HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Şubat 2018 Pazar - 10:44

Buca'da amatöre can suyu... Dev tesis yola çıktı!

Buca Belediyesi, kentte faaliyet gösteren 25 amatör spor kulüplerinin tesis sorununa neşter vurarak, yılda 10 bin sporseverin faydalanacağı Buca Belediyesi Spor Kompleksi’nin temelini görkemli bir törenle attı.

Buca da amatöre can suyu... Dev tesis yola çıktı!

Buca Belediyesi, kentin spor yaşamına büyük katkı sağlayıp, sayıları 25’i bulan amatör spor kulüplerinin tesis ihtiyacını tüm yönleriyle karşılayacak Buca Belediyesi Spor Kompleksi’nin temelini attı. Yenigün Mahallesi’nde yaklaşık 15 bin metrekare üzerinde projelendirilen, futbol sahasından halı sahalara, 600 kişilik tribünden koşu parkuruna kadar birçok üniteyi bünyesinde barındıracak olan Spor Kompleksinin temel atma töreni sağanak yağmura rağmen alanı dolduran binlerce minik sporcu ve ailelerinin katılımıyla yapıldı.

PİRİŞTİNA “AMATÖRÜN KALBİ BURADA ATACAK”
Temel atma törenine Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, CHP İl yöneticileri, CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ, Bucaspor Başkanı Ahmet Doğan, Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Kenan Polat, , meclis üyeleri, muhtarlar, taraftar dernekleri, sporcular ve binlerce Bucalı katıldı. Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Kenan Polat ve Yenigün Mahalle Muhtarı Ergün Bahşi ile birlikte kürsüye gelen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “ Bu tesis Buca’ya çok yakışacak. Amatör sporun kalbi artık Buca’da atacak “ dedi.
Geleceğin futbol yıldızlarının yetişip, modern ve profesyonel imkanlarla spor yapabileceği Buca Belediyesi Spor Kompleksi’nin spor kulüplerinin tüm ihtiyaçlarını tek bir çatı altında karşılayacak şekilde projelendirildiğini belirten Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina,” Bu tesis Buca’ya, sporcuya ve Buca’nın spor için hiçbir fedakarlıktan kaçmayan ailelerine yakışır bir tesis olacak. Buca Belediyesi’nin yaptığı her yatırım sizin emekleriniz, sizin imkanlarınızla yapılıyor. Bu yağmura rağmen çocuklarınızla birlikte spor için bu mutlu günü yaşamaya geldiniz. Bu annelere, bu çocuklara ne yapsak azdır. Size harcanan para, size harcanan emek helal olsun” diye konuştu.

EKMEKLE OYNAMAYIN
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, temel atma töreni öncesi yaşadığı ve üzüntü duyduğu bir olayı da Bucalılarla paylaştı. Taşerondan kadroya geçiş uygulaması kriterleri nedeniyle babasının işsiz kalması endişesi yaşayan minik bir sporcu çocuğun yanına gelerek “ Babam artık beni spor yapmaya getiremeyecek” dediğini ve bu sözler karşısında boğazı düğümlenip, bir insan olarak çok üzüntü duyduğunu söyleyen Başkan Piriştina,” 2 Nisan’dan itibaren Buca’da 68, İzmir’de 2500, Türkiye’de ise 150 bin çalışanın işsiz kalma ihtimali var. Buradan yetkililere sesleniyor ve yardım istiyorum. Lütfen ekmekle oynamayın” sözleriyle çağrıda bulundu.

Konuşmaların ardından Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, geleceğin yıldızlarının yetişeceği Buca Belediyesi Spor Kompleksi’nin temelini coşkulu tezahüratlar ve alkışlar eşliğinde sporcular ve misafirlerle birlikte atıp, hep bir ağızdan İzmir Marşı’nı söyledi.  

15 BİN METRELİK DEV TESİS
Modern mimarisi ve eksiksiz donanımıyla Buca’da amatör sporun gelişimine ve sporcuların yetişmesine destek olacak tesiste, tüm detaylar düşünüldü. 15 bin metrekare alana konumlanacak tesisin bünyesinde; standart ölçülerde bir futbol sahası, 2 halı saha, 600 kişilik tribün, amatör spor kulüplerinin kullanımı için 25 adet ofis, soyunma odaları, duş üniteleri, eğitim faaliyetleri için derslik ve jimnastik salonu, hakem odaları, 235 metre koşu parkuru ve kafeterya bulunacak.

 
İzmirli vekilden hayvan hakları için 4 ayrı kanun teklifi
 
Karabağlar'da öğrenciler kariyer günlerinde buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da hayata 'engel' yok
Engelli vatandaşlar için hayata geçirdiği projelerle örnek olan Bornova ...
Bornova Belediyesi'nden park seferberliği
Bornova Belediyesi, hem parkları yenileyip bakımlarını yapıyor hem de ...
Başkan muhtarlarla buluştu, mevzuattan dert yandı: Evimizi bile tanıdığımız ustaya yaptırıyoruz ama...
Merkez ilçeleri tek tek dolaşarak muhtarların taleplerini dinleyen İzmir ...
 
İzmir'e 3 yeni çöp tesisi birden!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, sayıları 6 olan modern katı atık transfer ...
Başkan Kocaoğlu'ndan mesaj seli: İzmir'de daha yolun başındayız!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, turizmin önemli merkezlerinden Selçuk'a hizmet ...
Karabağlar'da kadınlardan zirve... Gündem: istihdam
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar Belediyesi ve Karabağlar Kent ...
 
Bucalı kadınların vazgeçilmezi oldu
Ülkemizde son yıllarda büyük ilgi gören pilates  Bucalı kadınların da ...
Başkan Pekdaş'ın esnaf ziyaretleri tam gaz!
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, seçimlerini tamamlayan esnaf odalarının ...
Bornova'da yollar yenileniyor
Bornova Belediyesi, altyapı çalışmalarından sonra zarar gören yolları ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva