HABERLER>GÜNCEL
3 Şubat 2018 Cumartesi - 10:50

Bitcoin çöktü...Kayıp 20 milyar dolar eridi

Bitcoin'in son 5 gündeki kayıpları yüzde 34'ü geçerken, piyasa değerinde 20 milyar doların üzerinde kayıp yaşandı.

Bitcoin çöktü...Kayıp 20 milyar dolar eridi

Bitcoin, 8 bin doların altına gerileyerek son 11 haftanın en düşük seviyesini gördü. Son 5 gündeki kayıpları yüzde 34,6'yı bulan Bitcoin, 18 Kasım'dan bu yana en düşük değerine ulaştı.

20 MİLYAR DOLARIN ÜZERİNDE KAYIP YAŞANDI
Ayrıca sanal para biriminin son 5 günde piyasa değerinde de 20 milyar doların üzerinde kayıp yaşandı.

Ocak ayındaki kayıpları da yüzde 25'i bulan Bitcoin'in piyasa değeri de bu yılın başından itibaren yaklaşık 65 milyar dolar azaldı.

Uzmanlar, Bitcoin'e regülasyon getirilmesi ve siber güvenlik endişelerine işaret ederek, bunun kripto paralarda sert düşüşe neden olduğunu vurguladılar.

BİTCOİN'DE DÜŞÜŞ SÜRÜYOR: 2013'TEN BERİ EN KÖTÜ HAFTA
Sanal paraların en ünlüsü olan Bitcoin dün yüzde 9 düşüş yaşayarak, 2013 yılından bu yana gördüğü en kötü haftalık performansına yaklaşmıştı. 

Coinmarketcap.com verilerine göre diğer büyük kripto paralar da dün gerçekleştirilen işlemlerde yüzde 20 oranında değer kaybetti.

Dijital paralara karşı giderek büyüyen denetim baskısı, yatırımcıları bu hafta satışa yöneltti. Bitcoin, aralık ayında 20.000 dolara yaklaşan zirvesinden sonra yüzde elliden fazla düşüş yaşadı.

Bitcoin geçen yıl yüzde 1.000 değer kazanmıştı.

EN DEĞERLİ KRİPTO PARA BİRİMİ OLAN BİTCOİN, SON 1 AYDIR DÜŞÜŞTE:
Resmen eridi Kayıp 20 milyar dolar... Bitcoin çöktü
Ocak ayı içerisinde Bitcoin'in en değerli olduğu gün ayın 6'sıydı. Devam eden süreçte dalgalanmalar şeklinde şiddetli düşüşünü sürdürdü. 2 Şubat itibariyle 9 bin dolar barajının altına gerileyen kripto para biriminin piyasa değeri ise yaklaşık 300 milyar dolardan 142 milyar dolara kadar geriledi. Bitcoin, sadece son 7 günde %20'den fazla değer kaybı yaşadı.

PİYASA DEĞERİ AÇISINDAN EN BÜYÜK İKİNCİ KRİPTO PARA OLAN ETHEREUM, NE KADAR DİRENSE DE DEĞER KAYBEDİYOR:

Resmen eridi Kayıp 20 milyar dolar... Bitcoin çöktü

Son bir ay içinde 1500 dolara çok yaklaşan ve sonrasında stresli iniş ve çıkışlar kaydeden Rus kontrollü Ethereum, son 7 günde %23 değer kaybı yaşadı. Kripto paranın piyasa değeri ise yaklaşık 140 milyar dolardan 88 milyar dolara kadar düştü.

RİPPLE, SON BİR AY İÇİNDE ETHEREUM'U DA GERİDE BIRAKMIŞTI VE PİYASA DEĞERİ AÇISINDAN EN BÜYÜK İKİNCİ KRİPTO PARA OLMUŞTU, DÜŞÜŞ DALGASI ONU DA VURDU:

Resmen eridi Kayıp 20 milyar dolar... Bitcoin çöktü
Son dönemde fiyatında %11.9 değer kaybı yaşayan Ripple çok uzun bir süreden sonra 1 doların altına düştü. Son 7 günde ise değer kaybı %35.50 seviyesinde.

BİTCOİN NEDEN DÜŞÜYOR?
Uzmanlar, Asya ekonomilerinde Bitcoin'e devlet müdahalesi ve regülasyon getirme endişelerinin yanı sıra, kripto para birimlerinde güvenlik, siber saldırı ve çalınma gibi risklerin Bitcoin'in değerinin düşmesinde etkili olduğunu belirtiyor.

Geçen ay, Çin, Güney Kore ve Hindistan kripto paralar için yeni düzenlemeler getirileceğini açıklamıştı. Pazar günü de Japonya'daki Bitcoin hizmet şirketi Coincheck'ten siber saldırı sonucu 530 milyon dolar değerinde Bitcoin çalınmıştı.

Ancak son iki gündür yaşanan düşüşünün esas nedeni ise Hindistan. Hindistan Maliye Bakanı Arin Jaitly'in kripto para kullanımının ortadan kaldırılacağı yönündeki açıklaması, başta Bitcoin olmak üzere dijital paraların fiyatlarında sert düşüşe yol açtı. Jaitley, parlamentoda yaptığı konuşmada, "Hükümet, kripto paraların meşru olduğunu düşünmüyor ve kullanımlarını engellemek için tüm tedbirleri alacak" dedi.

ABD'li yatırım bankacılığı devi Goldman Sachs da geçen hafta yaptığı uyarıda, Bitcoin fiyatındaki hızlı artış nedeniyle kripto para biriminin piyasa değerinin gerçek değerini aşarak "balon" olarak adlandırılan seviyede işlem gördüğünü belirtmişti.44 MİLYAR DOLAR UÇTU
Kripto paraların genelinde bu yılın ilk ayında yaşanan büyük değer kayıplarının ardından pazardaki toplam 200 milyar dolarlık piyasa değerinin yaklaşık olarak 44 milyar doları buhar olup uçtu.

Sadece 2017 Aralık - 2018 Ocak karşılaştırmasına baktığımız zaman ise bu kayıp kripto paraların ortaya çıktığı tarihten bu yana açık ara en büyük değer kaybı.

Kripto paraların piyasa değerindeki diğer büyük kayıplar 6.4 milyar dolarla Eylül 2017 ve 4.4 milyar dolarla Ocak 2014'te yaşanmıştı.

Bitcoin'de yaşanan düşüşte bazı ülkelerin kripto paralara yönelik düzenleme yapacağı haberlerinin yanı sıra bazı bitcoin borsalarındaki hırsızlıklar ve aşırı yükselen fiyatlar nedeniyle yatırımcıların piyasaya biraz mesafeli durması etkili oldu.

 
FETÖ firarisini er yakaladı!
 
Liyakat Derneği'nden girişimcilik uygulaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlgi isteyen polis garsonu tokatladı!
Karaman’da komiser yardımcısı E.E., üç meslektaşıyla gittiği kokoreççide, ...
Bursa'da patlama: Bir polis yaralı!
Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü yakınlarında ...
Mehmet KARABEL yazdı... Nikah duası
Mehmet KARABEL yazdı... Nikah duası
 
İzmir'de FETÖ operasyonu: Gözaltılar var!
KHK ile kapatılan iki iş dünyası örgütünün kurullarında görev yapan ve ...
İz Gazete Genel Yayın Yönetmeni gözaltına alındı!
İzmir'de yayın yapan İz Gazete Genel Yayın Yönetmeni Ümit K., sosyal medya ...
İzmir'de zehir operasyonuna 2 tutuklama!
İzmir'in Tire ilçesinde uyuşturucu ticareti yaptığı öne sürülen 2 kişi tutuklandı.
 
Dün yaşanan patlama için açıklama: Bomba!..
Dün akşam Ankara'da Çukurambar semtindeki Vergi Dairesi Başkanlığı'nın ...
İzmir'den 'Zeytin Dalı Harekatı'na destek
Sivil toplum kuruluşlarının çağrısıyla bir araya gelen çok sayıda vatandaş, ...
Türkiye o terörist için kırmızı bülten çıkarttı!
Hatay'da hakkındaki 3 dava kapsamında, THKP-C Acilciler terör örgütü ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva