HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Şubat 2016 Pazartesi - 13:28

Buca Belediyesi’nden memura rekor zam!

Buca Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında, 231 kadrolu ve 15 sözleşmeli memuru kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri yüzde 31’lik rekor zam oranıyla sonuçlandı. Zam oranı ve kapsamıyla dikkat çeken toplu sözleşmede ilklere de imza atıldı.

Buca Belediyesi’nden memura rekor zam!

Zam oranı ve kapsamıyla dikkat çeken toplu sözleşmede ilklere de imza atıldı. Eşine şiddet uyguladığı tespit edilen memurun iyileştirme zammının eşine ödenmesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadın memurların izinli sayılması ve 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın ikramiye kapsamına alınması dikkat çeken maddeler oldu. Tüm Bel- Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol’un katılımıyla yapılan toplu sözleşme imza töreninde memurlar Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’yı  “Emek dostu Levent Başkan” sloganlarıyla karşılayıp, iyilik madalyası taktı.

Buca Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında yapılan ve 231’i kadrolu, 15 sözleşmeli olmak üzere toplam 246 memuru kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri yüzde 31 zam oranıyla sonuçlandı. İmza töreni öncesi Belediye hizmet binası önünde toplanan memurlar Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’yı , ‘Emeğin ve emekçinin dostu büyük Başkan Piriştina’, ‘ İnandık… Güvendik… Yanılmadık ve seninle kazandık’  pankartları açıp, “ En büyük Başkan Levent Başkan” sloganlarıyla karşılarken, emeğin ve emekçinin dostu olduğu için iyilik madalyası sundu.

Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol, Buca Belediyesi ile yaptıkları sözleşmesinin çalışanların ekonomik hakları açışından örnek olacak bir sözleşme olduğunu belirtirken, ”Başkanımız, ‘İnsanların yaşam standardını nasıl iyileştirmem gerekiyorsa o şekilde yapacağım’ dedi ve sözleşmeyi ona göre hazırladı. Bundan sonra memurlarımız CHP‘li Belediyelerimizde bankamatik memurluğu yapmayacak, Başkanımızın çalışmalarında her zaman arkasında olacaktır” diye konuştu.

Personeline seslenen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ise” Vicdanım, gönlüm çok rahat. Hak edileni, emeğin karşılığını protokol altına alıyoruz. Gönül bundan da fazlasını istiyor ama tüm kaynaklarımızı zorlayarak bu rakama ulaştık. Hedeflediğimiz kenti yaratmada bu sözleşmenin sizlere daha bir cesaretlendirici olacağına inanıyorum. Sizlerle alın teri dökmekten çok mutluyum” dedi.

Konuşmaların ardından sözleşmeyi imza altına almak için çalışanlarla birlikte meclis salonuna geçen Başkan Levent Piriştina, sözleşme şartları hakkında bilgi verdi. Kadına yönelik şiddete karşı sonuna kadar savaşacaklarını belirten Başkan Piriştina, eşine şiddet uyguladığı tespit edilen memurun maaşına uygulanan iyileştirme zammının eşine verileceğini açıkladı. 8 Mart Dünya Kadınlar gününde memur personelin izinli sayılacağını da belirten Piriştina, dini bayramların yanında 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın da ikramiye kapsamına aldıklarını açıkladı.

Sözleşmenin imzalanmasının ardından Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol ve Tüm Bel-Sen İzmir Şube Başkanı Faruğ Vergili, çalışan dostu politikalarından dolayı Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya plaket ve çiçek verdi.

 
İzmir’de ihracat da azaldı ithalat da!
 
Aylan Kurdi davasında yeni tarih!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
buca'lı 1 Mart 2016 Salı 08:30

Sayın Piriştina,çalışan insanların iyi şartlarda yaşamasına hiçbir itirazımız olamaz.Ammaa Ülke gerçekleri ortadayken,Buca belediyesi hiçbir yatırım yapamazken bu faiş zam neyin nesi.Bu zammı kimin parasıyla ödediğinizin farkındamısınız siz.Özellikle özel sektörde insanlar perişan durumdayken bu yaptığınız adalet mi.Üstelik çalışan personelin vatandaşa verdiği hizmet(!) ve güler yüz(!) konusunu da ele almanızı ve vatandaşlarla ANKET yapmanızı rica ederim.Madem şartları bu kadar iyileştirdiniz,personelin PERFORMANSINI DA aynı oranda arttırın da görelim!!!

Yorumu oyla      11      5  
SELANİK'Lİ 1 Mart 2016 Salı 08:24

Buca'da Hizmet Falan Yok.Hiç Kimse,Kimseyi Kandırmasın.

Yorumu oyla      11      5  
CAFU 1 Mart 2016 Salı 07:40

levent başkanım bi karşıyakalı olarak sizi büyükşehirde görmek isteriz

Yorumu oyla      11      5  
Bilge 1 Mart 2016 Salı 06:04

Kimin parası kime dağıtılıyor. Devlet memurunun aldığı zam ortada. Belediye memurunun bu kadar büyük zam yapılması neden mercek altına alınmıyor

Yorumu oyla      11      5  
Mutlu 29 Şubat 2016 Pazartesi 23:40

Binlerce taşerona ne olacak?

Yorumu oyla      11      5  
deli bekir 29 Şubat 2016 Pazartesi 20:53

en düşük memur maaşınızı söyleseydinniz de bizde bilseydik... sosyal haklar hariç... yiyorsunuz belediye yi ve hiç bir hizmet yok. yazık...

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’den ‘Sahil Projesi’ için 3 şeritli yol!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından deniz doldurularak yapılan üç şeritli ...
Konak’ta anlamlı destek: Okuma sevgisi hiç bitmesin!
Konak Belediyesi, büyük emek ve bütçeler harcayarak yenilediği okullarda ...
Bornova’da ‘sağlıklı’ buluşma!
Ege Üniversitesi ile Bornova Belediyesi işbirliğinde ikinci kez yapılacak ...
 
Urla'dan personeline iş güvenliği eğitimi
Urla Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı işçilere 6331 Sayılı ...
Buca’nın park gönüllüleri iş başında
İlçede vatandaşlara rahat nefes alacakları yeşil alanlar kazandırmak için ...
Menderes’te şoförlere eğitim
Menderes Belediyesi tarafından hizmet içi eğitim kapsamında belediyede ...
 
Emir Sultan Türbesi'nde işlem tamam
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin restore ederek kente kazandırdığı Emir ...
BİSİM’in durak sayısı 32’ye yükseldi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin büyük ilgi gören bisiklet kiralama sistemi ...
Karabağlar’da sokak hayvanları için çalıştay
Karabağlar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve İzmir Veteriner Hekimler ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva