HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Ocak 2021 Cuma - 17:54

Beştepeler planı Konak Meclisi'nden geçti

Konak Belediye Meclisi'nin Ocak ayı ikinci oturumunda gündeme getirilen Beştepeler bölgesinde bulunan 14 mahalleyi kapsayan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Revizyon Planı, Kentsel Dönüşüm Komisyonu'na sevk edildi.

Beştepeler planı Konak Meclisi nden geçti

Konak Belediyesi Meclisi’nin Ocak ayı ikinci oturumu, Kültürpark Evlendirme Dairesi'nde, CHP Grup Başkanvekili Mahmut Esat Aslan başkanlığında gerçekleştirildi. Oturumda, Beştepeler bölgesinde 14 mahalleyi kapsayan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Revizyon Planı, Kentsel Dönüşüm Komisyonu'na sevk edildi.

Menduha Ceylan’ın haberine göre Konak İlçe sınırları içinde yer alan Dayıemir, Dolaplıkuyu, İmariye, Selçuk, Aziziye, Tınaztepe, Duatepe, Kocatepe, Çimentepe, 1.Kadriye, 2.Kadriye, Hasan Özdemir, 19 Mayıs ve Zafertepe  mahallelerini kapsayan alanda Beştepeler Bölgesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu , Kentsel Dönüşüm Komisyonu'nda görüşülecek. Komisyondan çıktıktan sonra Konak Belediye Meclisi'ne sunulacak plan, buradan da geçerse, Büyükşehir'de görüşülecek.

KONAK'IN HER KÖŞESİ SIRAYLA YENİLENECEK

Meclise başkanlık yapan Mahmut Esat Aslan, İzmir'in, özellikle Konak'ın önemli bir bölümünün kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu, Gültepe planlarından sonra Beştepeler planlarının da gündeme gelmesini çok anlamlı bulduğunu söyledi. Aslan, önümüzdeki süreçte Konak'ın, iki büyük kentsel dönüşüm projesiyle çok farklı bir kimliğe kavuşacağını söyledi, "İnşallah sırayla her yerde yenileme yapacağız. Gültepe'den başlanacak, Beştepeler ile devam edecek, bir süre sonra sıra Alsancak'a gelecek" dedi.

BELEDİYE HİZMET BİNASI, BUGÜNKÜ YERİNE İNŞA EDİLECEK

Bu arada, Yenişehir'de bulunan benzin istasyonuyla ilgili konu da Meclis'te görüşüldü.  AK Partili meclis üyesi Hakan Yıldız'ın gündeme getirdiği akaryakıt istasyonuyla ilgili çeşitli görüşler sunuldu. Konak belediye hizmet binasının, boşaltılan Basmane'deki bina ve yanındaki yerin istimlak edilmesiyle geniş bir alana inşa edileceği, bu nedenle daha önce, akaryakıt istasyonunun olduğu yere yapımı düşünen hizmet binasının oraya yapılmasından vazgeçildiği ifade edildi. Bu durumda akaryakıt istasyonu işletmecisinin tazminat hakkı doğma ihtimali üzerinde duran Meclis üyeleri, "İki kez haklı ihtar alan işletmecinin böyle bir hakkı yasal olarak yok. Belediye binasını Basmane'ye yapacağız ama akaryakıt istasyonunun olduğu yer de sosyal tesis olarak inşa edilecek" denildi.

AK PARTİ GÜNDEME GETİRDİ, MECLİS ÇÖZDÜ

CHP Hukuk Komisyonu  Başkanı Ulvi Puğ, konuyla ilgili araştırmaların yapıldığını belirterek şu bilgiyi verdi: "AK Parti grubumuzun geçen meclis toplantımızda yaptığı uyarı sonucu bu konuyu tekrar incelememiz istenmişti ve biz de tekrar inceledik. Açılan davanın bir kira dönemi içerisinde kira bedelini iki kere yatırmamaktan kaynaklanan iki haklı ihtar sebebiyle tahliye davası olduğunu gördük. Dolayısıyla hukuki açıdan bir sakınca yok bu kararı almamızda... Hem kurumumuz hem de kamu anlamında faydası var. İki ayrı yerde bina yapmak depremden sonra çok yüklü bir şey olacaktır. İzmir’in kalbi Konak’tır. Kentin merkezinde bina yapılması kent açısından da çok daha yararlı olacaktır. Oybirliği ile komisyonumuzdan geçmiştir.”

 
Oyuncu değişikliği için yeni kural
 
Bakan Koca'dan 4 büyükşehir hakkında açıklama: İzmir'de durum ne?
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Konaklı 9 Ocak 2021 Cumartesi 09:22

Bir önceki yorumumda bahsettiğim en haklı sebeplerden bir tanesi de basmane meydanındaki mevcut iki belediye binsaının toplam alanı 210m2 ve 886m2 iki ayrı yapı olarak tepecik pazar yerinin önündeki benzinlik alanı yaklaşık olarak 2200m2 kadar bu ölçüler dahi binanın tepecik pazar yeri bölgesinde yapılmasına yeterde artar bu aks üzerinde yapılması konak belediyesinin tüm semtlerinden ulaşımın olmasıda bunun için yeterli biz Konaklı olarak belediye hizmet binasının tepecik pazar yeri bölgesinde yapılmasını uygun görüyoruz...cs.

Yorumu oyla      3      5  
Konaklı 9 Ocak 2021 Cumartesi 09:04

Sayın başkan yanlış konuşuyor. Mevcut binanın yanındaki yeri istimlak edince oranın sahibine para verilmiyormu, birde daha önceden pazar yeri için yapılan proje çalışması ve yarışmasında kazananlara verilen ödüllerin ücretlerini göz önünde bulundurunca bu dönemde fazla para vermemiş mi olacaklar. Malum İzmirin Konak ilçesi merkez ilçesidir bu demek değilki Konak belediyesini sen git trafiğin ve iş yükünün en yoğun olduğu yere belediyeni yap anlamına gelmez Tepecik pazar yerinin konumu beştepelerin girişi vede eski belediye binalarından sadece 1000metre uzaklığı var yada yok. Bir Konaklı olarak bu bölgenin etrafınıda belediye binasının buraya taşınmasıyla değişeceğinide kendileri bilmiyorlarmı acaba bence bu konu gerçekten yıllardan beri Konak bölgesinde oturan insanlara sorularak yapılması daha doğru olurdu diye düşünüyorum. basmane meydanında sıkıştırılmış bir belediye binasındansa tepecik bölgesindeki pazar yerine yapılacak olan tüm birimlerini sıkışmadan tek çatı altına toplamak mı daha iyi olurdu başkanıma bir kez daha sormak isterim..cs.

Yorumu oyla      3      5  
8 Ocak 2021 Cuma 22:08

Yıllardır aynı hikaye

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Selvitopu'ndan AK Partili Kaya'ya yanıt: O davaları keyfimden açmıyorum!
Üniversite alanı ile ilgili açıklamalarda bulunan Karabağlar Belediye ...
Başkan Soyer duyurdu: İzmir'e özel forma geliyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi pandemi nedeniyle maç günü ve yayın gelirleri ...
Gaziemir Belediyesi'nden personele 'başkana destek' çağrısı
Gaziemir Belediyesi personellerine Başkan Halil Arda’ya moral desteği ...
 
Başkan Soyer’den eğitimde fırsat eşitliği vurgusu
EÇEV’in AB destekli sürdürülebilirlik projesinin kapanış konferansında ...
Efes Tarlası Bakkalı’na ıspanak geldi
Efes Tarlası’nda ıspanak hasadı yapıldı. İlaç, kimyasal gübre kullanılmadan, ...
Başkan Soyer’den yeni atamalar!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, genel sekreter yardımcılığı ...
 
Çiğli Belediyesi'nden ‘çocuk dostu’ adımlar
Çiğli Belediyesi tarafından, çocuk haklarının kurumsallaşması, korunması ...
İşgalden kurtulan Cebrail ile Bayraklı kardeş şehir oluyor
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir’in Bayraklı Belediye Meclis Üyesi ...
Narlıdere’de sokak canları unutulmuyor
Sokak hayvanlarını korumaya ve sahiplendirmeye yönelik çalışmalar yürüten ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva