HABERLER>GÜNCEL
21 Nisan 2018 Cumartesi - 13:19

Beydağ'da 61'inde seferber oldu: Dersi evde ödevi tarlada yapıyor

İzmir'de şehir merkezine 150 kilometre uzaklıktaki dağ mahallesinde yaşayan Ayşe Arıcıoğlu, okuma yazma seferberliğiyle 61 yaşında öğrenci oldu.

Beydağ da 61 inde seferber oldu: Dersi evde ödevi tarlada yapıyor

İzmir'e 150 kilometre uzaklıktaki Beydağ ilçesinin Yukarı Mutaflar Mahallesi'nde yaşayan Arıcıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan okuma yazma seferberliğiyle öğrenci oldu.

Seferberliği anlatmak için evine gelen görevlilere yatalak hastası ve tarla işleri nedeniyle ilçeye gidemeyeceğini söyleyen Arıcıoğlu için İlçe Halk Eğitimi Merkezince öğretmen görevlendirildi. Arıcıoğlu'nun dağ mahallesindeki evine haftada 3 gün giden öğretmen, 1 ayda kendisine  okuma yazma öğretti.

Hastasını ve tarla işlerini aksatmadan okur yazar olan Arıcıoğlu, evde fırsat bulamadığı zamanlarda ödevini tarlada dinlenme sürelerinde yapıyor.

"OĞLUMA GİDEMİYORDUM"
Ayşe Arıcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukken okulun evlerine uzak olması, babasının da "kızların okulda ne işi var" şeklindeki düşüncesi nedeniyle okula gidemediğini anlattı. Çocukluğunda okul yerine tarlada çalışmaya gittiğini, hayvanlarla ilgilendiğini kaydeden Arıcıoğlu, "Ama şimdi okuma yazma öğreneceğiz diye uğraşıyoruz." dedi.
Arıcıoğlu, okuma yazma seferberliğinden kızı sayesinde haberi olduğunu belirterek, "Kızım her gün Beydağ'a gidemem, evde yatalak hastam var, tarlada bahçede işler var' dedim. Sağolsun Cumhurbaşkanımız, evlere de öğretmen yolluyorlarmış diye duyduk. Kısmet böyleymiş. Halk eğitimden geldiler, 'okuma yazmayı öğrenmek ister misin?' dediler, 'öğreneceğim' dedim. Az çok öğrendim. Okuyabiliyorum, yazabiliyorum." ifadelerini kullandı.HARFLERE İSİMLER VERDİ
Kemalpaşa ilçesinde yaşayan oğlunun yanına okuma yazma bilmediği için yalnız gidemediğini, otobüslerin üzerindeki yazıları okuyamadığı için de yanlış yere gitmekten çekindiğini anlatan Arıcıoğlu, "Her zaman birilerine soramıyorum. O gelip alıyorud. Yalnız gitemediğim için de okuma yazma öğrenmek istedim. Hastanede zorlanıyordum. Sıra numaralarını bilmiyorum, nereye hangi bölüme gideceğimi bilmiyorum. Artık daha rahat gideceğim." değerlendirmesinde bulundu. 

Kurs başladığında zaman zaman zorlandığını kaydeden Arıcıoğlu, harfleri aklında tutmak için onlara bazı isimler verdiğini aktararak "Harfleri aklımda tutmak için onlara isim verdim. B harfini 'baba' kelimesinden tanıyorum. D'ye koca göbekli, büyük R harfine iki bacaklı, H'ye merdiven diyorum." diye konuştu.

EŞİ TARLAYI SÜRERKEN O ÖDEVİNİ YAPIYOR
Arıcıoğlu, hastası, ev ve tarladaki işleri, hayvanlar gibi nedenlerle zaman zaman evde ödev yapmaya fırsat bulamadığını aktararak, "Tarlaya gidiyoruz. Eşim çalışıyor, ben ot biçiyorum, tarlayı onun sürmesi için hazırlıyorum. O sürerken benim dinlenme sürem oluyor. O sırada ödevlerimi yapıyorum. İnekleri de bahçeye götürüyorum. Onlar dururken ödevlerimi bitiyorum." diye konuştu.
İKİNCİ KADEME KURSA DA KATILACAK
Beydağ Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Sunullah Desticioğlu da okuma yazma seferberliği başladıktan sonra okuma yazma bilmeyenleri tespit ettiklerini, ev ziyaretleri yaparak seferberliği anlattıklarını söyledi.
Kursa katılacakları belirledikten sonra ilçe genelinde farklı noktalarda kurslar açtıklarını kaydeden Desticioğlu, "Ayşe Arıcıoğlu, evde yatalak hastaya baktığını, ilçeye ulaşımının da zor olacağını söyleyince bize de 'Sana öğretmen göndersek okuma yazma öğrenmek ister misin?' diye sorduk. Çok mutlu oldu. Birinci kademe kursumuz 80 saatlik bir kurs. Ayşe Arıcıoğlu başarıyla bitirecek bu kursu. İkinci kademe kursa da katılmak istiyor." sözlerine yer verdi.(AA)

 

 
3 kişilik köyün muhtarı kim olacak?
 
AK Partili Dağ'dan 24 Haziran mesajları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Memleket 21 Nisan 2018 Cumartesi 15:18

İzmir’in en uç ilçesi güzel memlekettir çoğu İzmirli bilmez bile böle bir ilçe varmış mi diye insanları daha ileri görüşlüdür okuma yazma bilmese bile

Yorumu oyla      10      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çocuklar 23 Nisan'da Ege Üniversitesi'nde eğlendi
İlkokul öğrencileri Ege Üniversitesi’nde düzenlenen 23 Nisan Çocuk Şenliği’nde doyasıya eğlendi
İzmir'de jandarmadan yeni nesil teknoloji ile uygulama
İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaz ayları öncesi yaptıkları denetimlerde, ...
Özkanlar pazaryeri krizi topuna o başkan da girdi: Bayraklı Belediyesi bu işi bir an önce çözsün!
AK Parti Bornova İlçe Başkanı Çayır, “Bu sorun tamamen Bayraklı’ya ait ...
 
Jandarmaya mektup yazdı, iğrenç olay ortaya çıktı!
Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, L.Y.'nin (15) jandarmaya yazdığı ...
İzmir trafiğinde tırpanlı, zincirli kavga!
İzmir'in Menemen ve Buca ilçelerinde, trafikte yaşanan kavgalar vatandaşların ...
İzmir'de aynı yerde 1 saat arayla 2 kaza!
Konak ilçesinde, aynı gün ve yerde, 1 saat arayla 2 ayrı trafik kazası ...
 
İzmir'de FETÖ operasyonu: Sözde imama gözaltı!
Hakkında yakalama kararı bulunan örgütün sözde adliye imamı Erdoğan, saklandığı ...
Sanayi sitesinde patlama: 4 ölü!
Iğdır Küçük Sanayi Sitesi'nde oksijen tüpü satan bir işyerinde meydana ...
Olaylı derbiyle ilgili yeni gözaltılar!
Fenerbahçe-Beşiktaş maçı sırasında yaşanan olaylara ilişkin yürütülen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva