HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Şubat 2021 Perşembe - 12:17

Bornova'da 'Balkan' zirvesi

Bornova Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Balkan Masası Başkanı Faik Öztrak, CHP Grup Sözcüsü Özgür Özel ve Rumeli Türkleri Konfederasyonu Başkanı Sabri Mutlu'nun katılımları Bornova Yeşilova Höyüğü'nde Balkan İşbirliği Toplantısı düzenledi. Toplantıyı ayrıca Türkiye'nin birçok yerinden STK temsilcileri de online olarak takip etti.

Bornova da  Balkan  zirvesi

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Bornova Belediyesi, Türkiye'nin dört bir yanında yer alan balkan dernekleri, kardeş belediyeler ve belediyelerdeki balkan masaları temsilcileri ile bir araya geldi.

Bornova Yeşilova Höyüğü'nde düzenlenen toplantı Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ'un ev sahipliğinde gerçekleşti. Toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Balkan Masası Başkanı Faik Öztrak, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel,  sıra, Balkan  Rumeli Türkleri Konfederasyonu Başkanı Sabri Mutlu, CHP İzmir Milletvekili Kanı Beko, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Balçova Belediye Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ve Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal da katıldı.

Pandemi kuralları tedbirleri çerçevesinde gerçekleştirilen toplantının girişinde katılımcılara HES kodu sorgulaması yapıldı.

TEMSİLİYETLERİNİN SANDIĞA YANSIMASINI TEMENNİ EDİYORUZ
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Balkanlar'da yaşayan vatandaşlar ile birlik olmaya ihtiyaçları olduğunu belirtti. Öztrak, "Uzun bir süredir İzmir' gelmiyoruz. İzmir'de balkan camiası olarak bazı acılar da yaşadık. CHP Balkan Masası olarak amacımız, balkanlardaki tüm kardeşlerimiz ile dayanışma ve iş birliğimiz arttırmaktır. Hem Türkiye ve Balkanlardaki mutluluğumuzu çoğaltmayı hedefliyoruz. Buna ihtiyacımız var. Çünkü coğrafyamızda büyük acılar yaşadık. Birinci ve ikinci dünya savaşında acılar yaşadık. Belki de dünyanın en büyük soykırımlarını bu süreçte yaşadık ancak bizler bunu çok fazla konuşmadık. Daha dün gibi hatırladık Bosna Hersek'teki kıyımları.  Mücadelelerde yaşamını yitiren tüm kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz. Elbette ki tarihten dersler çıkarmalıyız ancak bugün yaşadığımız sorunlarımız da var. Küresel bir salgın yaşıyoruz ve tam bu süreçte Makedonya'da yapılan nüfus sayımı var. Temsilde adaletin sağlanması için bunu önemsiyoruz.  Makedonya ile bir bağınız varsa elektronik ortamda kayıt yaptırabilirsiniz. Bu imkanları mutlaka kullanalım.  Biz Makedonya'yı kendi tarif ettiği biçimde kabul ediyoruz. Bizim beklentimiz günlük yaşamda adalet ve temsilde adalettir. 17 Şubat'ta kardeş Kosova'nın kuruluşunu kutladık.  Bir başka seçim süreci de Bulgaristan'da yaşanıyor. Burada da halkın temsiliyetinin sandığa yansımasını temenni ediyoruz. Biz tüm soydaşlarımızdan birlik ve beraberlik içinde hareket etmelerini ve hükümete ortak olma konusunda çalışmalarını bekliyoruz. CHP Balkan Masası kısa bir süre önce kuruldu. Bu süreçte partimizin içinden sorumlular belirledik ve şimdi de STK'lar ile bir araya gelmekteyiz. Bugün bu salında birçok illerden temsilciler var, belediye başkanları var…  Bu toplantı ile ortak faaliyetlerdeki kararlar alacağız. Gerçekleştirdiğimiz her öneride de bu müjdeleri sizlerle paylaşacağız. 100'ü aşkın balkan temsilcisi ile bugün her yerdeyiz ve bizler izliyorlar. Atacağımız adımlar bekliyorlar" dedi.

YÜRÜYÜŞÜMÜZ 1881'DE SELANİK'TE AÇILMIŞ BİR ÇİFT MAVİ GÖZ İLE BAŞLADI
Toplantıda söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise ailesinin de balkanlardan göç ettirildiğini belirterek, "Balkan masası başta Faik Öztrak ve buradaki değerli milletvekillerimizin büyük emek verdiği ve partimizin önemsediği bir çalışma. Ben yaptıkları çalışmalardan dolayı herkese teşekkür ediyorum. Kürsüde oluş nedenim hem Manisa Milletvekili oluyor olmam hem de ailemizin bütün büyüklerinin Balkan göçmeni olmuş olmasıdır.  Sabahları bazen tatilde bakarım o saatlerde Balkanlarda saat kaç diye. Göçmen olmak, göç etmiş olmak, topraklarından koparılmış olmanın ne demek olduğunu bu topraklarda yaşayan insanlar bilir. Göç etmenin 2 yönü vardır.  Bu salonda siyasi protokolün dışında derneklerin koyduğu emek çok önemlidir. Köklerinden kopulmaması ve oralardan yardımlarını esirgenmemesi için bir kenarda bir köşede sıkıntılar çekmek yerine orya entegre olabilmesi oldukça önemlidir.  Yapılan çalışmaları önemsiyoruz. AB'nin demografik yapı tespit çalışmalarında hassasiyet çağrısını son derece önemsiyoruz.  Bu kürsünün kurulması belediye başkanımızın kurulmasında büyük katkıları olmuştur. Bundan sonraki süreçte çağdaş yolunda çağı yakalamak yolunda elde edilmiş demokratik kazanımları sürdürmek ve bu ülkenin kurucu kadrolarına ve kurucu liderine bağlılık konusunda hepimizin suyun o tarafında olduğu kadar bu tarafında da  görevi vardır. Biz yürüyüşümüzün 1881'de Selanik'te açılmış bir çift mavi göz ile başladığını biliriz" dedi.

BİZLERE ÇOK BÜYÜK KATKI YAPACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, ilçelerinde yaşayan vatandaşların üçte birinin balkan göçmeni olduğunu vurguladı. İduğ, "Toplantının amacı öncelikle iş birliği içinde olmak. Bugün programda sorunları ve çözümlerini hep birlikte tartışacağımız gün olacak. Amaç sonuç odaklı bir çalışma yapmak. Bunun için bu toplantıyı çok önemsiyorum. Bende Balkanlardan gelen bir ailenin çocuğuyum. Oralarda yaşayan birçok vatandaşımız var. Bornova'da da nüfusun 3'de 1'ini nerdeyse Balkanlardan gelen vatandaşlar yer alıyor. Bu toplantıdan sonuçlarının bizlere çok büyük katkı yapacağını düşünüyorum" diye konuştu.

KİLOMETRE TAŞI OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu ise, "Aslında Bulgaristan'ın Çilvan bölgesinden buraya göç etmiş bir ailenin evladı olarak sizlerle burada bulunmaktan büyük gururu ve onur duyuyorum. Dolayısıyla Balkan davasında bugüne kadar katkı koyan tüm insanları selamlıyorum. Bugünkü bu toplantı Balkan Türklerinin başarıya ulaşmasında önemli bir kilometre taşı olmasını temenni ediyorum. Geçen yaz sonunda İzmir'de bir toplantı gerçekleştirmiştik. Bu toplantıda bu davanın büyütülmesinde ve Balkanlar'da Türklere karşı uygulanan politikanın önünde güçlü bir set oluşturacaktır" dedi.

TÜRKİYE'NİN GÜCÜNÜ HİSSETMEK İSTİYORLAR
Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Başkanı Sabri Mutlu, Balkanlar'da yaşayan vatandaşlara sahip çıkması çağrısında bulundu. Mutlu, "Bizler uzun yıllar balkanlarda çok ciddi sıkıntılar yaşadık. 100 yıl önce Balkanlar'da yaşadığım sıkıntılar nedeniyle Türkiye'ye göç etmek zorunda kaldık.  O dönemlerde nasıl ki bu insanlar soykırıma asimilasyona karşı mücadele verdi. Bugünde orada yaşayan insanlarımızın bunu devam ettirdiğine inanıyorum.  Daha bir ay önce o bölgedeki insanlarımız ile konuştuk ve oradaki gençlerimizi gördüğümüzde üzülüyoruz. Misak-ı Milli sınırları dışında kalmış onlara sahip çıkmamız gerekiyor. Bizim oradaki insanlara sahip çıkmamız gerekiyor. Oralara gittiğimizde o kadar mutlu oluyoruz ki, her evde bir Türk bayrağı var. İnsanlarımız o kadar Türkiye özlemi çekiyor ki… Bizler o bölgelerde bazı projeler gerçekleştirdik ve bunları CHP Balkan Masası ile hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Oradaki vatandaşlar Türkiye'nin gücünü orada hissetmek istiyor. Çünkü hissetmediği zaman oralardan kaçmak istiyorlar. Bu sene Balkanlar'da birçok ülkede AB nezdinde sayımlar yapıldı ve yapılmaya devam edecek. Bu sayımları önemsiyoruz. Çünkü orada bizim hali hazırda çok ciddi insanımız var. Yaklaşık 10 milyon civarında insanımız var. Bu insanlarımız yavaş yavaş tükeniyorlar.

 
Göztepe'de Halil Akbunar kendini aştı
 
Seri katile 5 kez ağırlaştırılmış müebbet
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandaş 25 Şubat 2021 Perşembe 16:28

balkanlılar Atatürkçüdür chp artık batının hdp si oldu

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da milyonluk dayanışma
Karşıyaka Belediyesi ve ilçedeki sivil toplum örgütlerinin iş birliğiyle ...
Kemalpaşa'da sosyal yardımlar hız kesmiyor
Pandemi döneminde ekonomik olarak yaşanan sorunlar nedeniyle çalışmalarının ...
Travel Turkey'de Bayraklı farkı
Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl internet ortamında düzenlenen 14'üncü ...
 
Türkiye’nin ilk sanal fuarında Bergama yerini aldı
Dünyanın en önemli turizm fuarlarından birisi olan ve Koronavirüs nedeniyle ...
Başkan Soyer: Kozak Yaylası agro turizmle kalkınacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Bergama’da fıstık çamı üretimiyle ...
Başkan Soyer Meclisi olağanüstü toplantıya çağırdı!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 1 Mart Pazartesi günü Başkan Tunç Soyer’in ...
 
Bergama’yı şahlandıracak projelerin toplantısı yapıldı
Kadim şehir Bergama’da tarihi eski mahalleleri canlandıracak ve ilçenin ...
Oybirliği ile karar… Plan notları düğümü çözüldü!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’ın depremden zarar gören bölgeler ...
Soyer'den Bergama mesajları: Küçük üreticimiz de ihracatçı olacak!
Bakırçay Havzası turuna Bergama'da devam eden Başkan Soyer, köylerde üreticilerle ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva