HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Şubat 2018 Cumartesi - 13:04

BM belirledi: Seferihisar uygulayacak

Türkiye'de bir ilk: Seferihisar Belediyesi ve Cittaslow Türkiye Ağı, yerel yönetim vizyonunu Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri” doğrultusunda uyarlama ve geliştirme çalışmalarına başladı.

BM belirledi: Seferihisar uygulayacak

Türkiye’nin ilk sakin şehri (Cittaslow) Seferihisar, sürdürülebilir kalkınma vizyonu için de yerel yönetimlere öncü olacak bir model geliştirmeye hazırlanıyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK KOMİTESİ ÇALIŞMAYA BAŞLADI
İnsanlığın geleceği ve yaşamın sürdürülebilirliği için önümüzdeki 15 yıl içinde gerçekleştirilmesi öngörülen “2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri”, yani bir başka deyişle 17 küresel hedef ve 169 alt hedef, 2015 yılında Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tüm dünyada geniş katılımlı etkinliklerle duyurulmuş ve BM tüm dünyada yerel yönetimlere çağrıda bulunmuştu. O tarihten bu yana dünyanın önemli metropol şehirlerinde sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin nasıl yerelleştirileceği ve ne tür yerel stratejiler uygulanması gerektiği konuları tartışılırken, Türkiye’de ilk defa Seferihisar Belediyesi, Birleşmiş Milletler’in bu çağrısına kulak vererek inisiyatif aldı ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile yerel yönetim stratejilerinin uyumlandırılması faaliyetlerini 1 Şubat tarihinde gerçekleştirdiği bir çalıştayla hızlandırdı. Son bir yıldır belediyede yapılan ön hazırlık çalışmalarının neticelendirildiği ve sürdürülebilirlik kavramının tarihsel gelişimi ile dünyadan yerel deneyimlerin paylaşıldığı çalıştay sonucunda, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç SOYER liderliğinde kurulan  ‘Sürdürülebilirlik Komitesi’ faaliyetlerine başladı.

KALKINMA MODELİ
Seferihisar Belediyesi’nde sürdürülebilirlik stratejisinin geliştirilmesini ve yerel yönetimlerin sürdürülebilir kalkınma hedefleriyle gelişmesini amaçlayan çalışmalar, ‘tarım 2.0, turizm, geri dönüşüm, temiz enerji, inovasyon, yeşil ekonomi ve akıllı şehirler’ gibi sürdürülebilirlik literatüründe bulunan kavramlar temelinde tüm yerel uygulamalar için kapsamlı bir kalkınma performansını içeriyor. Yerel yönetim hizmetlerinin, sürdürülebilir kalkınma hedefleri perspektifiyle hizalanmasının sağlanacağı bu süreçte; Türkiye Cittaslow Ağı başkenti olan Seferihisar’ın uygulayacağı kalkınma modelinin diğer cittaslow şehirlerinde de yaygınlaştırılması hedefleniyor. Bu nedenle, sürdürülebilir kalkınma hedeflerini ve 2016 tarihli Habitat III Zirvesi’nin en önemli çıktısı olarak kabul edilen “Yeni Kentsel Gündem” prensiplerini gerçekleştirmeyi kabul eden 17 Cittaslow şehri, 28 Ekim 2017 tarihli Cittaslow Türkiye 12.Koordinasyon Toplantısı’nda özel bir taahhütname imzaladı.

Seferihisar Belediyesi sürdürülebilir kalkınma çalışmalarının sonucu olarak Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne (UN GLOBAL COMPACT) imzacı olarak katılmayı, bununla birlikte tüm dünyaya Seferihisar’ın sürdürülebilirlik performansını duyurmak amacıyla, Türkiye’de ilk kez bir yerel yönetim tarafından hazırlanacak olan Sürdürülebilirlik Raporu’nu ‘Küresel Raporlama İnisiyatifi’nin(GRI) belirlediği standartlarda yayımlamayı ve en önemlisi özel sektörden sivil toplum kuruluşlarına değin sürdürülebilirlik konusunda katkı vermeye hazır tüm potansiyel paydaşlara bir davet çağrısında bulunmayı hedefliyor.

 
Milyonları ilgilendiriyor: İzinsiz gitti, işinden oldu
 
Devlet Bahçeli'den flaş baraj açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Pekdaş'tan şoförlere ziyaret
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Ocak ayında yapılan oda seçimlerinde ...
Antrenörlerden Başkan Şenol’a teşekkür
Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği ve 10-14 yaş arası 90 sporcu ter döktüğü ...
Bucalı kadınlar haykırdı: Şiddete Hayır!
Bucalı kadınlar, Mersin'de evine gitmek için bindiği minibüste öldürülen ...
 
Karşıyaka’nın Efsaneleri can suyu oldu
Karşıyaka Belediyesi tarafından geçen Ekim ayında törenle hizmete açılan ...
Tarihi gün: Ve Konak Tramvayı yola çıktı!
İzmir büyükşehir Belediyesi’nin Konak Tramvayı çalışmaları kapsamında ...
İzmir'in o ilçesinde su kesintisi!
İZSU Genel Müdürlüğü, Gediz A.Ş tarafından yapılacak bakım çalışması nedeniyle ...
 
Büyükşehir'de toplu sözleşme tıkandı: Uzlaşma olmazsa grev!
İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden Ege Şehir Planlama, Ünibel ...
Çiğli'de babalar için sertifika
Çiğli Belediyesi ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) tarafından düzenlenen ...
Selçuk’ta sokaklar yenileniyor
Selçuk’un köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde İzmir Valiliği’ne ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva