HABERLER>SPOR
25 Aralık 2017 Pazartesi - 11:20

Bucaspor kupada Aslan avında!

Süper Lig'de 2010-2011 sezonunda yer aldıktan sonra TFF 2. Lig'e kadar gerileyen Bucaspor, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu ilk maçında yarın Galatasaray'a konuk olacak. Bucaspor Teknik Direktörü Sümbül, "Kupalarda favori yok. Ligin havası başka, kupanın havası başka" dedi.

Bucaspor kupada Aslan avında!

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu ilk maçında yarın Galatasaray'la karşılaşacak TFF 2. Lig Kırmızı Grup temsilcisi Bucaspor'un teknik direktörü Aytekin Sümbül, turu geçmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Sümbül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda Demir Grup Sivasspor karşısında da kendilerine fazla şans tanınmadığını ancak iyi bir oyunla rakiplerini elediklerini kaydetti.

Kupa maçlarının her türlü sonuca açık olduğunu belirten Sümbül, şöyle konuştu:

"Kupalarda favori yok, bu tüm dünyada böyle. Ligin havası başka, kupanın havası başka. Kupada arkadaşlarımız daha iyi hazırlıyorlar kendilerini. Sonuçta Süper Lig ekibiyle oynuyorlar, performanslarının üzerine çıkabiliyorlar. Bizler de bunun farkındayız. Bu, kupaya önem veriyoruz, lige önem vermiyoruz anlamında değil."

Sümbül, kadroda tecrübeli oyuncuların yanı sıra yetenekli genç oyunculara sahip olduklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Genç ve tecrübelilerin karışımı iyi bir ekip oluşturduğumuzu düşünüyorum. Ekibime güveniyorum. Sonuçta Galatasaray'la oynayacağız. Yedek veya as kadroyla çıksın, bizim için fark etmez. Sonuçta Galatasaray takımı, yedeği ası yok. Elimizden gelen mücadelenin en iyisini yapmaya çalışacağız, performansımızın üzerine çıkmaya çalışacağız. İnşallah eleyen taraf biz oluruz." 

Devre arasına denk gelen kupa maçları kendilerini etkilediğini ancak programlarını ona göre yaptıklarını anlatan Sümbül, "Pek etkileneceğimizi düşünmüyoruz. Göreve yeni geldik, kan değişikliği iyidir, takımda bazı taşların yerine oturduğunu düşünüyorum. Yaptığımız en büyük yenilik moral motivasyondur." dedi.       

VELİ KIZILKAYA: "İYİ MÜCADELE EDECEĞİZ"
Türkiye Kupası'nda 2009-2010 sezonu play-off turunda Galatasaray'a karşı mücadele eden Bucaspor'un kadrosunda da yer alan futbolcu Veli Kızılkaya ise bu sezonki hedeflerinin lig ağırlıklı olduğunu ancak kupada da Demir Grup Sivasspor gibi bir takımı elediklerini belirtti. 

Galatasaray'ın gücünün ortada olduğunu kaydeden Veli, "Biz de çıkıp elimizden gelen mücadeleyi göstermek istiyoruz. Genç arkadaşlarımız var, onların vitrin maçları. Böyle maçlarda çıkıp iyi oynayıp kendini gösterebilirsin. Büyük takımlara transfer olabilmeleri için bu tarz maçları kullanmaları lazım. İyi mücadele edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Veli Kızılkaya, daha önce Galatasaray'la kupada karşılaştıklarını hatırlatarak, "O sezon TFF 1. Lig'de şampiyon olmuştuk. Şimdiki kadro ile o kadro arasında dağlar kadar fark var ama genç arkadaşlarımızın elinden geleni yapacağını düşünüyorum." diye konuştu.

2009-2010'DAN SONRA RAKİP TEKRAR GALATASARAY
Süper Lig'de 2010-2011 sezonunda mücadele eden Bucaspor, aynı yıl Süper Lig'e veda ettikten sonra 2014-2015'te de TFF 1. Lig'den düştü. İzmir temsilcisi 2015-2016 sezonunda bu yana TFF 2. Lig'de mücadelesini sürdürüyor. 

Bu sezon 3. turda katılığı Ziraat Türkiye Kupası'nda Pendikspor'u 2-0, Amed Sportif Faaliyetler'i 2-1 mağlup eden Bucaspor, 5. turda karşılaştığı Demir Grup Sivasspor karşısında ilk maçı 2-1 kaybetmesine rağmen ikinci maçı 1-0 kazandı ve adını son 16 turuna yazdırdı. İzmir temsilcisi son 16 turunda kalan tek TFF 2. Lig ekibi konumunda bulunuyor.

TFF Lisans Kurulu tarafından 3 puan silme cezasına çarptırılan Bucaspor, TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta ilk devreyi düşme hattında bulunan Tuzlaspor'la 13 puanla kapattı. Sarı-lacivertli ekip, averajla Tuzlaspor'un önünde yer alıyor.

Kupada daha önce 2009-2010 sezonunda Galatasaray'la play-off turunda eşleşen Bucaspor, tek maç üzerinden oynanan turda İstanbul'da karşılaştığı rakibine 2-1 yenilmiş ve kupadan elenmişti. İzmir temsilcisi Süper Lig'de rakibiyle oynadığı iki maçı da 1-0 kaybetmişti.

6 FUTBOLCUYLA UZLAŞMA
Sarı-lacivertlilerde Burak, Veli, İlyas, Sancar, Abdullah ve Emre Özkan'ın ikinci yarıda da takımda kalacağı belirtildi. Teknik direktör Aytekin Sümbül'ün raporu ile harekete geçen yönetim oyuncularla yaptığı görüşmeden olumlu sonuç aldı.

Yönetim, TFF'ye giden diğer oyuncular Emin ve Ahmet'in parasını yatırmama kararı aldı. Ekim ayından bu yana kadro dışı olan Murat ise sözleşmesini tek taraflı feshetti. Aytekin Sümbül, Galatasaray'la oynanacak kupa maçında takımının elinden gelen en iyi mücadeleyi sergileyeceğini söyledi. 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta alt sıralarda yer alan Bucaspor'un Galatasaray müsabakasına Mert, Ömer, Veli, Emre Toraman, Abdullah, İbrahim, Atakan, Uğurcan, Saruhan, Emre Özkan ve İlyas ilk 11'i ile çıkması bekleniyor. (DHA, AA)

 
Meryem Ana Evi'nde Noel ayini
 
Karşıyaka sporun merkezi oldu... Bir yılda 200 bin kişi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaf-Kaf, Kartal'ı avladı!
Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde 12'nci hafta mücadelesinde Pınar ...
Göz-Göz, Aslan'a diş geçiremedi!
Süper Lig'in 17. haftasında Göztepe, deplasmanda Galatasaray'a 3-1 mağlup oldu.
Altay'da parola: Hırslı futbol
TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta devre arasına lider Gümüşhanespor'un 4 puan gerisinde ...
 
Bucaspor'da yaprak dökümü
TFF 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Bucaspor'da tecrübeli oyuncu Murat ...
Göztepe Hentbol devreye mutlu girdi
Hentbol Erkekler Süper Ligi'nde ilk yarının son haftasında alt sıralardan ...
Altınordu, Erzurum'da dondu kaldı!
TFF 1. Lig 17. hafta karşılaşmasında İzmir temsilcisi Altınordu, Büyükşehir ...
 
Menemen Belediyespor'da transfer taarruzu sürecek!
TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta ilk yarıyı lider kapatan Menemen Belediyespor'da ...
Karşıyaka'nın başı yine dertte!
TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta yönetimin şirketleşme projesinden halen somut ...
Bornova'da masa tenisi heyecanı
Bornova Belediyesi Prof. Dr. Türkel Minibaş Gençlik Merkezi, Dost Kart ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva