HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Mart 2013 Cuma - 10:23

Bornova’da kadınlara belediye desteği

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinliklerde kadınların sorunlarının yansıtılmasına destek oldu.

Bornova’da kadınlara belediye desteği

İZMİR - 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Bornova’da kadınların sorunlarının anlatılmasına yönelik etkinlikler düzenlendi. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın da katılarak destek verdiği, CHP İl Kadın Kolları Başkanlığı’nın düzenlediği ‘Açık Mikrofon’ etkinliği ile Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Kadın Kolları’nın düzenlediği birlik beraberlik buluşmasında önemli mesajlar verildi.
CHP İzmir İl Kadın Kolları, Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde ‘CHP’li kadınlar emekçi kadınlarla elele’ sloganıyla ‘Açık mikrofon’ etkinliği düzenledi. Etkinliğe, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın yanısıra CHP Genel Merkez Kadın Kolları MYK Üyeleri Bedriye Gürkan ve Düriye Taş, CHP İl Başkan Yardımcısı Nazan Çetin, CHP Bornova Kadın Kolları Başkanı Aynur ataş, CHP Bornova İlçe Başkanı Enver Dündar ve CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin de katıldı.
 
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Birliği Konseyi’nin “Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği” sözleşmesine imza atan Türkiye’den ilk ve tek belediye olduklarını belirterek, “Bu sözleşmeye imza atarak kadının psikolojik ve fiziksel olarak baskı ve şiddete maruz kalmadığı bir dünya için adımlarımızı atıyoruz. Kadınlar elele verip haklarını ararsa, bütün sorunlar aşılır” diye konuştu.
 
Etkinlikte CHP’li kadın parti yöneticileri ve söz alan kadınlar, 8 Mart’ın bir kutlama değil, mücadele günü olduğunu hatırlatarak, elele verip zorlukların üstesinden geleceklerini söylediler. CHP İzmir İl Kadın Kolları’nın düzenlediği etkinlik kapsamında Büyükpark’ta ‘Canlı Drama Gazetesi’ tiyatro etkinliği de yapıldı.
 
PROJELERDE ÖNCÜ
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin birlik beraberlik etkinliğinde de kadınlarla bir araya geldi. Bornova Belediye Meclis Üyesi Ercan Kahya’nın başkanlığını yaptığı derneğin kadın kolları tarafından Çamdibi Kapalı Pazaryeri Düğün Salonu’nda düzenlenen etkinlikte, kadınlar güçlerini birleştirdi. Ercan Kayha, yaptığı konuşmada Bornova Belediyesi’nin kadınlara yönelik proje ve aldığı kararlarla öncü olduğunu belirtep Başkan Sındır’a teşekkür etti.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ise “Emekçi kadınlarımızın evinin dışına çıkıp, sosyal kültürel etkinliklere katılması için belediye olarak üzerimize düşen herşeyi yapıyoruz. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa DERİCİ 9 Mart 2013 Cumartesi 00:31

Değerli Başkanlarım Sn.SINDIR ve Sn.KAHYA'ya bu etkinlik nedeniyle çok teşekkür ederiz.

Yorumu oyla      14      5  
sevgi çiçeği 8 Mart 2013 Cuma 14:25

başta Sayın Prof.Dr Kamil Okyay Sındır olmak üzere Sayın Ercan Kahya'ya gösterdikleri özveri ve emeklerinden dolayı saygılarımızı sunuyoruz.

Yorumu oyla      16      5  
Makedonya'lı 8 Mart 2013 Cuma 14:18

Dernekler üreten,geliştiren ve yenilikçi kurumlardır. Dernekler ailedir. Dernekler ailelerin bir araya geldiği kurumlardır. Böylesine, dostane kahve köşesi muhabbetinde uzak, baştacımız kadınlarımıza da dahil ederke tam bir aile birlikteliği sağlayarak gelecek nesillere örnek olan Dernek Başkanı Ercan KAHYA'yı tebrik etmek gerekmekte onu edemeyenlerin takdir ve taklit etmesine sakınca yok diye düşünüyorum. Zira, öğrenmenin en iyi yolu taklittir. Başkan SINDIR'da çalışmaları taktir etmiş ki orada

Yorumu oyla      15      5  
emekçi kadın 8 Mart 2013 Cuma 12:42

Makedonya göçmenleri kadın kollarının düzenlediği Dünkü etkinlikte bende vardım. Kadınlarımızı Tebrik ediyorum büyük başarılara imza atıyorlar her geçen gün. Toplumumuz bilinçlenip bu etkinliklerin arttırılıp daha çok kadınımızın sosyal olması gerekir. Bu etkinliğe öncülük eden kadınlarımızı tekrar canı gönülden tebrik eder başarılarının devamını dilerim.

Yorumu oyla      15      5  
göçmen 8 Mart 2013 Cuma 12:36

Bornova belediye Başkanımız Prof.Dr Kamil Okyay Sındır a ve dernek başkanı Ercan Kahya ya Kadınlara verdiği destek adına teşekkür ederiz.Makedon göçmeni olarak Kamil başkanın herzaman destekçisi olacağımızı belirtmek isterim.Ercan Kahya ve dernek yöneticilerine teşek ederim toplum yararına işlerin devamını bekleriz.Emekçi kadınlarımızın Kadınlar günü kutlu olsun

Yorumu oyla      15      5  
çamdibinden 8 Mart 2013 Cuma 12:05

Sayın Başkan, İşte gerçek dernek, işte gerçek yönetim, işte organizasyon, işte başkan... Yorumu size bırakıyoruz. Ancak gözünüzü açın, gerçekleri görün artık.

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tartan Alsancak'ı karanfillerle donattı
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde ...
Başkan Kocaoğlu’ndan bir 8 Mart klasiği
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne metronun bayan yolcularına karanfil dağıtarak ...
Kadın Festivali'nde Urla standına yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri ...
 
Berlin’de Karşıyaka rüzgarı
Dünyanın en önemli turizm fuarı olarak kabul edilen ITB Berlin Turizm ...
Bakanlıktan Kordon’daki kirliliğe ağır fatura!
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Büyük Kanal Projesi’nde meydana gelen ...
Karabağlar’dan girişimcilere destek
Karabağlar Belediyesi’nin, İŞKUR VE KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri ...
 
Dev dönüşüm zirvesi: Kocaoğlu, Topbaş ve Gökçek aynı sahnede
Danıştay ile Avrupa Konseyi’nin birlikte düzenlediği “Kentsel Dönüşüm ...
İzmir’in Kadın Festivali’ne duygusal açılış
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri ...
Kadınlardan sanat dolu 8 Mart kutlaması
Konak Belediyesi ve Kadın Haklarını Koruma Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva