HABERLER>EGE
8 Temmuz 2015 Çarşamba - 10:03

Beyaz Cennet'te yabancı turist sıkıntısı!

Denizli'nin dünyaca ünlü turizm cenneti Pamukkale'ye yılın ilk 6 ayında 700 bin kişinin giriş yaptığı açıklandı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, geçen yıla oranla turist sayısında yüzde 1'lik azalma olduğunu, bayram tatilinde otellerdeki doluluk oranın yüzde 100'e yaklaşacağını söyledi. Pamukkale Turizm Derneği Başkan Vekili Ali Aktürk de, "Yabancı turist sayısında ciddi azalma var. Otellerin doluluk oranı çok düşük" dedi.

Beyaz Cennet te yabancı turist sıkıntısı!

DENİZLİ - UNESCO'nun 1988 yılında korunması gereken dünya mirasları listesine aldığı Pamukkale ören yerine yılın ilk 6 ayında 700 bin kişinin giriş yaptığı açıklandı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, geçen yılın aynı döneminde Pamukkale ören yerine 710 bin kişinin giriş yaptığını söyleyerek, "Turist sayısında ciddi bir azalma söz konusu değil. Çin'de Uygur Türklerine yapılanlar ve Türkiye'de gösterilen tepkilerden dolayı, Çinli turist sayısında azalma olacağını söyleyenler yanılıyor. Biz geçen ay Çin'de idik. Onlarda herhangi bir tedirginlik yok. Temmuz ayının ortalarından itibaren, Eylül ayı sonlarına kadar Pamukkale'de turizm oldukça hareketli geçecek" dedi.

"BAYRAM DA OTELLER DOLACAK"
Her bayram tatilinin olduğu gibi önümüzdeki Ramazan Bayramı tatilinde de turizmcilerin yüzünün güleceğini söyleyen Mehmet Korkmaz, "Şu anda bayram tatili için rezervasyonlar yapılıyor. Otellerde doluluk oranı yüzde 60 seviyesinde. Bayrama kadar tüm rezervasyonların dolacağını ve otellerde doluluk oranının yüzde 90 ile yüzde 100 arasında olacağını tahmin ediyoruz" diye konuştu.

http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2015_07/2015_07_07/8137e8808c1534306b61290f7d72bff2.jpg

"ÖZEL SEKTÖR VE REHBERLER KARAMSAR"
Ören yerindeki tesislere girerken kart kullanan başta çalışanlar olmak üzere yerli turistlerin ziyaretçi rakamları hesaplanırken yabancı turist statüsünden sayıldığı söyleyen Pamukkale Turizm Derneği Başkan Vekili Ali Aktürk, turist sayısında ciddi bir azalma olduğunu belirterek rakamların kimseyi yanıltmaması gerektiğini söyledi. Bazı otellerde doluluk oranının yüzde 18 seviyesinde olduğunu öne süren Aktürk, "Sektör yıla çok kötü başladı. Temmuz ayıyla birlikte biraz toparlanma görülüyor. Ören yerinde çalışan yüzlerce kişi her gün barkodlara kartlarını okutuyor. Denizlililer ve başka illerden gelen yerli turistler, misafirler herkes barkoda kart okutuyor. Doğal olarak sanki turist sayısı çokmuş gibi görünüyor. Oysa gerçek öyle değil. Turistik restoran işletiyorum, geçen yıla göre turist sayısında en az yüzde 30 ile 40 arasında azalma oldu. Otellerde de durum farklı değil. Türkiye büyük bir ülke. Yaşanılan sorunları çözmesini bilecektir ve turizm eski günlerine dönecektir. Temennimiz budur" dedi.

SURİYE UYARISI
Pamukkale'ye Antalya'dan turist getiren çeşitli firmaların rehberleri, Türkiye'nin Suriye'ye girmesinin turizm sektörü açısından felaket olabileceğini söyledi. İsimlerinin açıklanmasını istemeyen rehberler, "Şu anda Türk turizmini Ruslar ayakta tutuyor. Putin, yurttaşlarını Avrupa ülkelerine göndermiyor. Yunanistan ile İspanya fiyatlarda yüzde 40'a varan oranlarda indirim yapmasına rağmen, Ruslar AB ülkelerine gitmiyor. Eğer, Türkiye savaşa girerse Rus turistlerden de oluruz, sektör adına felaket olur" dedi. Rehberler de Pamukkale'ye gelen turist sayısında geçen yıla oranla en az yüzde 30 seviyesinde azalma olduğunu da sözlerine ekledi.(dha)
 

 
‘Ey Fatih Terim’ mi, ‘Ah be Adanalı’ mı demeliyim, bilemedim…
 
Bakanlık İzmir’de sendika tartışmasına noktayı koydu: Yetki…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sevgilisini öldüren bahçıvana müebbet hapis
Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde, 2013 yılında bahçesiyle ilgilendiği villanın ...
Aydın’da ekmek kavgasında 2 kişi yaralandı
Aydın'ın İncirliova İlçesi'nde, fırıncılar arasında çıkan iki ayrı ekmek ...
Manisa’daki katliam gibi kazadan hiç ders alınmadı
Manisa'nın Gölmarmara İlçesi'nde 15 tarım işçisinin ölmesine rağmen hiç ...
 
Flaş! Ege sularında yine mülteci faciası
Aydın’ın Didim İlçesi'nde 2 ayrı olayda 2 tekne battı. Valilik 1 kişinin ...
Katliam gibi kaza sonrası buruk sevinç!
Manisa'nın Gölmarmara İlçesi'nde, 15 kişinin öldüğü kazada kamyonetten ...
Aydın Büyükşehir 'o malları' yargıda birer birer kazanıyor
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu'na, Özel İdare'ye ...
 
Facianın ardından STK’lardan ortak çağrı: Önlem alın, denetleyin
Manisa'nın Gölmarmara İlçesi'nde 15 tarım işçisinin hayatına mal olan ...
15 işçinin öldüğü kaza soruşturmasında flaş gelişme
Manisa'da 15 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasıyla ilgili, uyuduğu ...
15 cenazenin ardından tarlada hayat devam ediyor!
Manisa'nın Gölmarmara İlçesi'nde, üzüm bağına yaprak toplamaya giderken ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva