HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Mart 2020 Perşembe - 12:32

Bornova'ya 5’i bir yerde pazar yeri

Bornova Belediyesi, iki yıl süren sorunu çözerek Çevre Yolu Bornova Viyadükaltı’nda 2019 yılı sonunda açılışını yaptığı Özkanlar Bornova Yeni Pazar Yeri’ni aktif bir şekilde kullanmak amacıyla farklı sektörlere özel olarak dört yeni pazar daha açıyor.

Bornova ya 5’i bir yerde pazar yeri

Bornova Belediyesi, iki yıl süren sorunu çözerek Çevre Yolu Bornova Viyadükaltı’nda 2019 yılı sonunda açılışını yaptığı Özkanlar Bornova Yeni Pazar Yeri’ni aktif bir şekilde kullanmak amacıyla farklı sektörlere özel olarak dört yeni pazar daha açıyor.

Efsaneler geri dönüyor

Cumartesi günleri klasik meyve-sebze semt pazarının kurulduğu alanda, 8 Mart Pazar günü Bit Pazarı hizmete girecek. Bit Pazarı gibi İzmir’in efsanelerinden olan tekstil ürünlerinin yer alacağı Sosyete Pazarı 19 Mart Perşembe, Antika ve Klasik Araçlar Pazarı ise 22 Mart Pazar günü kurulacak. Viyadükaltında açılacak beşinci Pazaryeri yeri de Bornova’nın üretici kadınları için olacak. Kadınların yetiştirdiği doğal ve ev yapımı ürünler ile el emeği çalışmaları İzmirliler ile buluşturulacak. 

Antika Pazarı İzmir’de ilk

İstanbul, Ankara ve Bursa’dan sonra İzmir için bir ilk olacak Antika Pazarı, Türkiye’nin antikacılarını Bornova’da buluşturacak. Canlı müzayedelerin de yapılacağı Antika Pazarı’nda, ürünlerin değerini ölçmek için ücretsiz ekspertiz hizmeti de verilecek.

Ekonomiye değer katıyoruz

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, halkımızın pazaryerinden alışveriş etme alışkanlığına dikkat çekerek, “Pazaryerleri, vatandaşların üretici ve esnaftan aracısız şekilde alışveriş ettiği, ihtiyaçlarını daha uygun fiyatlarla karşılayabildiği alanlar. Bornova Belediyesi olarak, haftada sadece bir değil, her gün açık olan pazaryerleri yaratarak pek çok sektöre, dolasıyla kent ekonomisine değer katmayı hedefliyoruz. Bu anlayışla üretici kadınlarımızı da pozitif ayrımcılık” diye konuştu.

Devamı gelecek

Bornova Belediyesi, hafta boyu açık kalacak Özkanlar Bornova Yeni Pazarı’nın dışında İnönü ve Atatürk Mahallesi Pazaryerlerini de hizmete açtı. 2020 yılında Naldöken, Kandere ve Kızılay Mahalleri’ne de yeni pazar yerleri yapılacak.

 
Maduro'dan kadınlara '6 çocuk' çağrısı
 
Konak’ta 8 Mart sanat ile kutlanıyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sebahattın 6 Mart 2020 Cuma 01:36

Sayın bornova beledıye başkanımızı candan kutluyorum bız antıkacılara ev sahıplıyı yaptıgı ıöın candan sevgıyle kutluyorum sayın başkanım ben esottan emeklıyım 1983 yılından bu yana bıtpasarcıyım çıkmadıgım hafta ya 3 ya 4 dur son 15 yıldır tamamen antıkada kendımı buldum bazı cahıller sebebıyle ızmır bıtpazarına katılmıyorum ANTIKACI olarak sayın bornova kaymakamın davetını gerı çevıremem GUZEL IZMIRIMIZIN ILK OLARAK GUZEL BAŞKANIMIN DESDEYIYLE KURULACAK PZARIZI AÇMAK BIZLERI YUCELTIR KUSURA BAKMA BAŞKANIM BEN IÇIMDEN GELEREK YAZIYORUM ONU BILESIN DIKKAT DIKKAT BEN YAŞLANDIM ARTIK KURMUŞ OLDUGUNUZ IZMIR ANTIKA PAZARINI UZUN ÖMURLU ISTIYORSANIZ ASLA VE ASLA YENI MAL KOYMUYACAKSINIZ ESNAFIN HAL VE HAREKETINI IZLIYECEKSINIZ MUŞTER HER ZAMAN HAKLIDIR HAKSIZ OLSA DAHI HAKLIDIR ekmeyımızın hatırına ve muşterıye antıkayı satma deyıl antıkaya yanı atasına dedesıne baba annesıne yenıden sevecek aşık olacak benım dedem bunu kullanıyordu en azından hatırlıyacak bır dua okuyacak bılmıyorsa benım guzel dedem dıycek rabbım onun duasını kabul edecek 0535 896 70 12

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yaralı atmaca Narlıdere'de tedavi edildi
Narlıdere Limanreis Mahallesi’nde vatandaşlar tarafından yaralı halde ...
Kınık’ta istihdam hamlesi: Yeni organize sanayi yola çıkıyor
İzmir’in Kınık ilçesine 1.5 milyon metrekare üzerine Tarıma Dayalı İhtisas ...
Başkan Tugay’dan Almanya’ya işbirliği ziyareti
Sürdürebilir kalkınma odaklı çalışmaları çerçevesinde uluslararası ilişkilerini ...
 
Kadın Yönetmenler Buca’da ödüllerini aldı
Kadınların beyaz perdedeki başarılarını arttırmak ve yeni kadın yönetmenleri ...
En özel park Bornova Belediyesi’ne emanet
Engelli bireylerin hareket kabiliyetlerini arttırmak ve sosyal yaşamın ...
Başkan Batur’dan renkli ziyaret
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur Konak Belediyesi’nin Halilrıfatpaşa ...
 
Çiğli'de 'engelsiz mönü' dönemi!
Çiğli Belediyesi, bağımsız yaşam ve erişilebilirlik hizmetlerine devam ...
Bayraklı’nın tarihi evleri arşivleniyor
Bayraklı Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtım Müdürlüğü ile Bayraklı Anadolu ...
Bergama'da garaj köprüsü tamamlanıyor
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nde ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva