HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Ağustos 2017 Pazartesi - 09:22

Bornova'da yatırımlar tam gaz: Pınarbaşı'nda yeni yaşam

Bornova Belediyesi yaptığı yatırımlarla Pınarbaşı’nın çehresini değiştiriyor

Bornova da yatırımlar tam gaz: Pınarbaşı nda yeni yaşam

Bornova Belediyesi, ilçeye yaptığı yatırımlarla her mahallenin gelişimine katkı sağlıyor.  Pınarbaşı Gürpınar Mahallesi’ne yeşil alan ve çevre düzenlemeleri yapılırken yeni açılan Kültür Merkezi ve Kafeterya gibi sosyal tesislerle de vatandaşların keyifli zaman geçirmesine katkıda bulunuyor. Ayrıca Mahallede yapılan yol düzenlemeleri ile trafik rahat ve güvenli hale getirilirken, meydan düzenlemesi sayesinde de mahallenin çehresi değiştirildi.   

PINARBAŞI MEYDANI YENİLENDİ
Gürpınar Mahallesi’n de bulunan 2 Bin 500 metrekarelik meydan geçtiğimiz yıl yenilendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yapılan düzenlemeler  kapsamında meydanda genişletme çalışması yapılırken mevcut Atatürk büstü yenilendi. Oturma grupları ve çevre düzenlemesi yeniden tasarlandı. Ayrıca oluşturulan otopark cepleri, kısa süreli parklanma ihtiyacına yanıt vererek çevredeki esnafa hizmet eder hale getirildi. Meydan algısının geceleri daha güçlü olması için de ağaç altları aydınlatılarak estetik bir görünüm sağlandı.

PINARBAŞI KÜLTÜR MERKEZİ AÇILDI
Pınarbaşı’na değer katacak ve Pınarbaşılıların yararlanabileceği modern bir tesis olan Pınarbaşı Kültür Merkezi geçen aylarda hizmete girdi. Mahallede yaşayan vatandaşların ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda hayata geçirilen merkezde geçici sergi alanı ile gasilhane ve kurban kesim odası da bulunuyor. İki çok amaçlı salon, okuma salonu, çocuk oyun alanı, toplantı odası, derslikler ve taziye odasının da yer aldığı binada yemekhane ve mutfak da bulunuyor.

YOL ÇALIŞMALARI İLE TRAFİK RAHATLADI
Bornova Belediyesi Pınarbaşı’nda düğün salonlarının olduğu Değirmenaltı’nda trafik sıkışıklığını ve kargaşayı önleyecek yol düzenlemesi yaptı. Pınar Caddesi’nden girilen 7033 Sokak’ta, akşam saatlerindeki düğün yoğunluğu nedeniyle yaşanan trafik sıkışıklığı tek yön düzenlemesi yapılarak aşıldı. 350 metre uzunluğundaki yol, sadece tek aracın geçebileceği şekilde 3.5 metre genişliğe düşürüldü. Araçların kaldırıma park etmelerini engellemek için de yol sınırlarına korukluklar çekildi. Ayrıca mahallenin anna caddelerinden olan Pınar Caddesi üzerinde de yol düzenlemesi yapıldı. Kaldırımlar yenilenirken elektirik kabloları da yer altına alındı.

PARKLAR YENİLENDİ, PINAR KAFE HİZMETE GİRDİ
Bornova Belediyesi Gürpınar Mahallesi sınırları içinde bulunan 10 adet parkın yenilenme çalışmalarına başladı. Pınarbaşı Çamlık Parkı tamamen yenilenirken park içinde Pınar Kafe açıldı. Çamlık Parkı içinde bulunan çocuk oyun alanı yenilenirken, koşu ve yürüyüş yolu yapıldı. Spor aletleri de konulan parka vatandaşların oturup dinlene bilecekleri banklar yerleştiridi. Vatandaşlarından gelen talep doğrultusunda açılan Pınar Kafe ise Büyükpark içinde bulunan Kızlar Kahvesi konseptiyle aile çay bahçesi olarak hizmet vermeye başladı.

YENİ PROJELER HAZIRLANIYOR
Bornova Belediyesi’nin Gürpınar Mahallesi için yaptığı yatırımların önemine değinen Mahalle Muhtarı Osman Özdemir, eski belediye binasının yıkılma kararının alındığını da ifade ederek, “ Bu bina yerine otopark ve içinde kafeteryası olan yeni bir sosyal tesis yapılması planlanıyor. Mahallemiz yapılan çalışmalarla gelişiyor ” dedi. Osman Özdemir, mahallye kattığı değer için Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya da teşekkür etti.

 
TEOG 2. nakil sonuçları açıklandı
 
Konak'ta kurban satış alanları denetimde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Fuarı'nda yatırım bereketi: Gana'dan Bosna'ya...
86. İzmir Enternasyonal Fuarı'nda 10 milyon dolar tutarında iş bağlantısı ...
Karşıyaka Efsaneleri bu tesiste yetişiyor
Karşıyaka Belediyesi tarafından inşa edilen ‘Karşıyaka Efsaneleri Spor ...
Son gün izdihamı... Fuara doyamadılar...
İzmir Enternasyonal Fuarı’nın son gününde ziyaretçiler izdihama neden ...
 
Konaklı minikler yazı keyifli geçirdi
Konak Belediyesi’nin bu yıl zengin bir içerikle hazırladığı yaz okulları ...
Buca'da eğitime yatırım meyvelerini verdi!
Buca Belediyesi’nin “Eğitime yatırım, geleceğe yatırımdır” anlayışıyla ...
Bornova Belediyesi'nden çiçek gibi dönüşüm!
Cephe giydirmeleri ve grafiti çalışmaları ile kent estetiği alanında örnek ...
 
KODA için geri sayım: Karşıyaka müziğe doyacak
Türkiye’de bir yerel yönetim tarafından kurulan kadrolu ilk oda orkestrası ...
Ege'nin efeleri Bergama'da buluştu
Büyük Taarruzun 95. yıldönümü nedeniyle Efeler diyarı İzmir'in Bergama ...
Nedim Atilla yazdı... İzmir’in kimliği, kimliğin İzmir’i
Nedim Atilla yazdı... İzmir’in kimliği, kimliğin İzmir’i
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva