HABERLER>SEÇİM 2015
28 Ekim 2013 Pazartesi - 19:52

Bornova aday adayı Atila’dan yeni yatırımcılara tam destek

Bornova'nın İzmir'in en eski yerleşim yerlerinden biri olması nedeniyle, ticaret ve sanayi alanında köklü yatırımlara ev sahipliği yaptığını hatırlatan CHP Bornova Belediyesi Başkan Aday Adayı Olgun Atila, yatırımcıları bölgeye çekecek ve yeni işbirliği imkanları sunacak her türlü girişime destek vereceklerini söyledi.

Bornova aday adayı Atila’dan yeni yatırımcılara tam destek

İZMİR - Türkiye'de 1950'lı yıllarda başlayan sanayi hamlesiyle birlikte; İzmir'in en eski yerleşim bölgelerinden birisi olan ve bu nedenle de birçok büyük markayı barındıran Bornova'da, ekonomiye ilişkin yeni işbirliklerinin önünü açmak için çalışacaklarını belirten CHP Bornova Belediyesi Başkan Aday Adayı Olgun Atila, yatırımcıları bölgeye çekecek ve onlara yeni işbirliği imkanları sunacak her türlü girişime destek vereceklerini söyledi.
Bornova'daki seçim çalışmaları kapsamında firma ziyaretlerinde bulunan ve ilçenin yatırım konusundaki imkanlarıyla ilgili görüşlerini paylaşan Yüksek Mimar Atila, “Bornova'da irili ufaklı birçok işletme bulunuyor. Bu firmalar özellikle gıda, otomotiv, döküm, inşaat malzemeleri ve meşrubat gibi sanayi kollarında faaliyet gösteriyorlar. Buralarda imal edilen ürünler, hem yurt içi hem de yurt dışı piyasalara gönderiliyor. Dolayısıyla buradan elde edilen ekonomik kazanç, ülkemize olduğu kadar ilçemize de artı değer katıyor" diye konuştu.
Bu noktada, Bornova Belediyesi olarak ekonomiyi geliştirici faaliyetlere destek vermenin 'gereklilik' olduğunun altını çizen Atila, "Devletin verdiği teşvikler ve ilçenin stratejik artıları nedeniyle, bugüne kadar Bornova'da önemli yatırımlar yapıldı. Şu anda ilçede 82 adet yabancı sermayeli firma faaliyet gösteriyor. Bu önemli bir rakam çünkü gelen her firma aynı zamanda bölgeye istihdam ve katma değer sağlıyor. Bizler için Bornovalılara hizmet etmek kadar onlara yeni iş imkanı sağlayacak girişimlere destek olmak da büyük önem taşıyor" ifadesinde bulundu.



Bornova Belediyesi'nin ilçenin kalkınmasında önemli hamleler yapabileceğinin altını çizen Atila, "Ancak bunu yapmadan önce bir durum tespiti yapmamız; İzmir Kalkınma Ajansı, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir Ticaret Odası (İZTO), İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) gibi kurumlardan destek almamız gerekiyor. Onların fikirleri önemli çünkü belediyeden talep edilecek konuları doğal olarak en iyi bu kurumlar biliyor" dedi.
Yapılacak durum tespiti sonrasında, firmaların elinde ilçeyle ilgili bir referans kaynağı olacağını vurgulayan Atila, "Böylece işletmeler, hem bölgede yapılabilecek olası yatırım ve işbirliği imkanlarıyla ilgili bilgi sahibi olacak hem de belediyenin hangi konularda nasıl destek verebileceğini bilecek. Yani, yola çıkmadan elinde hazır bir klavuz olacak. Sonrasında işbirliğine yönelik çalışmalar yapılabilecek" şeklinde konuştu. 
 
'BEN BİLİRİM' DİYEREK İŞ YAPILMAZ
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle iş dünyasıyla bayramlaşma imkanı da bulan Atila, Bornova'da birçok Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ)'in bulunduğuna dikkat çekti. Atila, "Cumhuriyetimizin 90. kuruluş yıldönümünde dahi bu işletme sayısı, bölgedeki işsizlik sorununu çözmek için hala yeterli değil. Çünkü kentimiz hızla göç alan yerlerden birisi. Dolayısıyla bu konuda işbirliği yapmak ve konuyu çok boyutlu ele almak gerekiyor. "Ben bilirim" diyerek, siyaset üretmek bu konuda maalesef çözüm olmuyor" diye konuştu.
 
BORNOVA İKİNCİ SIRADA
Bölgeye gelecek yeni yatırımlar sayesinde hem ilçedeki işsizliğin önüne geçileceğini hem de bölgenin ekonomik kalkınmada hız kazanacağını bildiren Atila, "Bornova, Konak'tan sonra İzmir'in en çok firma barındıran ikinci ilçesidir. Şu anda toplam 47 sektörde 15 bine yakın firma ilçemizde faaliyet gösteriyor. Yine ilçemiz, çalışan kişi sayısı itibariyle şehrimizde ikinci sırada yer alıyor. Bornova'da çalışan sayısı, İzmir geneli itibariyle yüzde 18 seviyesinde. Bunlar önemli veriler ve bunlara uygun üretilecek her projede belediyemizin yer alması gerekiyor" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kemal öztürk 29 Ekim 2013 Salı 14:26

sayın atila'nın bornova'nın iş ve işsizlik sorununu çözeceğine inanıyorum. siyasette artık iş bilen proje üretebilen insanlar istiyoruz ve sayın atila yı gönülden destekliyoruz.

Yorumu oyla      39      28  
İNÖNÜ MAH. 29 Ekim 2013 Salı 08:47

Bornovayı yönetmek herkesin harcı değildir.inanıyorumki sayın atilla halkla beraber bornovayı en iyi şekilde yönetecektir.sorunlardan kaçmayacak.yerinde tesbit ederek çözeceğinin sinyalleridir bu girişimler.Her kesimle barışık olduğunun kanıtıdır.hızla çalışmaya devam.

Yorumu oyla      41      29  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Buca aday adayı Uyar'dan gençlere anlamlı armağan
CHP Buca Belediye Başkan Aday Adayı Bucalı Aysun Önal Uyar CHP İzmir İl ...
Çiğli aday adayı Soylu ringden seslendi!
CHP’den Çiğli belediye başkan aday adayı Birol Soylu Egekent Spor Kulübü’nü ...
Talak, Gültekin’i ağırladı: CHP Çiğli tek yürek
CHP Çiğli İlçe Başkanı Nihat Gültekin ve İlçe yönetimi CHP Çiğli Belediye ...
 
Karşıyaka aday adayı Ünsalan’a ‘Anadolu’ desteği
CHP Karşıyaka Belediye Başkan aday adayı Müjdat Ünsalan ve ekibi, Anadolu ...
Priştina’dan gençlere ve kadınlara özel proje
Buca Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Levent Piriştina, ev kadınlarını ...
TEMAD’tan Gaziemir aday adayı Kar’a fahri üyelik
CHP Gaziemir Belediye Başkan Aday adayı Fikret Kar, Türkiye Emekli Astsubaylar ...
 
Mimar Ulucan’ın Bornova’sı: İşte o projeler
Bornova Belediye Başkan aday adayı Mimar Mehmet Ali Ulucan, Bornova için ...
Buca aday adayı Akdemir ‘sahaya’ indi!
CHP Buca Belediye Başkan Aday Adayı Mimar Remzi Akdemir Hipodroma indi.
Karadağ iddialı: Buca’ya kadın eli değmeli
CHP Buca Belediye Başkan Aday Adayı Ayten Karadağ, Şirinyer Semt pazarını ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva