HABERLER>GÜNCEL
7 Nisan 2012 Cumartesi - 20:27

Bilirkişi Çillioğlu'nun ölümüne 'cinayet' dedi

Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı görevini yürüttüğü 1994 yılında lojmanında intihar ettiği iddia edilen Albay Kazım Çillioğlu'nun ölümüne ilişkin hazırlanan bilirkişi raporunda olayın "cinayet" olduğu belirtildi.

Bilirkişi Çillioğlu nun ölümüne  cinayet  dedi

MALATYA - Malatya Özel Yetkili Başsavcı Vekili Özden Doğan tarafından yürütülen soruşturma kapsamında oluşturulan bilirkişi heyeti, elde edilen deliller ve Kazım Çillioğlu'nun mezarından çıkarılan kemikler üzerinde yaptığı incelemeyi tamamlayarak raporunu hazırladı.

Malatya Özel Yetkili Başsavcı Vekilliği'ne sunulan 62 sayfalık raporda, Çillioğlu'nun iddia edildiği gibi intihar etmediği, öldürüldüğünün anlaşıldığı kaydedildi.

Olay yerinde çekilen fotoğraflarda ve kemikler üzerinde yapılan detaylı incelemenin ardından ayrıntılı bir rapor hazırlayan bilirkişi heyeti, Çillioğlu'nun ölümünden önce darbedildiği ve öldürüldüğü görüşünü bildirdi. Heyet, raporunun sonuç kısmında, “olayın intihar değil, cinayet” olduğunu yazdı.

Alanında uzman kişilerden oluşturulan bilirkişi heyetinin yaptığı çalışmaların son bölümünde, Albay Kazım Çillioğlu'nun mezarından çıkarılan kemiklerin incelenmesi için alınan örnekler Malatya Adliyesi'ne getirildi.  Cumhuriyet savcısı nezaretinde yapılan incelemenin ardından Albay Çillioğlu'nun kemikleri adli emanete alındı.

OLAY
Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı görevini yürütürken 1994 yılında lojmanında ölü bulunduktan sonra dış otopsisi yapılarak “intihar ettiği” sonucuna varılan Kazım Çillioğlu ile ilgili soruşturma dosyası, oğlu Gökhan Çillioğlu'nun müracaatı üzerine yeniden açılmıştı.

Gökhan Çillioğlu, 2010 yılı sonunda savcılığa başvurarak babasının suikast sonucu öldürüldüğünü ileri sürmüş, ailenin başvurusu üzerine Erzurum'a gönderilen dosyayı inceleyen savcılık, görevsizlik kararı vererek dosyayı Malatya'ya göndermişti.

Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, olayın yaşandığı tarihte Tunceli Valisi olan Atıl Üzülgen ile dönemin Cumhuriyet Savcısı, Kurmay Başkanı, Jandarma Bölük Komutanı, Çillioğlu'nun korumaları ve MİT görevlilerinin de aralarında yer aldığı birçok kişinin ifadelerine başvurulmuştu.

Savcılık ayrıca, Çillioğlu'nun otopsi raporunu da inceleyerek kesin ölüm nedeninin belirlenebilmesi için Düzce'de bulunan mezarının açılmasına karar vermişti.

Soruşturmada, Albay Kazım Çillioğlu'na ait silahların ölümünden 3 yıl sonra ailesinden teslim alınmasına ilişkin Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı adına düzenlenen belgenin de sahte olduğu belirlenmişti.

İmza sahte çıktı
Çillioğlu'nun mezarından alınan örnekler üzerinde Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemede, saç köklerinde arseniğe rastlanan Çillioğlu'nun, kürek kemiğinde kurşun yarası olduğu öngörülen delik ile kaburgalarında kırık olduğu tespit edilmişti.

Öte yandan savcılığın talebi üzerine Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım ile “Bozo” kod adlı Yusuf Geyik hakkında tutuklama kararı çıkarmış, iki ismin kırmızı bültenle aranmasına başlanmıştı.

Çillioğlu'nun intihar notu olduğu iddia edilen kağıttaki imzanın da yapılan kriminal inceleme sonunda sahte olduğu ortaya çıkmıştı. (aa)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ege Rallisi'nde feci kaza
Ralli Şampiyonası'nın ilk ayağı olma özelliği taşıyan Ege Rallisi kazayla ...
'Öldüren kapı' davasında müdüre 3 yıl hapis
Bornova'daki Seyit Şanlı Anadolu Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi'ndeki ...
Özdil'e bir büyük acı daha: Annesini de kaybetti
Hürriyet Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, Aralık ayında kaybettiği babası ...
 
77'lik damadı fena kandırmışlar!
Tv programıyla gelen evlilik 10'uncu gün karakolda bitti. 77 yaşındaki ...
İtfaiyeciler'den kefenli-tabutlu eylem
Aylardır eylemlerini sürdüren 'atanamayan itfaiyeciler' bu kez kefen giyip ...
Büyükşehir önünde 'dava arası' adalet nöbeti
Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan yüzlerce kişi insan zinciri oluştururken ...
 
Kuran dersine 'cuma akşamüstü' formülü
Milli Eğitim Bakanı Dinçer, seçmeli Kuran dersinin çocuklar arasında ayrışmaya ...
'Ölseydim de bugünleri görmeseydim'
12 Eylül davasının sanıklarından Kenan Evren'nin yakınlarına "Keşke Allah ...
İzmir trafiğinde 'Emrin olur abla' dönemi
İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Trafikte Kadın Eli" ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva