HABERLER>GÜNCEL
26 Ağustos 2012 Pazar - 18:32

Bombalı terörün zanlısı öğretmen tutuklandı

Gaziantep’te 9 kişinin yaşamını yitirdiği, 68 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıda bomba yüklü otomobili getiren çekiciyi bulmaya yardımcı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Siverek Şair İbrahim Rafet İlköğretim Okulu Müdür Başyardımcısı M.H., polisteki sorgusunun tamamlanmasından sonra adliyeye sevk edildi. M.H buradaki işlemlerinin ardından tutuklandı.

Bombalı terörün zanlısı öğretmen tutuklandı

GAZİANTEP - Bu sabah sorgusu tamamlanan ve gözaltı süresi sona eren M.H., Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gizli bir şekilde adliyenin protokol kapısına getirildi. Bu sırada polis gazetecilerin görüntü almasını engellemek için kapıya yaklaşmasına izin vermedi. Şüpheli M.H. de polis aracının içinde koltuğu yatırılarak saklandı. Şüpheliyi taşıyan polis otosu protokol kapısının girişine kadar yanaştırılarak, yüzü kapatılıp, içeri alındı.

Gaziantep’teki bombalı saldırıyla ilgili olarak gözaltına alınan 13 kişiden 4’ü daha önce adliyeye sevk edilmiş, bombalı otomobili taşıyan çekicinin sürücüsü M.Ç. tutuklanmış, oto tamircisi ile çekici firma sahibi 2 kişi tutuksuz yargılanmak üzere salıverilmişti.

TUTUKLANDI
9 kişinin öldüğü, 68 kişinin yaralandığı terör saldırısında bomba yüklü otomobili getiren çekiciyi bulmaya yardımcı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan, sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen Siverek Şair İbrahim Rafet İlköğretim Okulu Müdür Başyardımcısı M.H., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Daha önce adliyeye sevk edilen 4 kişiden çekicinin sürücüsü M.Ç. tutuklanırken, oto tamircisi ile çekici firması sahibi 2 kişi serbest kalmıştı. Halen gözaltındaki 9 şüphelinin sorgusu devam ediyor.

YÜZÜNÜ MONTLA KAPATIP, CEZAEVİNE GÖTÜRDÜLER
Bombalı terör saldırısının şüphelisi öğretmen M.H., Gaziantep Adliyesi’nde nöbetçi mahkemenin hakkında verdiği tutuklama kararının ardından geniş güvenlik önlemleri altında cezaevine götürüldü. Gaziantep polisi, M.H.’yi adliyeden çıkartırken, yüzünü montla kapattırdı. Polisler, M.H.’nin yüzü açık halde görüntü vermemesi için de kameraların karşısına geçip, engellemeye çalıştı.

MERSİN’DE YAKALANMIŞTI
Katliamın ardından yapılan ilk açıklamalarda öğretmen M.H.’nin patlamanın organizatörü olduğu yönünde bazı açıklamalar olmuş, ancak daha sonra 1 numaralı şüphelinin ’Firaz’ kod adlı PKK’lı Murat Filiz olduğu anlaşılmıştı.

Öğretmen M.H.’nin ifadesinde, 50 kilo C 4 yüklü otomobilin kime ait olduğunu bilmediğini, yolda kendilerine el kaldırınca durup, yardımcı olmak üzere tanıdığı bir çekici sahibine telefon ettiğini savunup, sonra da ailesi ile Mersin’e gittiğini söylediği öğrenilmişti.

Güvenlik birimlerinin kısa sürede çözdüğü Gaziantep’teki bombalı saldırının organizasyon biçimi ve bu organizasyonda yer alanların yakalanmasının ardından, PKK’nın Amanos grubunda yer alan ve kırsal bölgeyi çok iyi bildiği anlaşılan Murat Filiz’in bulunması için operasyonlar devam ediyor.

Güvenlik birimlerinin elindeki PKK ve KCK’lıların albümlerde Murat Filiz’in fotoğrafı yer almasına rağmen, bu teröristin Şanlıurfa’dan Gaziantep’e kadar, patlamadan sonra da bilinmeyen yerlere gidebilmesi de ayrıca soruşturuluyor. Filiz’in, sahte kimlik kullanmış olabileceği belirtiliyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sivaslı 27 Ağustos 2012 Pazartesi 00:16

Bu adamı bu milletin vergileri ile içeride besleyin.3-5 sene sonra gene çıkacak ve gene bu işlere devam edecek.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karamürsel'de tesettür plaj isyanı devam ediyor
Karamürsel’in Ereğli Sahili’ndeki plajın kadınlar için özel bir paravanla ...
Çocuklara işkence yapan çocuklar serbest
Ramazan Bayramı'nda 2 çocuğa işkence yaptıkları gerekçesiyle gözaltına ...
Redhack ve Anonymous birbirine girdi iddiası
THY sitesinin hacklenmesi sonrasında hacker grupları Redhack ve Anonymous ...
 
Prof. Dr. Dönmez'den mimarlara cami eleştirisi
Yalova’ya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez cami açılışı ...
Normal doğum ısrarı bebeği öldürdü iddiası!
Menemen’de bir anneye normal doğumda ısrar edildiği için bebeğinin ölü ...
Çeşmeli turizmcilerden Sakız Adası'na yardım eli
Çeşme'nin hemen karşısında bulunan ve geçen hafta çıkan orman yangınında ...
 
'Kimseye hayrım yok, zararımdan başka'
12 Eylül davası sanığı Kenan Evren'in kendisini muayene eden doktorlara ...
'Çocuklarımız sakallı Suriyeliler'den korkuyor'
Suriyeli sığınmacıların yerleştirildiği Hatay’da bugünlerde tedirginlik ...
Eş durumundan tayinde yeni dönem!
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, en fazla asker, hâkim-savcı, hariciye ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva