECLİSİ GEREN SÖZLER
AK Partili Özen Kızılırmak, dilek ve temenniler bölümünde AK Partili meclis üyelerinin konuşması sırasında Başkan Kocaoğlu’nun yüz mimiklerinin dealga geçer gibi olduğunu ifade etti. Kızılırmak ayrıca, CHP Grup Başkanvekili Sırrı Aydoğan’ın meclisin başında terörü lanetleyen konuşmasında, “Terör neden bu noktaya geldi bir düşünmek lazım. Terörün neden hedef gözetmeden tüm kurumlara saldırdığını düşünmemiz lazım” sözlerinin doğru olmadığını ifade ederek, “Terörün bu noktaya gelmesinin sebebi, HDP barajı geçsin diye onlarla iş birliği yapan milletvekillerinizdir” ifadelerini kullanması üzerine meclis karıştı.

Aydoğan Kızılırmak’a sert tepki göstererek, “Bu meclise politikayı alet etmeyin. Yoksa ben de politika yaparım” dedi.

Mecliste bu konuşmalar sırasında gruplardan sesler yükselirken, CHP’li meclis üyeleri ile AK Partili meclis üyeleri arasında gerilim yaşandı. AK Partili İmet Tunç, CHP’li meclis üyesinin üzerine yürüdü.

HERKES SİZİ OKŞAYACAK DEĞİL
Bunun üzerine Başkan Kocaoğlu olaylara müdahale etti ve Kızılırmak’ın konuşmasına devam etmesini istedi. Kızılırmak’ın konuşmasının sık sık kesilmesine ve gruptan kendisine yönelik sözlerin yükselmesi üzerine, kadın haklarına saygının olmadığını, kadın hakları üzerinde saygı konusunda konuşanların nasıl saygılı olduklarını gördüklerini söyledi. Kızılırmak, “Sizin partinizde Atatürk posterini indirdi diye kadını partiden ihraç eden biz değiliz. Sizsiniz. Bu mecliste daha fazla konuşulmayacağını ben anladım. Bizler seçilmiş insanlarız. Bizlere saygı göstermek zorundasınız. Herkes sizi okşayacak değil, herkes size itibar gösterecek değil” dedi. Bunun üzerine Aydoğan, “Sizin kadına bakış açınızı ben biliyorum” dedi.

KOCAOĞLU’NDAN ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER
Tüm bu yaşanan tartışmaların üzerine Başkan Aziz Kocaoğlu Kızılırmak’a çok sert sözlerle yüklenerek, “Efelik yapmayın. Burası İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi” diyerek Kızılırmak’a sert bir cevap verdi. Kocaoğlu, “Siz eğer teröre de karşı, kadın haklarını da destekleyen ülkenin birlik ve bütünlüğünü dile getiren bir konuşma yapsaydınız, size kimse bir söylemde bulunmazdı. Siz CHP’nin ne olduğunu bilmiyorsunuz. Siz onu idrak etmekten yoksunsunuz. CHP’ye PKK ile iş birliği yaptı diyen meclis üyelerini şiddetle kınıyorum. Bu ne onun haddi, ne de burada kimsenin haddi değildir. PKK ile seçim öncelerinde kim iş birliği yaptıysa odur bu sözlerin muhattabı… CHP yapmamıştır. Biz bu ülkeyi kuran partiyiz. Herkes ağzından çıkanı kulağı duyacak. Bugüne kadar gelen meclisi, İzmir için çalışan meclisi böyle çıkıp da berbat etmeye hakkı yoktur. Kimseye de müsaade etmeyeceğiz. Kim iş birliği yaptıysa onun hesabını o verecektir. Biz bu mecliste siyaset yapmamak adına, herkesin düşüncesine saygılı olmak adına, siyaset arenasına çevirmiyoruz. Çevirirsek söyleyeceğimiz çok şey var. Bunu siz de biliyorsunuz. Meclis üyelerinizin ne söylediğine grubunuz dikkat etsin” ifadelerini kullandı.

Kocaoğlu’na konuşmasının arasında AK Partililer, Kızılırmak’ın, PKK değil, HDP dediğini ifade etti. Kocaoğlu ise aldırış etmeyerek, aynı kapıya çıktığını söyledi.

 
Sakız'da karnaval coşkusu
 
Ankara'da '9 numaralı ceset' muamması
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa sen 15 Mart 2016 Salı 20:24

AzıZ Kocaoğlu çoook teşekkür ederrim

Yorumu oyla      11      5  
ismail onuk 15 Mart 2016 Salı 13:16

başkanımızı bazı yönlerden eleştirsekte bu tavrından dolayı geçte olsa kutlarım

Yorumu oyla      11      5  
Süleyman 15 Mart 2016 Salı 07:40

Tamam chpli meclis üyelerini de sevmiyorum ve ne işleri var kim bunlar beni temsil ediyor diyorum ama izmirdeki akpli meclis üyeleri veya herhangi bir akpliler genelde çok cahiller...

Yorumu oyla      11      5  
cafu 15 Mart 2016 Salı 07:40

habur rezaletini yapan sizsiniz çadır adliyeler kurarak savcıları pkk nın ayağına getirdiniz işide karşı destek verioruz diye tsk ya pyd eğiten akp diyarbakırda "megri megri ile tayyip beyle barzani yanyana otururken alkış tutan akp

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk'ta vatandaş istedi, belediye yaptı
Vatandaşlardan gelen talepler üzerine harekete geçen Selçuk Belediyesi ...
Belediye muhtarın arazisini sağlık alanı yaptı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Buca Kaynaklar Planı’nda ...
Başkan Akpınar babasını andı…
Karşıyaka Belediye Başkanı 2 yıl önce yaşamını yitiren babası Kenan Akpınar’ı mezarı başında andı.
 
Karşıyakalı gençler Çanakkale ruhunu yaşadı
Karşıyaka Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (KARGEM), Çanakkale Zaferi’nin ...
Duygular işaretle dile geldi
Ege Üniversitesi ile Bornova Belediyesi işbirliğinde ikinci kez düzenlenen ...
Kocaoğlu mahkemede kazandı, Meclis’te geri verdi!
Başkan Kocaoğlu il özel idaresinin kapanmasından sonra valilik tarafından ...
 
Konak, felaketin izlerini kısa sürede sildi
Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün deposu geçtiğimiz ...
Avrupa’nın ilk 11’inde İzmir de var!
Birleşmiş Milletler tarafında başlatılan “Avrupa Pilot Kentler” programına ...
Aliağa Kültür Merkezi yola çıktı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’ya yapılacak Kültür Merkezi için yapım ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva