HABERLER>GÜNCEL
8 Temmuz 2015 Çarşamba - 11:30

Bakanlık İzmir’de sendika tartışmasına noktayı koydu: Yetki…

Büyükşehir Belediyesi’nde 5 bin 700 çalışanı ilgilendiren ve Mayıs ayından bu yana süren yetki tartışmasına noktayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı son noktayı koydu. Bakanlık yetki ‘Tüm Yerel-Sen’de dedi.

Bakanlık İzmir’de sendika tartışmasına noktayı koydu: Yetki…

EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 5 bin 700 çalışanı ilgilendiren ve 15 Mayıs’tan bu yana devam eden yetki tartışmasını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sonlandırdı. Bakanlık ‘Tüm Yerel-Sen’de diyerek tartışmaya nokta koydu.

Bakanlıktan yapılan görüş açıklamasında şu ifadelere yer verildi:“İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı işyerlerinde ayrı ayrı tutulan tutanakların İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde tarafların katılımı ile birleştirilip tek tutanak haline getirilerek valiliğe intikal ettirileceği, bu tutanakta en çok üyeye sahip sendikanın da Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi yapmaya yetkili olacağı mütalaa edilmektedir.”

Bu görüşle 2013 yılında kurulan ve 2 bin 338 çalışan ile en çok üyeye sahip olan Tüm Yerel Sen’in yetki sahibi olması kesinlik kazandı.

Sendikadan yapılan açıklamada, “Bu görüş artık çalışanlar adına söz söylemeye yetkili sendikanın Tüm Yerel-Sen olduğunu tartışmasız bir şekilde artık ortaya koymuştur” denildi. Tüm Yerel Sen, “Biz artık enerjimizi tartışmalar yerine çalışanların sorunlarını çözmek için harcayacağız. Emeğin mücadelesini yükselteceğiz. İlk iş olarak; sırf yetkili sendikaya üye olmadı diye sömürülen belediye emekçilerinin dayanışma aidatı adı altında ödedikleri haksız ve hukuksuz paraları ortadan kaldıracağız. Bu musluk kapatacağız. Buradan diğer sendikalarda üye olan emekçi kardeşlerime sesleniyorum. Hepimiz biriz emeğin kavgasında. Biz yetkili sendika olduk. Sözleşme yaptık diye sizden dayanışma aidatı almayacağız. Ne söylüyorsak arkasında duracağız. İsteyen istediği sendikaya özgürce üye olabilir. Benden fazla para kesilecek kaygısı artık taşımayacaksınız. Bizi doğru buluyor ve inanıyorsanız üye olacaksınız. Kimseden sözleşme yaptık diye bir para almayacağız. Mevcut sözleşmemiz 2015 Aralık sonu bitiyor. Yeni sözleşmemizi bize verdiğiniz destekle yeni kazanımlarla taçlandırmak için var gücümüzle çalışacağız. Sorunlarımızı çok iyi biliyoruz. Siz destek verdikçe; biz de ne gerekiyorsa yapacağız. Tüm arkadaşlarımıza bu süreçte verdiği destek için sonsuz teşekkür ediyoruz. Tüm Yerel- Sen olarak şöyle sesleniyoruz: Kavgadan Kaçmak Olmaz Yüreğini Al da Gel” Açıklamasını yaptı.

 
Beyaz Cennet'te yabancı turist sıkıntısı!
 
Ölüme meydan okuyorlar!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
9 Temmuz 2015 Perşembe 09:44

tüm belsen de ki arkadaşlar genç ve iyi niyetli ama fazla iyi niyetli... sonuçta rekabet iyidir ve çalışanlar için hayırlı olacaktır

Yorumu oyla      12      9  
Sosyalist Emekçi 9 Temmuz 2015 Perşembe 09:39

Mücadele edenler her zaman kazanmayabilir, ama kazananlar her zaman mücadele edenler olmuştur. Tüm Bel-Sen, kamu emekçilerinin en başta ulaşım ve yemek olmak üzere, verilmeyen haklarını almak için alkış eylemi de, metro içinde turnikelerden atlayarak sivil itaatsizlik eylemi de yaptı, yeryüzü sofrası da kurdu, grev de yaptı. Tüm Yerel-Sen ise kara çalıp emekçileri mücadeleden kopararak yetki almaya uğraştı. Umarım Tüm Bel-Sen'le kazandığımız haklarımızı da yitirmeyiz.

Yorumu oyla      13      7  
itfaiyeci 8 Temmuz 2015 Çarşamba 18:52

En çok üye kimdeyse yetki ondadır. en çok üye tüm yerelsende olduğuna göre olay kapanmıştır. boşa yaygara yapıyor tüm bel sen... Kaç senedir ne yemek parasına zam alabildik ne yol parasına... aldığımız yemek parası yol parası artık ihtiyacımızın yarısını karşılamıyor neyin derdin de tüm bel sen

Yorumu oyla      23      12  
Meeemur 8 Temmuz 2015 Çarşamba 15:53

Bakanlık görüşünde somut değerlendirme yok, Şu sendikadır veya bu sendikadır diye bir beyanda yok siz nerenizden çıkardınız bu tüm yerel sen işini. Kafa kol ilişkileriyle sendikacılık olmaz olursa böyle saçmasapan işler olur..

Yorumu oyla      21      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şırnak’ta gerginlik: Asker vekile silah mı doğrulttu?
Şırnak’ta Uludere İlçesi’ne bağlı Gülyazı ve Ortasu köylerinde oturan ...
Savcılık'tan Tarık Akan'a 'Gökçek' davası!
Osman Gökçek'in "Berkin Elvan'ın katili sizsiniz" dediği sanatçılar arasında ...
İzmir’de operasyon: Ev değil cephane!
İzmir’de ihbar üzerine operasyon düzenleyen polis, TSE standartları dışında ...
 
Korkunç şüphe: Aynı aileden art arda 3 ölüm
Adana'nın Tufanbeyli İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan aileden 3 kişi, ...
Flaş! Basmane’de bomba paniği!
İzmir’in Konak İlçesi Basmane Semti'nde, kimliği belirsiz bir kişinin ...
Karşıyaka Yalı Lions’dan can dostlara anlamlı yardım
Karşıyaka Yalı Lions Kulübü yaz sıcaklarında susuzluk çeken sokak hayvanları ...
 
Yazılım mühendisliği eğitiminde önemli işbirliği
Tıptan tarıma, bankacılıktan uzay sistemlerine kadar pek çok sektör tarafından ...
İzmir’de sahte içki baskını: 2 tutuklama
İzmir’in Karabağlar İlçesi'nde, bir ihbar üzerine polis tarafından düzenlenen ...
Karaburun’da kritik RES mesaisi: Halk heyete sordu!
Çalık Enerji A.Ş’ye ait Sarpıncık RES Projesi’nin iptali için açılan davada ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva