HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
13 Mayıs 2015 Çarşamba - 12:45

Bornova’da suluboya rekoru: Guinness’e gidecek!

Uluslararası Homeros Sanat Yoluyla Sevgi ve Barış Suluboya Festivali ve Yarışması’nda bir dünya rekoru kırıldı. Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda dünyaca ünlü 50 ressam 20 metrelik suluboya resim yaptı. Bornova’nın bin yıllık tarihi Çarşısı, İtalya’da özel olarak hazırlanan suluboya kağıdına işlendi. Bornova’da yapılan bu çalışma ile Guinness Rekorlar kitabına başvurulacak. Festivale, yurtiçi ve yurtdışından 300’ün üzerinde profesyonel ve amatör sanatçı katılıyor. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, ilçenin adını sanat yoluyla tüm dünyaya duyurmayı hedeflediklerini söyledi.

Bornova’da suluboya rekoru: Guinness’e gidecek!

Bornova Belediyesi ile Uluslararası Suluboya Ressamları Derneği’nin (IWS) birlikte düzenlediği “Uluslararası Homeros Sanat Yoluyla Sevgi ve Barış Suluboya Festivali ve Yarışması” bir rekorla başladı. Bornova’nın tarihi Çarşısı, uluslararası üne sahip 50 ressam tarafından çizildi. İtalya’dan getirilen 20 metre boyunda özel bir kağıda çizilen resim bugüne kadar dünyada yapılan en uzun suluboya çalışması oldu.


 
GUİNNESS’E GÖNDERİLECEK
Uluslararası Suluboya Ressamları Derneği Kurucusu ve Onursal Başkanı Atanur Doğan, Bornova’da sanat anlamında tarihi günler yaşandığını dikkat çekerek şöyle konuştu: “Festivale tüm dünyadan çok büyük bir katılım var. Bornova Meydanı’nda düzenlediğimiz rekor denemesi de tüm dünyada büyük bir ses getirecek ve sanat camiasında konuşulacak. Bugüne kadar dünyada yapılan en uzun suluboya resim İtalya’da yapıldı ve 10 metre uzunluğundaydı. Biz, Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda uluslararası üne sahip 50 ressamla 20 metre uzunluğunda bir çalışmaya imza attık. Bu bir dünya rekoru oldu. Guinness Rekorlar Kitabı’na başvuracağız. Festivalin düzenlenmesini sağlayan ve sanata büyük destek veren Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
BORNOVA’NIN ADI SANATLI DUYULACAK
Tüm dünyaya Bornova’nın adını sanat, kültür ve turizm ile duyurmayı hedeflediklerini ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da şöyle konuştu: “Uluslararası Homeros Sanat Yoluyla Sevgi ve Barış Suluboya Festivali bu anlamda çok önemli bir etkinlik oldu. Dünyaca ünle pek çok ressam Bornova’da buluştu. 3 gün boyunca Bornova’nın çeşitli yerlerini resimleyecekler. Bu resimler tüm dünyada gösterilecek. Ayrıca Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen 20 metre uzunluğundaki rekor resim de ilçemizin adını tüm dünyaya duyuracak. Bu tür etkinliklerle Bornova’yı bir cazibe merkezi haline getirmeye kararlıyız.”
 
SOKAKLARDA CANLI PERFORMANS
Dokuz onur konuğunun Bornova’nın çeşitli mekanlarında canlı performans sergileyecekleri festivalde ana tema Bornova’nın eski ve yeni halleri oluyor. Yüzü yabancı olmak üzere 300’ü aşkın profesyonel ve amatör sanatçı, sokaklarda Bornova’yı çalışıyor. Festival süresince yapılacak eserlerden 70’i Haziran Ayı’nda hazırlanacak olan IWS 2015 Katoloğu’na girecek. Yine Festival programı içinde “Suluboyanın Resim Sanatındaki Yeri” konulu bir panel gerçekleştirilecek.
 
İLK KEZ ÖDÜLLÜ OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Festival kapsamında ilk kez ödüllü olarak yapılacak yarışmada; ilk dışındaki üç esere “Jüri özel”, on esere ise “Bornova Kent Tarihi Özel Ödülü” verilecek. Festival Komitesine eseri elden son teslim tarihi ise 14 Mayıs olarak belirlendi.
 
18 yaş ve üzerindeki tüm profesyonel ve amatör sanatçılara açık olan yarışmayla ilgili bilgiler www.bornova.bel.tr,  www.internationalwatercolor.com ve http://resim.bornova.bel.tr adresinden elde edilebilecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gediz Üniversitesi’nde Sertab Erener rüzgarı
Ünlü şarkıcı Sertab Erener, İzmir'deki Gediz Üniversitesi'nin düzenlediği ...
'Niyazi Gül Dörtnala'nın İzmir galası ertelendi
"Niyazi Gül Dörtnala" filminin İzmir galası Alasya'nın vefatı nedeniyle 14 Mayıs tarihine ertelendi.
İzmir’de Alasya yası: Niyazi Dört Nala galası ertelendi
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Seferihisar sokak hayvanları ...
 
Valilikten Can Yücel'e yasak geldi!
Kemal Kocatürk'ün Can Yücel şiirlerinden uyarlayıp yönettiği ve 4 yıldır ...
Sanatın yas günü: Zeki Alasya'yı kaybettik
Karaciğer hastalığı sebebiyle 22 Nisan'dan beri tedavi gören ünlü sanatçı ...
Karşıyaka'da ilk konser ilk heyecan
Karşıyaka Belediye Konservatuvarı tarafından düzenlenen keman kursuna ...
 
Ünlü oyuncuya şok: Tiyatrodan ihracı istendi
Levent Üzümcü'ye soruşturma Levent Üzümcü ihraç istemiyle İstanbul Büyükşehir ...
EBSOV’un kadınları öğrenciler için sahnede
Ege Bölgesi Sanayi Odası Vakfı Kadınlar Birliği, EBSO bünyesinde bursa ...
8. Ege Belgesel Film Günleri başlıyor
Ege Üniversitesi yönetimi tarafından okulda yapılmasına izin verilmeyen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva