HABERLER>GÜNCEL
10 Eylül 2009 Perşembe - 00:00

Büyük tufan Cuma günü!

Marmara selde 3 gün içinde toplam 31 can verdi. Cumaya ise daha büyük felaket bekleniyor. Yetkililerin alacakları önlemler ise oldukça tartışılır. ’

Büyük tufan Cuma günü!

Marmara selde 3 gün içinde toplam 31 can verdi. Cumaya ise daha büyük felaket bekleniyor. Yetkililerin alacakları önlemler ise oldukça tartışılır. ’ 
 
İSTANBUL - İstanbul'da bir gün içinde düşen yağışlardan ötürü 24 kişinin öldüğü 7 kişinin de kaybolduğu sel felaketi yaşandı. Tekirdağ'daki ölüm ve kayıplarla bilanço 32 ölü, 8 kayıba yükseldi.

Özellikle sabah saatlerinden itibaren Başakşehir, Bağcılar ve Küçükçekmece'de etkili olan sağanak yağış nedeniyle, her yıl normal yağışlarda bile taşan Ayamama, Tavukçu ve Hamam dereleri yine taştı. Aldığı rekor yağışla bu derelerin taşması sonucu, Basın Ekspres Yolu ulaşıma kapanırken, çok sayıda TIR ve araç sel sularına kapılarak sürüklendi. Birçok vatandaş da araçlarında, evlerinde ve iş yerlerinde mahsur kaldı; bazıları da sel sularına kapıldı.
 
Mahsur kalan vatandaşlar askeriye, itfaiye, belediye ekiplerince, helikopterler, botlar ve iş makineleriyle kurtarıldı. Çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kaldı. Bodrumlarda, fabrikalarda, iş yerlerinde, imalat merkezlerinde yapılan temizlik çalışmaları sonucu yeni ölüm hadiseleriyle karşılaşabileceğinden endişe ediliyor.
 
80 YILIN YAĞIŞI
 
Son yılların en büyük yağışını alan bölgeye, saatte metrekareye 90 kilogram yağış düştü. Eylül ayı ortalaması 45 kilogramken, bu sabah İkitelli bölgesine bir saatte 90 kilogram yağış düştüğü belirlendi.
 
İkitelli Basın Ekspres Yolu olmak üzere, Arnavutköy, Sultangazi, Bağcılar, Eyüp, Esenler, Bahçelievler, Başakşehir, Büyükçekmece ilçelerinde su baskınları, sele neden oldu. Ayamama, Tavukçu ve Papaz dereleri taştı. 24 vatandaşımız hayatını kaybetti. 7 vatandaş ise kayıp.
 
Ancak İstanbul yaşadığı sel felaketinin yaralarını saramadan cuma günü daha ağır bir yağışlı havaya maruz kalacak.
 
''HAFTA SONUNDA YAĞIŞLI HAVANIN KUVVETİNİ ARTIRACAK''
 
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, Cuma günü yağışlı havanın kuzeydoğu bölgelerde devam edeceğini, batı kesimlerinin ise yeni bir yağışlı havanın etkisine girmesinin beklendiğini bildirdi.
 
Cuma günü, yağışlı hava kuzeydoğu bölgelerde devam ederken, yurdun batı kesimlerinin yeni bir yağışlı havanın etkisine girmesini bekliyoruz. Hafta sonunda bu yağışlı havanın kuvvetini artırarak yurdun büyük bir bölümünde devam edeceği öngörülüyor.'' dedi.
 
Sözün kısası İstanbul'u cuma günü yeni bir yağışlı hava bekliyor. Üstelik dün yaşadığı yağışlı havadan daha büyük bir yağışlı hava gelecek. Meteoroloji yetkilileri gelecek yağışlı hava kütlesinden endişeli. Gelen yağışlı hava kütlesi sadece İstanbul'u değil, Ankara ve Güney'e kadar bir bölgeyi kapsayacağı öngörülüyor. Yani istanbul yeni bir felaketle karşı karşıya. İstanbul'un Valisi ve Belediye Başkanı ise bugün yaptıkları açıklamalarla alacakları önlemleri ortaya koydular;
 
TOPBAŞ:"80 YILLIK YAĞIŞ DÜŞTÜ YAPACAK BİR ŞEY YOK"
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da son 80 yılın Eylül ayında yağan en büyük yağışının bir kaç saat içinde İstanbul'a düştüğünü belirterek, bu tür doğal afetler karşısında insanların yapacağı bir şeyin kalmadığını söyledi.
 
Topbaş, ''Biz dünyayı ve gezegenimiz kullanırken çok daha dikkatli olmak zorundayız. Teknoloji uğruna  çok fazla ihtiraslı davrandık ve doğayı tahrip ettik. Dünya ciddi sinyaller veriyor bunlar onun göstergeleri. Daha dikkatli olmamız gerektiğini söylüyorum'' şeklinde yanıt verdi.
 
VALİ GÜLER "VATANDAŞ CUMA GÜNÜ TRAFİĞE ÇIKMASIN"
 
İstanbul Valisi Muammer Güler, vatandaşlara sağanak yağış ve sel baskınlarına karşı yaptıkları uyarıların halen devam ettiğini belirterek, ''Cuma akşamından itibaren yeni bir yağışlı havanın yine aynı bölgeleri etkisi altına alacağı varsayımından hareketle biz ekiplerimizi teyakkuzda bulundurmaya devam ediyoruz'' dedi.
 
Vali Güler, İstanbul'da yarın ve öbür gün de aralıklı olarak yağışların süreceğini, yarından itibaren yağışın Anadolu yakasında etkili olacağının bilindiğini ifade ederek, ekiplerin teyakkuzda bulunduğunu dile getirdi.
 
Vatandaşlara yağışlı zamanlarda özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları, alternatif yolları tercih etmeleri uyarısında da bulunan Güler, Basın Ekspres Yolu'nun yarın da kapalı olacağını bildirdi.
 
Vali Güler, şehir merkezinin dışındaki beldelerde, köylerde yaşayan vatandaşların da yoğun sele maruz kalan köprüler, viyadükler ve ara yollardan sakınmalarını istedi.
 
İstanbul Valisi Güler, İstanbul'da yaşanan olayın, yüzyılda bile rastlanamayacak bir afet konumunda olduğunu kaydederek, yağışın maalesef çok güçlü altyapıların bile dayanamayacağı nitelikte olduğunu söyledi. (Gazeteport)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan açıkladı: 31 ölü, 9 kayıp’…
Başbakan Erdoğan, ''İstanbulumuz'da 26 vatandaşımızı kaybettik. ...
Serbest kalan Türk kaptan İstanbul’’da
Gürcistan’’da alıkonulan ve 24 yıl hapis cezasına çarptırılan Türk ...
Hürriyet Treni’’nin 45 günlük yolculuğu
Hürriyet Gazetesi’’nin TCDD işbirliğiyle gerçekleştirdiği ’“Hürriyet ...
 
Kılıçdaroğlu'dan Topbaş'a istifa çağrısı
CHP Grup Başkanvekili, Kadir Tobaş'ın, can kayıplarına neden olan ...
0909 Aras!
Kent Hastanesi’’nde ilginç bir doğum gerçekleşti. Melis ve Serkan Amasyalı ...
Çekiciyle araba çalıyorlardı!
İzmir'de, park halindeki otomobilleri çekiciye yükleyerek çaldığı ...
 
MHP: İstifa etmek erdemliliktir
MHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya, sel felaketiyle ilgili ''15 ...
2 şehit de Van’’da’…
Van’’ın Başkale ilçesinde mayın patlaması sonucu 2 asker şehit oldu, 7 asker yaralandı. ’
Sel sonrası yağma!
İstanbul İkitelli’’deki sel felaketinin ardından sel suları altında kalan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva