HABERLER>SEÇİM 2015
24 Ekim 2013 Perşembe - 11:46

Mimar Ulucan’ın Bornova’sı: İşte o projeler

Bornova Belediye Başkan aday adayı Mimar Mehmet Ali Ulucan, Bornova için yapmak istediklerinin bir bölümünü açıkladı.

Mimar Ulucan’ın Bornova’sı: İşte o projeler

İZMİR - “Avrupa Kenti Bornova”, “Yeşil Bornova”, “Daha Kimlikli ve Daha Güler Yüzlü Bir Bornova”, “Herkes İçin Erişilebilir ve Engelsiz Bornova” öncelikli hedefleriyle, kentin geleceğini tasarlamak için yola çıkıyorum diyen Bornova Belediye Başkan aday adayı Mimar Mehmet Ali Ulucan, Bornova için yapmak istediklerinin bir bölümünü açıkladı.

İŞTE ULUCAN’IN BRİFİNGİ
 
Kamusal mekanlar projelerim:
Kamusal mekanlar, kenti temsil eder ve kentin karakterini tanımlar. Yapılar arasındaki yaşam kamusal alanlardadır. O halde sokakları, caddeleri kamusal alan olarak geliştireceğim; karma kullanımlı meydanlar ve parklar yapacağım. Bornova’yı modern bir Avrupa kenti haline getirecek çalışmaları birlikte hazırlayacağımız, farklı disiplinlerdeki uzmanlardan oluşan Kent Estetik Kurulu’nu kuracağım. Kentte yapılacak meydan düzenlemeleri, fikir ve sanat eserleri, heykeller, zemin kaplamaları, kent mobilyaları bu estetik kurulunun işi olacak. Keza kent aydınlatmaları, çiçek armonileri vb. kent estetiğine artı puan getirecek modern tasarım uygulamalarına ağırlık vereceğim. Hazırladığımız “Dış Cephe Yenileme Projesi” ile saçak, tabela ve reklam pano tasarımlarına standartlar getireceğiz. Uydu anteni, kablo, klima üniteleri vb. görüntü kirliliği oluşturan öğeler cephede gizlenecektir.



Bornova’ya Bornova içinde yaşayan insanlar kadar demokrat, atılımcı, yenilikçi, kent estetiğine ve kent kimliğine yakışır düzenlemeleri hemen yapacağım.
Yapılacak tüm bu çalışmalarla Bornova’nın kent estetiğine ve vizyonuna katkıda bulunacak, Bornova’mızın çehresini daha kimlikli, daha düzenli ve daha yaşanabilir bir hale getireceğim.
 
“Yeşil Bornova” hedefiyle yeşili her alanda arttıracak çalışmalar yapacağım. Yeşil çatı bahçesi uygulamalarını teşvik edeceğim. Kentteki ataleti kaldırmaya yönelik çalışacağım. Dikey bahçe uygulamalarıyla Bornova’da kent estetiğine katkının yanında hava temizleme ve ısı dengesi sağlama fonksiyonları ile ekolojik dengenin korunmasına katkı sağlayacağım.
 
Çağdaş yaşamın parçası olan bisikletli yaşamı destekleyeceğim. Bu amaçla otobüs, metro gibi toplu ulaşım araçlarıyla entegre bisiklet yolları, halkın yoğun kullanımında olan yerlerde bisiklet park alanları, bisiklet kiralama noktaları oluşturacağım.

Modern, yaşanabilir ve yeşil bir Bornova için kamusal, açık yeşil alanların bilimsel, ekolojik ve teknik kriterler ele alınarak bütünleşik planlanması ve yönetilmesi öncelikli hedeflerimdendir.
Kent meydanlarının tümünü yeniden düzenleyeceğim. Bornovalılar tarafından kültürel, sanatsal, sosyal, ticari, siyasi vb. amaçlarla kent yaşamının merkezi haline gelen, sadece günün belirli saatlerinde halkın gelip geçtiği değil; yeşil dokusu ile, kent mobilyaları ile, çarşılarıyla, otoparklarıyla, modern aydınlatmalarıyla bütünleşen meydanları hayata geçireceğim. Gerekli sokakları yayalaştırarak yol ve kaldırım düzenlemeleri ile ağaçlandırma, bitkilendirme ve peyzaj bütünlüğünü sağlayacağım. Tüm semtlerimizde halkı bilgilendirmek ve teşvik etmek için gerekirse Avrupa’daki mobil bahçe uygulamalarını devreye sokarak şok uygulamalar yapacağım.


 
Köprü, viyadük altlarını kent kimliğini tamamlayan bir öğe olarak görüyorum. Atıl vaziyetteki bu alanları sosyal donatı alanları, sergi, otopark, çocuk oyun alanları, paten, basketbol sahaları vb. sosyal aktivitelere ev sahipliği yapacak şekilde planlayacağım. Bu alanları keyifli, alternatif kentsel mekanlar haline getireceğim.
 
Engellilere yönelik projelerim:
“Herkes İçin Erişilebilir ve Engelsiz Bornova” hedefiyle, engelli vatandaşlarımız kentin sunduğu toplumsal hizmetlerden faydalanacak ve kamusal yaşama katılabileceklerdir. Engelliler, yaşlılar, çocuklar, hamileler, bebek arabası kullananlar, yük taşıyanlar gibi dezavantajlı bireylerin ihtiyaçlarını göz önüne alarak kentsel tasarım ve düzenleme yapacağım. Kamu kuruluşlarına ait resmi yapılar, mevcut yol, kaldırım, yaya gecidi, açık ve yeşil alanlar, spor alanları vb. sosyal ve kültürel alt yapı alanlarının tüm vatandaşlarımızın kullanımına uygun hale getirilmesine yönelik AB standartlarında klavuz izli kaldırımlar, engelli otoparkları vb. uygulamaları geliştireceğim. Engelliler için sosyal adaptasyon projeleri, engelsiz park, kafe, oyun alanları oluşturacağım. Engelli ve engelsizleri bir arada üretmeye teşvik edecek sanatsal eğitim, kurs ve sportif aktivitelere ağırlık vereceğim.
 
Kentsel dönüşüm projelerim:
Kentsel dönüşüm Bornova’nın olmazsa olmazıdır. Kentsel dönüşümle yalnız binalar değil, sosyal ve kültürel dönüşüm de sağlanacaktır. Gelecek nesillerin haklarını koruyan, tarihi ve kültürel mirasa saygılı, çevreye duyarlı, ekonomik kaynakların adil paylaşımını öne çıkaran, yerel mimari ve malzemeye dayalı, İzmir iklimine uygun, farklı kültür ve anlayışlara yaşam oluşturan; dünü, bugünü, ve geleceği ile kaynaşmış bir dönüşümü birlikte gerçekleştireceğiz.

Bu dönüşüm insan odaklı olacak. Kimse yerlerinden edilmeyecek; halkın lehine olacak projelerle yola çıkacağız. Eşitlilik ve devamlılık temel hedemizdir. Yeşil alanları arttıracağız; sağlık ağlarına erişimi sağlayacağız. Şeffaf ve etik değerler ilkesi doğrultusunda, sağlam bir politika ve planlama ile yola çıkarak; özellikle Altındağ, Çamdibi, Işıkkent, Pınarbaşı, Naldöken, Mevlana gibi semtlerimizin hak ettiği dönüşümü gerçekleştireceğiz.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Özkan aydın 31 Ekim 2013 Perşembe 13:56

yardımseverliği, sıcaklığı, herkese eşit mesafede durması gibi özelliklerini bilgi, birikim ve tecrübesiyle birleştiren mehmet ali bey, bana göre seçilmesi gereken adaydır. Bornova artık değişim istiyor!

Yorumu oyla      36      7  
Kemal ŞAHİN 25 Ekim 2013 Cuma 17:45

Bornova'da kesintisiz yaya akışını sağlamanız engelliler başta olmak üzere tüm yayalar için çok önemli. Bunu projeleriniz arasında görmek bizim için oldukça sevindirici. İnşallah seçilirsiniz ve Bornova Engelsiz Kent olarak İzmir'de öne çıkar. Sevgiler.

Yorumu oyla      45      10  
Emre Korkmaz 25 Ekim 2013 Cuma 01:05

Mehmet ali beye başarılar diliyorum. Allah yolunu açık etsin...

Yorumu oyla      45      10  
Cem Kumral 24 Ekim 2013 Perşembe 18:41

Sayın Ulucan, projeci kimliği, belediye bilgi, birikim ve tecrübesi ile Bornova’ya büyük güç katacaktır. Mehmet Ali Ulucan’a tam destek!

Yorumu oyla      45      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca aday adayı Akdemir ‘sahaya’ indi!
CHP Buca Belediye Başkan Aday Adayı Mimar Remzi Akdemir Hipodroma indi.
Karadağ iddialı: Buca’ya kadın eli değmeli
CHP Buca Belediye Başkan Aday Adayı Ayten Karadağ, Şirinyer Semt pazarını ...
Uğur Yelekli'den Yelki'ye ziyaret
Güzelbahçe CHP Belediye Başkan Aday Adayı Uğur Yelekli, Güzelbahçe’nin ...
 
Buca aday adayı Piriştina’ya EGİAD desteği
CHP Buca Belediye Başkan aday adayı Levent Piriştina’nın ziyaret ettiği ...
Ali Talak: Çiğli'nin ara eleman sorununu çözeceğiz
CHP Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı Ali Talak, seçim çalışmaları kapsamında ...
Yelekli Güzelbahçe’ye bayramlaştı
Güzelbahçe Belediye Başkan Aday Adayı Uğur Yelekli ve eşi Güzin Yelekli ...
 
Çiğli aday adayı Talak’tan engelleri kaldıran proje
CHP Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı Ali Talak, seçim çalışmaları kapsamında ...
Bayraklı aday adayı Öncel’den birlik vurgusu
Bayraklının CHP’li başkan aday adayı Murat Haluk Öncel önce ekibi ile ...
Birol Soylu’dan bir ilk: Adaylık şarkısı!
CHP’den Çiğli aday adayı Birol Soylu bir ilke imza attı ve seçim şarkısı hazırlattı.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva