HABERLER>GÜNCEL
9 Kasım 2019 Cumartesi - 17:45

Büyükşehir dava açmıştı: Yoğunluk artışına onay!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin Balçova’daki kampüsü için yapılan yoğunluk artışı talebine onay verdi.  Emsal’i 2’ye çıkartan bakanlık kararı sonrasında amfi tiyatronun bulunduğu alana yeni binalar yapılacak. Öte yandan, eski düzenlemeye İzmir Büyükşehir Belediyesi dava açmış, yeşil alan ve ağaçların zarar göreceğini ifade etmişti.

Büyükşehir dava açmıştı: Yoğunluk artışına onay!

EGEDESONSÖZ- İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’in mütevelli heyet başkanı olduğu İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin Balçova’da bulunan kampüs alanına yönelik “emsal artışı” talebi uygun bulundu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mevcut binaların olduğu yerdeki emsali 1,5 emsalden 2.0 emsale çıkarttı.  İnşaat alanı böylece 57 bin metrekareden 76 bin metrekareye çıktı.

Üniversite, bakanlığa yaptığı başvuruda daha çok bina ve mevcut alanda daha fazla inşaat yeri talebinde bulunurken inşaatları yapacağı alanı ise amfi tiyatro olarak gösterdi. Bakanlığın onayladığı düzenlemeye göre, amfi tiyatro alanı küçültülerek yeni binalara olanak tanındı.

Üniversite bakanlığa yaptığı başvuruda, “Üniversiteler ekonomiye büyük katkılar sağlayan ve bulunduğu yörenin sosyal ve kültürel gelişiminde çok önemli yere sahip olan kurumlardır. 2001 yılında Balçova’da metruk bir otel binasının restore edilmesiyle hizmet vermeye başlayan üniversite, ekonomisinin canlanması ve aynı zamanda Balçova’nın İzmir’in en gözde semtlerinden biri olmasında çok önemli katkıları olmuştur.  İzmir Ekonomi Üniversitesi, 2001 Yılında, mevcut otel binasının derslik ve ofis mekânlarına dönüştürülmesi sonrası 303 adet öğrenci, 67 akademik ve 35 idari kadro ile yükseköğretim hayatına başlamıştır. İlk yıl 5 lisans programı ile öğretime başlayan Üniversite bugün ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora olmak üzere her kademede 8 fakülte, 2 yüksekokul, 3 meslek yüksekokulu, 3 adet enstitü ve 9 adet uygulama ve araştırma merkezi ile eğitime devam etmektedir.  2016-2017 öğretim yılında Üniversiteye yeni kayıtlanan öğrenci sayısı toplam 3822 olmuştur. İzmir içinde kapatılan Üniversitelerden gelen istenmeden Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) kararı ile gelen öğrenciler de dâhil olmak üzere öğrenci sayısı 303’den 10 bin 393’e, akademi personel sayısı 67’den 698’e ve idari personel sayısı 35’den 154’e yükselmiştir. Plan değişikliğine konu, normal program içinde 7.500 olarak planlanan öğrenci sayısı gelecek olan yeni öğrenciler ve mezun olacaklar eksilse dahi bundan sonraki yıllarda 11.000 – 12.000 öğrenci sayısına ulaşılacağı öngörülmesi gerekçesi ile hazırlanmıştır. Kapatılan üniversitelerden gelen öğrenci sayısı, üniversitenin eğitim kapasitesini olumsuz yönde etkilemektedir” ifadelerini kullandı. 

Üniversite yetkilileri, “mevcut durumda, “Eğitim Tesis Alanı (Üniversite Alanı)” olarak planlı yerin yapılaşma koşulları 1,5 emsal yükseklik 30 metre 80 santimdir.  Şu an toplam inşaat alanı 57 bin 030,75 m2’dir. Ve ayrıca 38 bin 020,50 m2 parselde açık anfi tiyatro hariç zemin kullanımı yüzde 29 oranındadır. Yukarıda belirlenen koşullar gerekçesi ile plan değişikliği talep edilen parselin yeni yapılaşma koşulları emsal 2.00 olacak şekilde planlanması önerilmekte ve toplam inşaat alanı tapuda 38 bin 020,50 m2 üzerinden, 76 bin 041,16 m2 olarak değişiklik yapılması talep edilmektedir. Uygulama İmar Planı incelendiğinde çevre bölgenin emsalinin 3-4 arası olduğu görülmektedir. Kamusal hizmet niteliğinde olan eğitim amaçlı bir fonksiyon için çevredeki emsalleri gerisinde kalmış olan 1,5 emsali 2 emsale çıkartılması plan bütünlüğünü zedeleyeceği bir değişiklik olmadığı düşünülmektedir” açıklamasında bulundu.

BELEDİYE DAVA AÇMIŞTI

Üniversite yönetimi bakanlığa yaptığı başvuruda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin daha önce dava açarak iptal ettirdiği gerekçelerin ortadan kaldırıldığını belirtti. Yeni düzenlemede, ağaçların korunduğu, yeşil alanın bozulmadığına vurgu yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın son yaptığı düzenlemenin yargıya yeniden götürülüp götürülmeyeceği ise askı sürecinde yapılan değerlendirme sonrasında netleşecek.

 
Kemeraltı'nda yangın paniği!
 
Büyükşehir'den temizlik hamlesi: 2,5 ton çamur çıktı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sezarın hakkı sezara 9 Kasım 2019 Cumartesi 18:30

Ekonomi üniversitesi nereye baglı? İzmir Ticaret odası! İzmir ticaret odasının Başkanı kim ? Mahmut Özgener! Mahmut özgenerin Kankaları kimler ? hangi partiye yakın ? izmir Ticaret odasına hangi bakan ,millet vekili ve Vasıfsızlar gidiyor? bunlarda belli :)

Yorumu oyla      8      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemeraltı'nda yangın paniği!
İzmir'de tarihi Kemeraltı Çarşısı'ndaki bir iş yerinde çıkan yangını itfaiye ekipleri söndürdü.
İzmir'de akıl almaz dolandırıcılık!
İzmir'de, yemek siparişi veren müşterilerin kredi kartlarını düzenekli ...
Ağrı kırsalında 7 terörist etkisiz hale getirildi
İçişleri Bakanlığı, Ağrı kırsalında İl Jandarma Komutanlığınca düzenlenen ...
 
İzmir'de kadın cinayeti: Tek suçu hasta oğlunu görmek istemekti...
İzmir'in Bornova ilçesinde, Seda Ç. (33), hastalanan çocuğunu görmek için ...
İzmir'de feci olay: TIR'ın altında böyle kaldı!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, geri manevra yapan TIR'ın altında kalan ...
Ege Üniversitesi'nde dehşet! Elleri ayakları bağlanmış ceset bulundu
Ege Üniversitesi Bornova Kampüsü içindeki cami inşaatında çalışan bir ...
 
PKK/YPG'den son 24 saatte 8 taciz ve saldırı!
Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekat bölgesinde PKK/YPG'li teröristlerin, ...
Kedi ölümlerini cinayet ekibi çözdü!
Bolu'da, son günlerde gündeme oturan bacakları kopuk haldeki kedi ölümlerinin ...
Skandal olayda söz ailede: Dansöze tepki!
İzmir'in Menderes ilçesinde, sokakta yapılan sünnet düğününde, 7 yaşındaki ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva