HABERLER>POLİTİKA
30 Haziran 2016 Perşembe - 14:09

Böke’den İzmir’de hükümete salvo: Çuvalladılar!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke iktidara ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sert sözlerle yüklendi. Artan terör saldırıları ve uygulanan politikaları eleştiren Böke, “Şu anda yaşanan bu geri vites politikası çöken imparatorluk hareketinin sonucudur. Çuvalladılar. Bunu Türkiye hep beraber ödüyor” dedi.

Böke’den İzmir’de hükümete salvo: Çuvalladılar!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke İl Binası’nda yapılan basın toplantısında ülke gündemini değerlendirdi.

Toplantıda Genel Başkan Yardımcısı Böke’ye İl Başkanı Alaattin Yüksel, İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Parti Meclisi Üyeleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve çok sayıda partili de eşlik etti.

Genel Başkan Yardımcısı Böke, 43 kişinin hayatını kaybettiği ve 297 vatandaşın yaralandığı Atatürk Havalimanı’nda yaşanan terör saldırısına ilişkin konuşurken iktidarı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef aldı.

Böke, “Bayramlar bir araya gelip kucaklaştığımız, bunu mutluluğa dönüştürdüğü zamanlardır. Gönül isterdi ki hepimizin ailesiyle kucaklaştığı bir bayram olsun ama maalesef büyük acılarla giriyoruz. Türkiye’nin bu büyük acılara alıştırılmaya çalışıldığı bir dönemde giriyoruz.  İstanbul’da büyük bir patlamayla 43 can kaybettik 297 vatandaşımız da yaralandı.  Türkiye yıllardır bir terör belasıyla boğuşuyor. AKP’nin yanlış politikalarıyla başa bela ettiği kitlesel bir terörle karşı karşıya…” dedi.

HÜKÜMET KAFASINI KUMA GÖMÜYOR…

Türkiye’nin yıllardır terörle boğuştuğunu belirten Böke, sorumluluktan kaçtığını ima ettiği hükümeti kafasını kuma gömmekle eleştirdi.

Böke, “Artık görüyoruz ki yanlış politikalarla başka bir aşamada sistematik ve kitlesel bir terör var. Bu tehdit radikal ve aşırıcı bir terör tehdit. Bu tehdit cumhuriyet tarihinde ilk defa bütün şehirlerde kitlesel ölümlere yol açıyor. Böyle ciddi sorunla bir iktidara düşen bu sorunla yüzleşmektir. Bunu yapabilmek için de birlikte ortak akıl yürütme önerilerini kabul etmek, sorunun çözümü için elini taşın altına koymaktır. Oysa bu iktidar sorun yokmuş gibi kafasını kuma gömerek, yeni kayıpların olmasına imkan yaratıyor. Hükümetin bugün çıkıp yeni tehditle nasıl mücadele edeceğini bize açıklaması gerekir. Türkiye’nin başına bunu musallat ettiği gibi bu sorundan nasıl kurtaracağını da tarif etmesi gerekir. Bu sorunu başımıza musallat eden Erdoğan’dır, uygulanan dış politikası, ve onun üzerinde kurduğu Türkiye düzenidir. Tehdit oryaya koymuştur. Bize düşen bu tehdidin ortadan kaldırılmasını sağlamaktır. Tehdit çok açık, ne yapılması gerektiği de belli. Eksik olan şey, bu sorunu çözmek için gerekli olan siyasi irade eksikliğidir. En nihayetinde saray darbesiyle Başbakan’ı devirmiş Cumhurbaşkanı, seçilmemiş Başbakan ve yarın satılmayı bekleyen bir bakanlar kurulu var. Bu çerçevede bu sorunu çözmesini beklemek hiç gerçekçi değil”  ifadelerini kullandı.

ÜLKENİN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYACAK MISINIZ?

Başbakan Binali Yıldırım’a 11 soru sorduklarını belirten Böke, “Türkiye’nin güvenliğini sağlayacak mısınız? Bu sorumluluğu yerine getirecek misiniz? Getirmeyeceksiniz o koltukları boşaltın, Türkiye’nin güvenliğini sağlayacak insanlar bu işi yapmaya hazırlar “dedi ve şunları söyledi: Cumhurbaşkanı yeni geri vites arayışları içerisine girdi. Bunu İsrail ve Rusya ile düzenlenen ilişkilerde gözlemledik. Normalleşen bir dış politikayı yıllardır dile getiriyoruz. Türkiye’nin kendi çıkarları önde olan, ‘Yurtta sulh cihanda sulh’un ne kadar elzem olduğu aşikar. Dış politikanın normalleşmesine itirazımız yok. Ancak bu yapılarak sanki bütün sorumluları kendileri değil gibi geri vites yapanlar, o vitesi ellerinde kalmış görebilir. Türkiye Cumhuriyeti elinde geri vites kalmış bir araba muamelesi görmemelidir. Bundan sonra atılacak adımlarda bir yarın olduğu gözetilerek adımların atılması elzemdir. Şu anda yaşanan bu geri vites politikası çöken imparatorluk hareketinin sonucudur.  Çuvalladırlar. Bunu Türkiye hep beraber ödüyor. Bu çark edişi Cumhurbaşkanının Mavi Marmara ile ilgili açıklamasında gördük. Mavi Marmara’yı İsrail’e göndermiş olan Erdoğan’ın kendisidir. İnsanların can kaybetmesinin sorumlusu Erdoğan’ın kendisidir. Bugün bu çark etmedeki açık mesajı şudur; Yarın hepinizi kendi çıkarlarım için terk edebilirim diyen bir cumhurbaşkanı var.

HÜKÜMET, ‘BU SALDIRI ARAŞTIRILMASIN’ DEDİ

Meclise terörle ilgili araştırma önergesi verdik ve AK Parti tarafından reddedildi. Bir bombayla 43 canımızı kaybettiğimizi bu terör araştırılmasın, bilinmesin yani buna çare üretilmesin dedi. Bugün de genel kurulda özel görüşme talebimiz oldu. Ancak yine AKP Türkiye sorunları konuşmaktan akçan yaklaşımını öne koydu. Bunu yaparken bunu korkuyla yaptığını diğer paketlerle de otaya koyuyor. Şua anda mecliste görüşülen yargı paketi korktuklarının dışa vurumu… Biz Yargıtay ve Danıştay yasasının geçmemesi için elimizden geleni yapacağız. Geçerse de Anayasa Mahkemesi’ne hemen götüreceğiz. Biz CHP olarak bu mücadeleyi vermeye devam edeceğiz.

ŞEHİT DEĞİL KURBAN…

CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel de şunları söyledi: Türkiye Atatürk Havalimanı’nda yine tarifsiz bir acıya gömüldü. Hepimiz o parçalanmış bedenler gibi hissettik. Hükümet her zaman olduğu gibi şehitlerimiz diyor ama bana göre bayram öncesinde AKP hükümetinin uyguladığı politikaların kurbanları bu canlarımız.  Atatürk’ün ‘Yurtta barış dünyada barış’ felsefesiniz, ‘Savaş zorunluk olmadıkça bir cinayettir’ görüşünü bu hükümet tam tersine çevirmiştir. Yurtta savaş dünyada savaş politikasını uygulamaktadır. Barış istemek yasaktır. İnsanların ölme özgürlüğü var. Katiller yakalanmıyor, suçlanmıyor, ölenler ve yakınları suçlanıyor. Öyle bir süreç yaşıyoruz.

 
Büyükşehir’den CHP’li yöneticinin mekanına gürültü cezası!
 
Özgür Gündem nöbetinde çifte tahliye!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yavuz Göynemli 1 Temmuz 2016 Cuma 05:30

Ezberlenip papağan gibi tekrarlanan sözler... Rus uçakları kaç Bin km öteden gelir sınırlarımızı ihlal eder; ikaz eder, nota verirsin, bunlar "gereğini yapmadınız, cesaretiniz yok" vb sözlerle bağırışırlar. Rusya azar daha çok ihlal yapar, uçağı düşürürsün bunlar yine bağrışır "komşu ile kötü olunur mu? Niye düşürdünüz uçağı, sonucundan Akparti sorumlu vb" şeyler. Kriz olur "her ülke ile kötü olduk" barışırsın "geri adım attınız" poffff, bi gidin bi susun artık ya

Yorumu oyla      11      5  
Vatandaş 30 Haziran 2016 Perşembe 20:09

Bu ülkeyi yönetecek kadro yok sizde oyumuz mhp ye

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Demirtaş ifade vermeye çağrıldı
Milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasından sonra hakkında Mersin ...
CHP Lideri'nden Başbakan'a 11 IŞİD sorusu!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım tarafından ...
Ve Avrupa Birliği ile 16.fasıl açıldı
Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) katılım müzakerelerinde "Mali ve Bütçesel ...
 
Sertel’den ünlü spikere: Mahkemeye vermezsen…
CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel'in, TRT'nin Stadyum programı için ...
Hakan Şükür yazdı, herkes Google’ı aradı!
Hakan Şükür'ün sosyal medya hesabından kendisine gönderilen mesaja verdiği yanıt olay oldu.
Çıray’dan Yıldırım’a ‘İsrail’le anlaşma’ soruları!
CHP İzmir Milletvekili geride kalan hafta dış politikada yaşanan ‘normalleşme’ ...
 
Erdoğan'dan Mavi Marmara çıkışı: Günün başbakanına...
Erdoğan Cumhurbaşkanlığı personeliyle iftarda bir araya geldi. Erdoğan, ...
Yıldırım hain saldırının detaylarını açıkladı!
Başbakan Yıldırım ve Arnavutluk Başbakanı Rama ile ortak basın toplantısı ...
Başbakan Yıldırım yazdı: Erzincanlı olmak…
Başbakan Binali Yıldırım özel bir il ekinden memleketini kaleme aldı, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva