HABERLER>POLİTİKA
6 Kasım 2020 Cuma - 14:49

Binali Yıldırım'dan depremzedelere ziyaret

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, depremin vurduğu İzmir'de, Bayraklı ilçesinde depremzedelerin kaldığı çadır kenti ziyaret etti.

Binali Yıldırım dan depremzedelere ziyaret

 AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İzmir'deki depremde ağır hasar alan binaların yeniden yapımına 1 ay içinde başlanacağını bildirdi. 

Binali Yıldırım, AK Parti İzmir milletvekilleri Alpay Özalan, Yaşar Kırkpınar, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ile evleri yıkılanlar için kurulan çadır kenti ziyaret etti. Burada depremzedelerle sohbet edip sorunlarını dinleyen Yıldırım, çocuklara da uzaktan eğitimde de kullanabilecekleri tablet hediye etti. 

Yıldırım, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, devletin depremden hemen sonra çok hızlı bir şekilde tüm imkanlarını seferber ederek depremzedelerin imdadına koştuğunu söyledi. Depremde 114 can kaybı olduğunu hatırlatan Yıldırım, yaralıların büyük oranda iyileştiğini de belirtti. 

"Giden can geri gelmiyor ancak yaralar sarılıyor"
Hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye dileklerini ileten Yıldırım, şunları söyledi:

"Giden can geri gelmiyor ancak yaralar sarılıyor. İlk andan itibaren oluşturulan İl Kriz Merkezi'nde arkadaşlarımız, tüm bakanlıklar olağanüstü bir gayretle çalışıyor. Sahada da görüyorsunuz buradaki çadır kentte bütün kurumların görevlileri var. Sıcak aş dağıtılıyor 24 saat. Çadırlar ihtiyaçtan fazla. Yani yüzde 60'ı ancak dolu. Diğerleri de ihtiyaç oldukça hazır bekletiliyor. Bir yandan da sahada ağır, orta ve az hasarlı olmak üzere şu ana kadar 43 binin üzerinde bina elden geçirildi. Enkazlar da kaldırılıyor. Cumhurbaşkanımız da açıklama yaptı, 1 ay içerisinde ağır hasarlılardan başlamak üzere binaların yeniden yapımına başlanacak ve önümüzdeki sene bitmeden önce de tamamlanıp hak sahiplerine verilmesi öngörülüyor."

Yıldırım, depremin ilk anından itibaren yurdun her köşesinden akın akın vatandaşların koşup, zorda kalan İzmirlilere yardım etmek için seferber olduklarını da aktardı.

Belediyelerin, bakanlıkların ve devletin bütün imkanlarıyla deprem bölgesinde yer aldığını ifade eden Yıldırım, "Valimiz, kaymakamlarımız gece gündüz 24 saat bölgelerinde olağanüstü bir gayretle çalıştılar. Özellikle İzmir milletvekillerimiz, arkadaşlarımız ilk andan itibaren enkaz kaldırma çalışmaları, arama kurtarma çalışmaları bitinceye kadar sahadan ayrılmadılar. Hala da her biri sahada gerekli çalışmaları yapıyor." dedi.

İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İzmir’de depremde yaralananları Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde ziyaret etti. Ziyarette Yıldırım’a İzmir milletvekilleri ve EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak eşlik etti. Yıldırım, farklı servislerde tedavi gören yaralıları ziyaret ederek durumları hakkında bilgi aldı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

Ziyaret sonrası sağlık çalışanlarıyla bir araya gelen Yıldırım, “2020 yılı sağlık çalışanları açısından zor bir yıl oldu. Covid-19 hastalarının sağlığına kavuşmaları adına olağanüstü bir gayret gösteriyorlar. Bunun üzerine bir de İzmir depremi yaşandı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi çalışanları ve diğer kurumlardaki sağlık çalışanlarımız insanüstü bir gayretle kutsal bir görevi yerine getirdiler. Depremde yaralı olarak kurtarılan pek çok vatandaşımız Ege Üniversitesinde tedavi altına alındı. Bizlere mucizeyi yaşatan minik yavrularımızı da sağlık çalışanlarımızın  şefkatli ellerine teslim ettik. Yavrularımızın durumları gayet iyi.  Rektörümüzün öncülüğünde EÜ, depremzedelerimiz için gerek sağlık gerekse barınma konusunda önemli bir misyonu üstlendi. Birlik ve beraberlik içerisinde İzmir halkının yaraları sarıldı.  EÜTF Hastanesi 65 yıllık birikimiyle güçlü sağlık altyapısı, akademik yetkinliği ile Türkiye’nin en iyi üniversite hastanelerinden birisi. Sağlık çalışanlarımız, üniversitemizin şanına yakışır bir şekilde görevlerini yaptılar.  Güçlü sağlık altyapısına rağmen binaların eski olması dolayısıyla kısa sürede yenileme kararı alındı. Devletimiz, bu çalışmalar için ödenek tahsis ederek bir an önce gerekli adımları atacaktır. Hastanemizdeki sağlık hizmetlerinin kalitesini binaların güzelliği ile tamamlamamız gerekiyor. Bir kez daha depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, sağlık çalışanlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.  

Binali Yıldırım’ın ardından Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli de Rektör Prof. Dr. Necdet Budak ile birlikte EÜ Tıp Fakültesi Hastanesini ziyaret ederek yaralı depremzedeler hakkında bilgi aldı. Dr. Pakdemirli, yaralılara geçmiş olsun dileklerini iletti. 

 
Başkan Böcek'in genel seyri iyiye gidiyor
 
Bakan Çavuşoğlu ABD seçimlerini değerlendirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanı Kurum: Binası az hasarlı ve hasarsız olan vatandaşlarımız evlerine girebilir
Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "(İzmir depremi) Binası az hasarlı ve ...
CHP'li Sındır: Anadolu çiftçisinin borcu 52 kat arttı!
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2021 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ...
CHP İzmir'den deprem sonrası özel komisyon
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetimi, deprem sonrasında depremzedeler ...
 
İyi Parti'den Millet İttifakı'nın dağıtılması iddialarıyla ilgili açıklama: Ciddi duyumlar alıyoruz
İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, düzenlediği basın toplantısında ...
Soyer, Bahçeli'nin deprem sonrası eleştirilerine ne dedi?
 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Bir Kira Bir Yuva" kampanyası ...
CHP'li Sertel'den TRT'ye özür çağrısı
CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, TRT muhabiri Dağlık Karabağ'da yaşananları ...
 
CHP'li Yücel'den Seferihisar'a geçmiş olsun ziyareti
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir’de 30 Ekim ...
Bahçeli: İzmir'de enkaz altında kalan CHP'nin belediyecilik anlayışıdır!
114 vatandaşımızın hayatını kaybettiği İzmir depreminin ardından siyaset ...
Bakan Koca, Tuncay Özkan'ın sağlık durumu hakkında açıklama yaptı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir’deki depremde yaralı olarak kurtarılan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva