HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Eylül 2017 Pazar - 17:37

Buca'da eşsiz festival: Teknolojiyi uykuya yatırdılar!

Çağımızın bağımlılığı cep telefonlarımızdan ne kadar uzak kalabiliriz? Buca Belediyesi’nin bu yıl 2.sini gerçekleştirdiği Teknolojik Uyku Festivali’ne katılan 400 kişi bu sorunun cevabını aradı

Buca da eşsiz festival: Teknolojiyi uykuya yatırdılar!

Çağımızın bağımlılığı cep telefonlarımızdan ne kadar uzak kalabiliriz? Buca Belediyesi’nin bu yıl 2.sini gerçekleştirdiği Teknolojik Uyku Festivali’ne katılan 400 kişi bu sorunun cevabını aradı. Buca Kaynaklar bölgesinin eşsiz doğası eşliğinde kurulan Festival alanında tek yasak cep telefonuydu. Türkiye’nin dört bir yanından gelen ve 3516 başvuru arasından kura ile belirlenen katılımcılar 48 saat boyunca teknolojiyi uykuya yatırıp, yüz yüze iletişimi yeniden keşfetti. 15-17 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen festivalde katılımcılarla birlikte “dijital detoks” yapan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Teknoloji sizi uyutmasın, gelin siz teknolojiyi uyutun” çağrısında bulundu.

Buca Belediyesi, Radyo Romantik Türk ile dünyada bir ilke imza atarak geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği ‘Teknolojik Uyku Festivali’nin 2.sini 15- 17 Eylül tarihleri arasında Buca’nın eşsiz doğal güzelliklere sahip Kaynaklar bölgesinde gerçekleştirdi. Teknolojiyi uykuya yatırıp, yüz yüze iletişimi yeniden keşfeden 400 katılımcıya Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina kızı Damla ile birlikte eşlik etti.

Son selfie

Yurt içi ve yurt dışından 3 bin 516 kişinin başvuruda bulunduğu, noter huzurunda yapılan çekilişle belirlenen 400 şanslı katılımcı festival alanına traktörlerle geldi. Katılımcılar telefonlarını teslim etmeden önce son “selfie”lerini yaparak, dijital dünyaya 48 saatlik minik bir mola vermiş oldu.

Yüz yüze iletişimi, sohbet etmeyi unutturduğu gibi giderek bağımlılık haline gelen teknolojik aletlerinden kopma cesareti gösteren genç yaşlı yüzlerce katılımcı heyecanlıydı. Eşiyle, arkadaşlarıyla konuşabilecek olmanın mutluluğunu yaşayanların yanında, kendiyle baş başa kalıp derin bir huzur yaşamak isteyenler ve hatta sigara gibi alışkanlıklarından kopmak isteyenler de Teknolojik Uyku Festivali’nin büyülü dünyasına kendini bıraktı.

Eşsiz doğanın kucağında “dijital detoks”a başlayan festival katılımcıları kayıt işlemlerinin ardından çadırlarını kurup, yepyeni dostluklara kapılarını araladı. Şanslı katılımcıların kimi Kaynaklar’ın oksijen deposu ağaçlarının gölgesinde, kuş sesleri eşliğinde dinlenmeye çekilirken kimi ise yeni dostluklar için oyun alanına koştu.

Tavla ve satranç alanında kıyasıya rekabet ve neşeli sohbetler yaşanırken, bedensel zindelik isteyenler için programlanan yoga seansları ve doğa yürüyüşleri sakinlik ve huzur arayanların adresi oldu. Doğanın kendine has sessizliğinde kitap okuyup, dinlenmek isteyenlerin mekanı ise kitaplarla çevrili okuma bölümüydü.

Omuz omuza halaylar

Festival katılımcılarının yakan top, voleybol, ip çekme, çuval yarışı, macera parkuru, karpuz yeme yarışı gibi unutulmaya yüz tutan oyunlar sırasındaki kıyasıya rekabetleri renkli görüntülere sahne oldu. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da festival katılımcılarının coşkusuyla renklenen oyunlara katılıp, onlarla birlikte ter döktü. Akşam saatlerinde yakılan dev kamp ateşi etrafında toplanıp dostluk, kardeşlik şarkıları söyleyen katılımcılar kısa sürede kaynaşıp omuz omuza halay çekti.

Doyumsuz organik lezzetler

Festival alanının en revaçta bölümü ise Türk mutfağının doyumsuz lezzetlerini sunan ve bütün malzemeleri Kaynaklar ve çevre köylerden karşılanan organik gıda ürünleriyle donatılan açık mutfağı oldu. Festival alanına kurulan organik sebze meyve tezgahından istediği ürünü alan misafirler, işin ehli ustalardan şeftali reçeli yapmayı öğrenip, kazan kaynattı. Kuzu çevirme, nohut pilav, pişi, gözleme ve keşkekten oluşan menüler katılımcıların damaklarına hitap eden muhteşem lezzetlerdi.

Teknolojiye isteksiz dönüş

Doğayla, dostlukla, oyunlarla ve organik tatlarla teknolojiyi unutan festival katılımcıları dönüş zamanı geldiğinde teknolojik bağımlılıktan kurtulmanın o kadar da zor olmadığını deneyimlemenin mutluluğunu yaşıyordu.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, ikincisini başarıyla tamamlayan ve amacına ulaştığını gördükleri Teknolojik Uyku Festivali’ni her geçen yıl büyütüp, katılım yönünden genişleterek yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Piriştina, “Teknoloji sizi değil, gelen biz teknolojiyi uyutalım” çağrısı yaptı.

Teknolojik Uyku Festivali, Başkan Piriştina, katılımcılar ve festival ekibinin davul zurna eşliğinde çektiği veda halayı ile son buldu.

 
Karabağlar'da festival coşkusu
 
TSK açıkladı: 9 terörist etkisiz hale getirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar'da festival coşkusu
Karabağlar Belediyesi tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle ...
Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Birgi’ye destek
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman İzmir’deki çeşitli programlar ...
Konak'ta kurs heyecanı başlıyor
Konak Belediyesi’nin açtığı ve her yıl binlerce kişinin faydalandığı ücretsiz ...
 
Başkan 'gaz açtı': Motosiklet üstünde şehir turu!
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, dün Anatolian Soldiers ...
Bornova'da anne-babaların içi rahat!
Bornova Belediyesi tarafından çocuklu kadınların gündelik işlerini rahat ...
Efes Opera ve Bale Günleri başladı
Selçuk uluslararası bir sanat geleneğine ev sahipliği yapacak.
 
Edebiyat Festivali başlad! İnce: Kalıcı olan sosyal medya değil kitaptır!
Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “İzmir Uluslararası Edebiyat ...
İzmir'de 'tarihi' seçim: 25 başvuru ödüllendirildi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 15. kez düzenlediği “Tarihe Saygı ...
İzmir'e kardeş kent akını: Nice to Meet You!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Nice to Meet You” ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva